Ek dersle ilgili...

Kodla Büyü

pisagorean

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar onay yazısı ekim ayının 9unda geldi ancak görevlendirme 5 ekimden itibaren başlayacaktır yazıyo. Yani yazı 9unda gönderilmiş ama görevlendirmeler 05.10.2015 22.01.2016 arasında yapılmış. Müdür de ek dersi 9undan başlatmış. Yazı 9unda geldi diyo. Ben dedim hocam görevlendirmeler 5inde yapılmış 5inde başlamak lazım dedim. 9unda geldi onay yazısı diyo.

Yazının geldiği tarih değil onaydan çıktığı tarih önemlidir. Yazının onayı 9'undan önce çıkmış olsa, ancak siz bu tarihten önce okulda BTR olarak bulunmadıysanız idareniz ekders yazmaz. Örneğin yazının onaydan çıktığı tarih 07.10.2015 ve siz de bu tarihten bu yana okulda BTR gibi görev yaptıysanız bu durumda da size 7sinden sonra ekders yazmak zorundadır. Saygılar...

Valla dersim olmadığı halde onayın o tarihlerde çıkacağını bildiğim için eski tecrübelerime dayanarak okulda bulundum. Yani 5 ekimden sonra okulda dersim olmadığı halde eğitim öğretim faaliyetleri bitene kadar okulda kaldım. Bu durumda 5 ekimden itibaren ek dersimin yazılması gerekir. 9 ekimde yazı gelene kadar okulda sadece dersime girip çıkmış olsam hak iddia etmem. Boş günde bile geldim. Biliyorum çünkü onay yazısı geç geliyo ama görevlendirme yazının geldiği günden önce başlıyo. Şu işi standart bi tarihe bağlayamadılar bizi de böyle perişan ediyolar.

Sayın hocam aynı olay benim de başıma geldi görevlendirme tarihi ne ise o baz alınır ve siz de bu tarihlerde görevinizi yapmışsınız zaten o yüzden almak hakkınızdır. Onay yazısı postaya takılsa 3 ay gelmese ne olacak 3 ay sonra mı başlatacaklar onayınızı. Geçen yıl görevlendirmeler 1 kasım da yapılmıştı yazı 21 kasımda gelmişti ek dersimi ayın 21 inden itibaren yaptılar. 2015 şubat görevlendirmesinde bu durumu ilçe milli eğitim müdürünün yanına giderek anlattım eğer böyle bir şey olacaksa ben yazı elime gelene kadar hiç bir iş yapmayacağım dedim. O da bana geçen yıl yapılan hatalı olmuş görevlendirme tarihi baz alınır dedi ve sonuçta 1-21 kasım aralarındaki ek dersimi şubat ayında elden yaparak yatırdılar.

Sağolun arkadaşlar. Yazı açık net ama altında vali adına onay var adam kafasına göre iş yapıyo. Daha açık nasıl anlatılabilir bilmiyorum. Bulunduğum ile emsalleri araştırıyorum şu an. Tartışmaya bile gerek yok aslında ama sanırım art niyet var. O ibareyi görmeyip geç başlatmaya çalışmak tamamen art niyettir. İlde bir kişi bile 5inde başlatılıp ek ders aldıysa adalet sağlanacak. İnsanlar aptal değil. Saygılar.

Bu durumda önce idarenle iletişim kurarak çözmeye çalışmanı tavsiye edebilir. 5'inden beri okulda BTR olarak bulunmaktayım. Onay da 5inden geçerli. Bu durumda hangi gerekçeyle ekdersimi kesiyorsunuz diyebilirsiniz. Yazı bize 9'unda ulaştı demek bir gerekçe değildir. Yani memurunuz yazıyı ilçedeki okul kutusunda görmedi unuttu diyelim. Yazı 12sinde okula ulaşsaydı o tarihten mi geçerli ekders yazacaklardı? İlçe MEM yazdığı yazıyı da bahane edemezler. Çünkü onun ilgisi mutlaka İl MEM'in yazısı ve valilik onayıdır. Onayda da mutlaka 5inden itibaren göreve başlaması yazıyordur. Sen de göreve başlamışsın...

Hocam art niyet olduğunu düşünüyorsan hemen bilgilendirme dilekçesi yaz. Problemin çözüsün. İçeriğinde Valiliğin 05.10.2015 tarihli oluruna ve İl MEM yazısına rağmen neye dayanarak ek dersim 9undan sonra ödenmiştir diye sormalısın...

hocam benimde bugün başıma geldi.ilçeyi aradık sordular. olurda yazan tarih 28 eylül ama valilik 6 ekimde imzalamış. bize 9 ekimde geldi yazı.önemli olan valilik oluru yani 6 ekim.daha önceki ildede böyle olmuştu her seferinde eksik alıyorduk.önemli olan valilikin imzaladığı taih

Vali imzalamış il milli eğitim müdürü imzalamış. Özellikle başlama bitiş tarihlerini belirtmiş açık seçik yazmış adam yazının geldiği günü baz almış. Sinirlenmemek elde değil.

Sizin müdür gibiler valilerin amirleri oldukları için kafalarınıa uyarlarsa valilerin "arz" ettikleri konulara onay verirler..

BBNET
Geri