EBA tanıtımı yapanlar kimler?

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
yapan arkadaşlar biraz bahsedebilir mi? nelerden bahsediyoruz? ilgi ne düzeyde oluyor? anlatım da nelerden faydalandınız?
bu gün yarın bende seminer verecem bi kaç hazırlık yaptım ama tecrübeli arkadaşlardan fikir alalım biraz

okulumda tanıtım yapamadım çünkü tahtalarda internet yok. bakalım idareye söyledim tahtalarda internet bağlantısının hız artışı yapılmasını ardından uçları bağlanmasını.
şimdi yapsam ne olur yapmasam ne olur

kendi okulumda fatih yok liselere gidip tanıtım yapacaz yapan arkadaşlardan tecrübelerini aktarmalarını istedik ama demkki paylaşmak istemediler

ben yaptım hocam okulda internet olması şart değil evde içeriği indirip akıllı tahta üzerinden projeksiyonla içerikler kullanılır diye

Hocam ben de yaptım tanıtım semineri. Forumdan bi arkadaşın paylaştığı toplantı tutanağı vardı. Onu da kullandım.
Giriş yapmaktan başladım. Tanıtım videosunu açtım. İçeriği menüler halinde gösterdim. Kurumların paylaşımları, öğretmenlerin paylaşımlarından örnekler verdim. E.T. için içerik bölümünden bazı örnekler gösterdim. İçeriklerden her ders için farklı örneklere yer verdim. Farklı içerikleri gösterince kullanılabilir olduğunu düşünüyor öğretmenler genelde.
Bundan sonra da sırayla zümre zümre tüm içerikleri göstermeyi düşünüyorum.

hocam ben öğretmen sayımız fazla olduğu için 3'e böldüm. dün ve bugün yaptım, bir grup da salı günü yapacağım inşallah. bugünküne ilden ebitefo da geldi hatta izlemek için. bir kaç sunuyu birleştirip bir sunu hazırladım onu anlattım arkadaşlara, bir de 3 sayfalık bir doküman hazırladım eba'ya ilk giriş ve ekran görüntüleriyle menü tanıtımları olan, onu çoğalttım dağıttım tanıtım bittiğinde ve evde eba'ya girip karıştırmalarını istedim. 15 dakikalık bir tanıtım oluyor ortalama. branş bazında değil genel olarak eba'yı tanıtıyoruz. toplantı salonumuz olmadığından bir sınıfta akıllı tahtayı kullanarak yaptım tanıtımı, internet yok akıllı tahtada ama ihtiyaç duymadım zaten, sunu yeterli oluyor.

Bize yazı 1 Aralığa kadar yapın diye gelmişti ben de alelacele toplantı düzenledim.
Öğretmenleri topladım tahtayı açtım hazırlandım vs.
Uygulamalı göstereyim derken EBA ya girmek ne mümkün?
Sinirlerim bozuldu işte EBA bu dedim

neyse 2 gün sonra mail geldi Fatih Proje Biriminden. EBA toplantılarını bir süre erteleyin, sisteme erişim sağlanamıyor diye :mrgreen:

*Eba Giriş
*Eba Üyelik
*Eba modüller(Haber,e-içerik, vs...)
*Eba Ders etkileşimli tahtada göster
*Eba kaynak
*Eba İçerik geliştirme(ben etüdyo gösterdim, sunu çalışmıyor)
*Eba içerik uygulamalarını alanlara göre sözlü ifade edip birkaç ilginç uygulama gösterebilrsin.
*Derspektif kesinlikle gösterin çok ilgi çekiyor
*Mobil soru (final yayınları) bu da ilgi çeken bir uygulama

ben 17 sinde yapıcam. ilkokul + ortaokuluz tahta felan yok zaten. ebadaki ders içeriklerini kullanmayı bilselere, yetecek bizim için.

