Ek Ders Meselesi

Kodla Büyü

yenibilişim

Aktif Üye
Arkadaşlar bizim ilde BTR görevlendirmeleri oldukça geç bir tarihte 12 ekimde açıklandı. Ben okulun açıldığı ilk günden 12 ekim tarihine kadar her gün BTR gibi okulda bulundum hatta teog kursları olduğun için 8-5 çalışmış oldum. Bu arada gerçekten BTR gibi çalıştım. Okul müdürü 12 Ekim öncesi ek dersleri yazmıyor. Bizim ilde çalışan çoğu arkadaşa sordum onların ek dersleri yatırılmış. Şimdi bazı öğretmenlere yatarken bazılarına yatmaması haksızlık değil midir? Durumu İl koordinatörü ile görüştüm evet hocam hakkınız o para ben belgeyi 28 eylülde verdim ama vali geç onayladı ondan mağdur oldunuz dedi. Arkadaşlar ben hakkım olmayan parayı istemiyorum ki çalıştığımın karşılığını istiyorum sadece sizce ne yapmalıyım?

dilekçe ile sebebini sorun. Gelen cevabı sendikanız ile görüşün ve çıkar yol arayın. Sonuçta Söz uçar yazı kalır. Dilekçeye nasıl olsa mantıklı bir cevap veremez müdür diğerleri aldıysa.

alamazsınız o parayı hocam. görevlendirme yapılmadan çalıştığınız için o çalışma sizin gönüllü çalışmanız yerine geçer. çünkü kimse size bu senin görevin çalış dememiş oluyor.

Aslında bende bir şey yapamayacağımın farkındayım. Müdür valilik onayı 12 Ekim bir teftiş yapılsa ben ne cevap veririm diyor bana. Hakkını savunan bir insanımdır ama başıma böyle bir durum geldi. Geçen yıl böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bana ders oldu. Artık görevlendirmeler belli olmadan sadece derslerime girer çıkarım. Ama öğretmen arkadaşlardan kiminle konuştuysam hepsine ek dersleri yatmış. Madam görevlendirme geç açıklandı kimse almasın. Biri alırken diğeri almıyorsa bu adaletsizlik değil midir?

Bizim de göreve başlangıç tarihi 14 ekim. il mem den kaynaklanıyo ama yapacak bişey yok alamıyacaz

her_dem' Alıntı:
alamazsınız o parayı hocam. görevlendirme yapılmadan çalıştığınız için o çalışma sizin gönüllü çalışmanız yerine geçer. çünkü kimse size bu senin görevin çalış dememiş oluyor.
Kimse senin görevin çalış demedi ama ben bilmiyordum böyle olacağını o zaman müdür sadece dersinizin olduğu gün gelin deseydi. Ben zaten bunu müdürün yüzüne söyledim de boş yani. Gerçekten o kadar sıkıntılı bir insan ki bizim müdürümüz okula yeni geldi diğer öğretmen arkadaşlara da çektirmediği kalmadı bir görseniz adamı anlarsınız yani.

maalesef birçok ilde aynı sıkıntı oldu bu yıl. Sanki bakanlık il müdürlüklerine ne kadar az ekders yazarsanız o kadar başarılısınız demiş.

Aslında bu durumda ben yaptığım hatayı kabul ediyorum ama benim bildiğim ek dersi okulun açıldığı günden itibaren BTR gibi yatan 8 - 9 arkadaş var. Kimsenin parasında asla gözüm yok tabi ama adaletsizlikte olmasın.

onay tarihi değil onaya giden yazıdaki tarih önemlidir

görevlendirmeler 28 eylülde başlar yazıyorsa o tarihten alırsın.

Hocam o zaman müdür ile konuş, fazladan çalıştığın gün kadar sana izin versin. İşin falan olduğunda idare etsin, ya da çalışma saatlerini esnetsin. En kötü ihtiaml çalıştığın gün kadarını dönem sonunda gitme...

valilik yazında 28 eylül-22 ocak tarihlerinde görevlendirilmesi yazıyorsa müdür isterse yapabilir.
şöyle bir sorun çıkabilir. faizle ödemeyi göze almanız gerekir. müdürün iyiyse benim öğretmenim çalıştı arkadaş ben ekdersini yaparım der gönderir ekdersi ilçe geri göndermezse olur gider

El-Aziz' Alıntı:
Hocam o zaman müdür ile konuş, fazladan çalıştığın gün kadar sana izin versin. İşin falan olduğunda idare etsin, ya da çalışma saatlerini esnetsin. En kötü ihtiaml çalıştığın gün kadarını dönem sonunda gitme...
Hocam ben onun gibi müdürle o idareyle asla çalışamayacağımı anlayıp kendi isteğimle liseye görevlendirme istedim zaten sadece 1 gün oraya gidip derslerimi veriyorum.

bence uğraşmayın çünkü yazıda ne yazıyorsa o dur. bizimde 9 ekim yazılmış o tarihten itibaren aldık hatta fazla yatmasın diye ek ders çizelgesini kontrol ettim sınıfım var diye bana 20 saat yazmışlar hemen sildirdim 18 yaptırdım.. çünkü fazla yatarsa faiziyle geri ödeyecek benim. md. yard. değil

bir daha yazıyı görmeden btrymiş gibi davranmayın, biz öyle yapıyoruz

wgolf' Alıntı:
valilik yazında 28 eylül-22 ocak tarihlerinde görevlendirilmesi yazıyorsa müdür isterse yapabilir.
şöyle bir sorun çıkabilir. faizle ödemeyi göze almanız gerekir. müdürün iyiyse benim öğretmenim çalıştı arkadaş ben ekdersini yaparım der gönderir ekdersi ilçe geri göndermezse olur gider
Konuştuğum bir arkadaşa müdürü sen çalıştın okulda bulundun ben ek dersi yazarım kimse bir şey yapamaz demiş

zilal' Alıntı:
bence uğraşmayın çünkü yazıda ne yazıyorsa o dur. bizimde 9 ekim yazılmış o tarihten itibaren aldık hatta fazla yatmasın diye ek ders çizelgesini kontrol ettim sınıfım var diye bana 20 saat yazmışlar hemen sildirdim 18 yaptırdım.. çünkü fazla yatarsa faiziyle geri ödeyecek benim. md. yard. değil

