ek derslerim eksik mi yatıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ragyu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ragyu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkdaşlar BTR'yim 3 aydır ekdersim eksik yatıyor gibi geldi bana öncelikle sizlere sormak istedim. Ona göre mdr yardımcısıyla konuşmayı düşünüyorum.

hcm yüzdelik dilimine girmiş olabilirsin. yüzdelik dilimine girdiğin zaman ekders ücreti yanlış bilmiyorsam 8,5 tl den hesaplanıyor. kasım ayı btr olduğun için 72 saat bir gün gelmedin 3 veya 4 saat çıkarınca (gitmediğin güne bağlı 4-3-4-3-4) 69 saat 10 saatte teog dan alınca 79 saat alman lazım. 79*8,5= 671 tl civarında olması gerekir.(kasım ayı ekders ücretin için)

teşekkürler hocam pazartesi gitmediğim için 4 saat kesilirse senin hesabına göre 666tl doğru görünüyor. yüzdelik dilime girdiğimizi nasıl anlarız o konuda bilginiz var mı ?

maalesef hcm o konu hakkında bilgim yok ama genelde yılın ortasından sonra 6 ve 7 aydan itibaren birçok kişi yüzdelik dilimine giriyor.

bordroda geçen aylar gelir toplamı ya da vergi matrahı gibi birşey yazıyor. o değer 11000 olana kadar %15 vergi kesilir 11000den sonrası için %20 olur.

Vergi dilimine girip girmediğinizi veya % lik vergi oranınızın değişip değişmediğini kontrol etmek için okul mutemediniz veya okul müdüründen KBS Maaş Uygulaması Maaş Raporları kısmından Aylar İtibariyle Maaş-Ekders Vergi Matrah Listesini alıp Maliye Bakanlığının ilan edeceği % lik vergi dilimi üst sınır miktarlarıyla takip edebilirsiniz.

BBNET
Geri