ben de yaptım
ilçeden bizimle paylaşılan bi sunum vardı zaten o kısmı hazırdı sunumla genel bi tanıtım yaptım modüller hakkında
sonra ebayı açıp şifre almayı gösterdim
içerikler hakkında önceden inclediğimde gözüme çarpan derspektif, that quiz,eksen yayıncılığı falan gösterdim
eba dosyayı gösterdim
içerik hazırlama araçlarını gösterdim
yani ebada hızlı bi tur attık
birde branş bazında neler olduğu tablolar halinde verilmişti onları ayarladım çıktılarını aldım öğretmenlere dağıtıcam
genel olarak çok ilgili değildi öğretmenlerimiz
toplantıda ebada bir şey yok diyen de vardı, bizler içerik hazırlayıp yüklemezsek eba gelişmez bişey bulunmaz tabi diyen öğretmen arkadaşım da vardı
yani ben elimden geldiğince anlattım ilgilenmek kurcalamak onlara kalmış sonuçta...

arkadaşlar ben açtım tahtayı öğretmenlerle beraber eba sitesindeki tüm bölümlere baktık ilgi iyi herkes kendı branşını merak edıyor aslında. Çoğunlukta farkındalık yarattı. Çok stres etmeye gerek yok açın siteyi tanıtın. Sunumlara hiç gerek yok.

1 liseye tanıttıp, ilgi fazla yoktu zaten kısa sürdü 20 dk falan..bende sunuya bağlı kalmadım,girişten bahsettim içeriklerden bahsettim yeter..birazda gurcalasınlar armut piş ağzıma düş yok.

ben de bugün yaptım bilgilendirme toplantısını.sunum falan kullanmadan direk site üzerinden tanıtımı yaptım.giriş kısmından başladım kendilerininde şifre almalarını istedim.daha sonra önce genel hatlar sonra branş branş uygulamalar açtım gösterdim.hatta branşlar içerisindeki oyunları beraber oynadık gayet güzel de oldu.ayrıca eba branş içerikleri dökümanından çıktılar alıp öğretmenler odasına incelemeleri için bıraktım.

ben de yaptım imza sirküsünü de imzalattım formumu da doldurdum artık hocalara kalmış girmezler büyük ihtimal ama neyse ben görevimi yaptım

goldenboy' Alıntı:
ben de yaptım imza sirküsünü de imzalattım formumu da doldurdum artık hocalara kalmış girmezler büyük ihtimal ama neyse ben görevimi yaptım

hocam imza sirküsü ve formu buraya yükleme şansınız var mı

bakanlıktan öğretmenlerin ebada geçirdikleri vakit takip ediliyor ve öğretmenler kullanmaya zorlanıyor. bu gidiş beni korkutuyor. şimdilik çok verimli görünüyor ama içerik bakanlık tarafından belirlenecek ve belki ilkelerimize çok ters olan şeyleri derste göstermek zorunda kalacağız

sema_yoruk' Alıntı:
bakanlıktan öğretmenlerin ebada geçirdikleri vakit takip ediliyor ve öğretmenler kullanmaya zorlanıyor. bu gidiş beni korkutuyor. şimdilik çok verimli görünüyor ama içerik bakanlık tarafından belirlenecek ve belki ilkelerimize çok ters olan şeyleri derste göstermek zorunda kalacağız
ilkelerimize ters şeyler?

bu gün başka bir liseye gideceğim direkt doğaçlama yaparak anlatacam, sunudan gidince sıkıcı olabiliyor bide zaman kaybı

heee yaptım vay arkadaş sinirden çıldırdım sabah

topladım edebiyat öğretmenlerini hadi tanıtım yapalım dedim daha bu sabah
linke gir baglantı yok
linke tık servera ulasamıyor
linke tık kullanıcı adı ve şifrenizi yeniden girin - giriyoruz profilime ulasıyoruz hoop bakmıssın tekrar dışarı attı
linke tık istedikleri belge döküman video yok

olan bana oldu adamlar dalga geçtiler

ben haftaya salıya toplu anlatım sunu yapacam benımkısı de haftaya kaldı , özelde ve 2-3 luk gruplarda yaptım ama bırde toplu yapacam

BBNET
Geri