buyrun:
evet zoom kendini sakladı mı acabaHocam videoda zoomda yaptığınız işlemler gözükmüyor
İdare sadece saatleri belirleyecek çakışma olmaması için. Kayıt tutulmuyor diye biliyorum. Emin değilim.İdare artık ders tanımlamayacak mı? Sadece harici dersler şeklinde öğretmen kendi dersini kendi mi tanımlayacak? Harici derslerden dersi başlat dediğimizde normal canlı dersler gibi eba da kayıt tutuluyor mu?
benim eba sayfasında harici canlı ders ikonu yok hocam. nasıl olacakÖğretmenler için harici canlı ders oluşturma
Öğrenciler için derse katılma
Hocam ortaokullarda yeni eklendi bu özellik harici canlı ders sekmesi olmadığını ilk kez duyuyorum. Lisede mi çalışıyorsunuz? Gerçi liselere de eklendi harici ders sekmesibenim eba sayfasında harici canlı ders ikonu yok hocam. nasıl olacak
Bugün idarenin canlı ders tanımlayamadığını öğrendim canlı ders butonunu kaldırmışlar sanırım. Ders programına göre herkes harici ders ataması yaptı. Harici ders ile ders işledim. Canlı derslerde eba da başlat dediğimiz gibi dersi başlatıyoruz zoom a yönlendiriyor. Öğrenciler de önceden canlı derse girdikleri gibi katıl diyerek derse katılıyorlar. Eba da kayıt nerde tutuluyor göremedim. Öğrenci bazlı raporlarda harici ders olarak işlediğim ders gözükmüyordu.İdare artık ders tanımlamayacak mı? Sadece harici dersler şeklinde öğretmen kendi dersini kendi mi tanımlayacak? Harici derslerden dersi başlat dediğimizde normal canlı dersler gibi eba da kayıt tutuluyor mu?
evet lisede çalışıyorum, yok hocam malesef görünmüyorHocam ortaokullarda yeni eklendi bu özellik harici canlı ders sekmesi olmadığını ilk kez duyuyorum. Lisede mi çalışıyorsunuz? Gerçi liselere de eklendi harici ders sekmesi
Hocam bilemiyorum lisedeki durum nedir idarenize sorabilirsinizevet lisede çalışıyorum, yok hocam malesef görünmüyor
canlı ders sekmesi aktif ama butonu idareci olmadığım için bilemiyorum. bütün dersler harici canlı ders olarak işlenecektir diye bir yazı gelmedi sanırım.Bugün idarenin canlı ders tanımlayamadığını öğrendim canlı ders butonunu kaldırmışlar sanırım. Ders programına göre herkes harici ders ataması yaptı. Harici ders ile ders işledim. Canlı derslerde eba da başlat dediğimiz gibi dersi başlatıyoruz zoom a yönlendiriyor. Öğrenciler de önceden canlı derse girdikleri gibi katıl diyerek derse katılıyorlar. Eba da kayıt nerde tutuluyor göremedim. Öğrenci bazlı raporlarda harici ders olarak işlediğim ders gözükmüyordu.
Harici canlı dersi açık kaynak kodlu yazılımlardan yapın diye bakanlık, kendi resmi sayfasında açık kaynak kodlu olmayan Zoom'u tavsiye ediyor. Ne kadar şükretsem az, şu zamanda benim gibiler hiç idarecilik yapamazmış, iyi ki vermişim istifayı, şu zamanda idarecilik yapan BT öğretmeninin aklına şaşayım, kimse kusura bakmasın.EBA Canlı Ders saatlerinin kullanımı artırılacak diye müjde verip var olan kısıtlı ama en azından raporu falan olan canlı ders sistemini kaldırıp öğretmeni öğrenciyi Zoom a mecbur etmekmiş meğer.... Kusura bakmayın ama MEB bizim branştan 50 diğer öğretmenlerden 20 yıl falan geride bir kurum.
Altınada not düşmüşler: Harici derslerde "öğretmenin kişisel Zoom" hesabıyla bağlanıldığından rapor verilememektedir. Hadi ya... Mecbur muyum Zoom kullanmaya... Kapasite artırmak öğretmenlerin Zoom şifrelerini WhatsApp dan alıp EBA ya kaydırmak mıdır?