Ehliyet Sınavı Gözetmenlik Şartları

Kodla Büyü

xxltc

Süper Üye
Süper Üye
merhaba arkadaşlar. ehliyet sınavlarında Gözetmenlik yapmak istiyorum bunun için ne yapmam lazım ayrıca Gözetmenlik Şartları neler güncel bir kılavuz yada şartlar varmı tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Re: Ynt: Ehliyet Sınavı Gözetmenlik Şartları

MEB da öğretmen olmanız
Sınav gözetmenliği müracaatında bulunmanız yeterli

ehliyet süresi falan varmı hocam birde nereye başvuracaz bir belge sertifika gerekli mi biraz daha detaylı anlatabilir misiniz

Re: Ynt: Ehliyet Sınavı Gözetmenlik Şartları

Sürücü ehliyetinizin olmasına gerek yok.

Ama sanırım siz, direksiyon sınavları için yazmışsınız. Maalesef bu konuda bilgi sahibi değilim.

evet direksiyon sinavi için diyorum tam şartlar nedir kursu nereden ne zaman alıyoruz detaylı açıklayabilir misiniz şartlarını hocam

Hocam bulunduğunuz il yada ilçede mtsk direksiyon sınavında görev almanız için halk eğitim bünyesinde kurs açılır( yeterli başvuru olduğunda). O kursa katılmadan önce sizi direksiyon uygulama sınavına alırlar, o sınav direksiyon sınavının aynısıdır genel olarak. Sınavdan başarılı olursanız 150-200tl gibi tam emin değilim daha yüksek de olabilir kurs ücretini yatırır kursun teorik kısmına başlayabilirsiniz. Kurs sonunda bu sınavlarda görev alabilirsiniz.

Hocam bir ilçede yada ilde direksiyon sınavında komisyon ihtiyacı varsa halk eğitim kanalı ile 120 saatlik bir kurs açılır.
Bu kursa 3 yıllık B sınıfı ehliyeti olan öğretmenler katılabilir.
kursu başarı ile bitirenler arasından sıra ile direksiyon sınavlarında görev alırsınız olay budur.

Cok ihriyac olmasi durumunda basvuru aciliri.. bazi okil midurlerinin haberi olur. Onlarda istedikleri kisilere haner verir. Genelde daha onceki komisyondakiler birbirlerine haber verir. Kimse sayinin fazla sismesini istemz. Ne kadar komusyon uyesi olursa sinavda gorev cikma ihrimali o kadar guclesir. Cunku sira uzar..
komisyonda gorev almak isteyen suphesiz parasi icin gorev ister. Ancak isi hakkiyla yapan azdir.

arkadaşlar peki halk eğitimde bu kurşun açılması için kaç öğretmenin başvurmuş olması lazım bilginiz varmı yasal sayı kaç yanı. olmazsa o sayıda öğretmen arkadaşları ayarlayip toplu basvuralim açmak zorunda kalirlarmi o zaman ne dersiniz

halk eğitime belli sayıda başvuru olursa acmiyorlarmi yanı hocam il ve ilçeye gore durum degisiyormu illa mebin genel bir kurs açmasını mi bekleyecez yanı

BBNET
Geri