Aynen hocam bu yıl fark ettim bunu yazıyı görmeden hiçbir şey yapmamak lazımmış ama o zaman takıldığım nokta şu benim dışımdaki diğer arkadaşlar nasıl aldılar?

hocam haklı aynı durum belki aynı ildeyiz bizde de oldu ilk gelen yazıda 28 eylülden itibaren görevlendirmeler başlayacak denilip başvurular alındı ki her yıl aynı oluyor bizde haliyle çalıştık sonra onaylar geldi 12 ekim yazıyor bende aynı tepkiyi gösterdim ki okulda tek idareci vardı adam yardım istediği için müdür yardımcısı gibi çalıştım süt iznim olduğu halde kullanmadım o kadar yani ama müdür hocam sen çalıştın o parayı hakettin dedi ve yaptı ekdersi ha sonra sorun çıkarsa hocam sizden alırım parayı dedim şakayla karışık öyle kapandı konu ama ödemeseydiler ilk gelen yazıyla birlikte mem e gidecektim

Şimdi ben gitsem milli eğitime durumları anlatsam parayı alan arkadaşların başına iş açılmasını da istemem. Buna benzer bir olay başıma geldi bir kere yanlışlıkla dil tazminatı yatırmışlar faizle geri aldılar parayı.

Aynı sorun bizde de var. il formatörü arkadaş 28 nden itibaren onayı alacağız siz başlayın dedi. Sonuç onay tarihi:12 ekim. Kimsenin de pek umrunda değiliz kimse sözünde durmuyor. 2 haftalık ekdersimizi yediler. Devleti büyük kara geçirdiler. Tebrikler...

yenibilisim' Alıntı:
Aslında bende bir şey yapamayacağımın farkındayım. Müdür valilik onayı 12 Ekim bir teftiş yapılsa ben ne cevap veririm diyor bana. Hakkını savunan bir insanımdır ama başıma böyle bir durum geldi. Geçen yıl böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bana ders oldu. Artık görevlendirmeler belli olmadan sadece derslerime girer çıkarım. Ama öğretmen arkadaşlardan kiminle konuştuysam hepsine ek dersleri yatmış. Madam görevlendirme geç açıklandı kimse almasın. Biri alırken diğeri almıyorsa bu adaletsizlik değil midir?

Valiliğe olura gönderilirken başlangıç tarihini 28 Eylül olarak yazmaları çok mu zordu. Aynı durum diğer iller de de oluyor. Olur alınırken okulun başladığı gün olan 28 Eylül yazılıyor.

yenibilisim' Alıntı:
zilal' Alıntı:

Aynen hocam bu yıl fark ettim bunu yazıyı görmeden hiçbir şey yapmamak lazımmış ama o zaman takıldığım nokta şu benim dışımdaki diğer arkadaşlar nasıl aldılar?

nasıl aldılar bilmiyorum ama resmi olarak almamaları lazım. müfettiş farketse alırlar bence faiziyle, ve o zaman daha acı olur :D

zilal' Alıntı:
yenibilisim' Alıntı:
zilal' Alıntı:

nasıl aldılar bilmiyorum ama resmi olarak almamaları lazım. müfettiş farketse alırlar bence faiziyle, ve o zaman daha acı olur :D

hocam elimize ilk gelen yazıda diyor ki "İlgi Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yazısına göre Fatih Projesi
kapsamındaki okullarımıza 28 Eylül 2015 – 22 Ocak 2016 tarihleri arasında “Bilişim
Teknolojileri Rehberliği Görevlendirmesi” yapılacaktır." biz bu resmi yazıya göre çalıştık ha sorun çıkarsa devletin 3 kuruşa ihtiyacı varmış der veririz geri parayı :!:

Hocam aslında Milli Eğitimde yayınlanan ilk yazıya baktım da haklısınız 28 Eylül- 22 Ocak arası görevlendirme yapılacaktır yazıyor. Belki bu işimize yarar. Ben bugün yada yarın Milli Eğitime gideceğim. Şube müdürleriyle görüşüp hakkımızı arayacağım sizi buradan bilgilendiririm.

Arkadaşlar ek ders işlerine bakan Şube Müdürüyle görüştüm. Görevlendirme başlangıcından önce ek ders yazılamayacağını söyledi. Bu parayı alan öğretmenler hakkında devleti zarara uğratmaktan soruşturma açılabileceğini, haksız gelir olduğunu söyledi. Ekim ayı ek derslerinin tek tek incelip fazla para alan BTR lerin tespit edilerek paranın geri alınacağını da söyledi.

Onay yazısı okula geldiğinde haber verirler zaten sadece okula yazı gelmiş olabilir ama size haber vermeyebilirler.
1-2 günden bir şey olmaz diyorsanız sizi çağırana kadar bekleyin.

Yada başka arkadaşlardan yazıyı takip edip okulu arayıp ne zaman başlayayım deyin.
(Benim öyle oldu da)

Boş kalmak hiç güzel değil tabii ama Çalışıpta paramı alamayacağımı bilmek daha kötü.

Ve İdarede yapacağım bir şey yok diyor.

İdare yazarım dese bile "Neden yazdın deseler" ne diyecek?

BBNET
Geri