Easytronic bukadar kötü mü?

Kodla Büyü

ahmetismet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2007-2009 otomatik astra hb bakıyorum fiyatları 30 civarı. eşimde kullanacağı için otomatik tercihim. ancak easytronic şanzıman hakkında iyi şeyler duymadım.Bunlar otomatikleştirilmiş manuellermiş, şanzıman arasıra saçmalıyormuş, vitesleri düzensiz değişiyormuş, vites geçişlerini hissettiriyormuş, yokuşta geri kaçırıyormuş vs... İyi yanı ise benzinde ekonomikmiş. Sizlerden kullanan var mı bu şanzımanı? Yol yakınken dönmeli miyim?

evt hocam aynen duyduklarınız doğrudur google da easytronic diye arama yaparsanız benzer sıkıntıları görürsünüz otomatik alacaksanız tam otomatik olsun ona dikkat ediniz.

ahmetismet' Alıntı:
Arkadaşlar 2007-2009 otomatik astra hb bakıyorum fiyatları 30 civarı. eşimde kullanacağı için otomatik tercihim. ancak easytronic şanzıman hakkında iyi şeyler duymadım.Bunlar otomatikleştirilmiş manuellermiş, şanzıman arasıra saçmalıyormuş, vitesleri düzensiz değişiyormuş, vites geçişlerini hissettiriyormuş, yokuşta geri kaçırıyormuş vs... İyi yanı ise benzinde ekonomikmiş. Sizlerden kullanan var mı bu şanzımanı? Yol yakınken dönmeli miyim?
ben kullanıyorum. şanzımanın saçmaladığına rastlamadım hiç. 1-2 ve 2-3 arası vites geçişlerini biraz hissettiriyor ama rahatsız edici derecede değil. yokuşta geri kaçırma sorunu yok. böyle eleştirileri ben de çok duymuştum ama nedense sorun yaşayanı pek görmedim.
şiddetle tavsiye ederim. 36000'e sıfır C sınıfı 1.6 115 yarı-otomatik vites bir araç var mı? gidip 1.25 fiestaya bile 30800 veriyorlar. bomboş araba astranın yanında, kulvarları bile farklı. piyat / performans aracı tam olarak....

hocam dün yeni megane 1.6 110 hp CVT otomatik deneme sürüşü yaptım. on numaraydı. tavsiye ederim

2010 astra clasic kullanıyorum.harika bir araç kesinlikle tavsiye ederim.kullanınca görürsünüz.

biz kullanıyoruz hem de hergün çıktığımız 2142m rakımlı dağa sürekli rampa tırmanıyoruz.Çok iyi birşey araba çekmediği zaman elle tek dokunuşla manuel gibi ayarlama durumunuz var.Diğer türlü arabanın keyfini beklersiniz.

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
ahmetismet' Alıntı:
ben kullanıyorum. şanzımanın saçmaladığına rastlamadım hiç. 1-2 ve 2-3 arası vites geçişlerini biraz hissettiriyor ama rahatsız edici derecede değil. yokuşta geri kaçırma sorunu yok. böyle eleştirileri ben de çok duymuştum ama nedense sorun yaşayanı pek görmedim.
şiddetle tavsiye ederim. 36000'e sıfır C sınıfı 1.6 115 yarı-otomatik vites bir araç var mı? gidip 1.25 fiestaya bile 30800 veriyorlar. bomboş araba astranın yanında, kulvarları bile farklı. piyat / performans aracı tam olarak....

Sıfırına baktım astra classic ancak yokuşta kalkış desteği(hill holder) hakkında birşey göremedim. Bu araçta var mı yok mu?

heralde o fiyata alabileceğin en iyi dizel otomatik araba astra dır. kardeşimde var, araçta her özellik var, 40 bin km de aldı, 2 senede 90 bine çıktı km, daha tek bir sorun yaşamadı, vites geçişleri tabiki tam otomatik gibi değil, biraz hissediliyor. Zaten bunlarda debriyaj sistemi var, sadece otomatik basılıyor, bu da geçişi hissettiriyor. Merak etme DSG şanzıman hakkında da forumlarda çok çok şikayet olduğunu göreceksin.

NOT: otomatik araba da yokuş kalkış desteği oluyor zaten, manuellerde fonksiyonel.

ahmetismet' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
ahmetismet' Alıntı:

Sıfırına baktım astra classic ancak yokuşta kalkış desteği(hill holder) hakkında birşey göremedim. Bu araçta var mı yok mu?
yarı otomatik viteslerinde var, manuellerde yok.
http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel ... 9_2012.pdf

Ben de kullanıyorum hocam 2012 astra sedan enjoyplas. Ben çok memnunum. karlı havalarda gerekirse manuele alıyorum. Bunun haricindde otamatik takılıyorum. sadce 1 2 de hafif hissediyorsunuz vites geçisini başka bir problem yok bence. ayrıca çalışma prensibi manuel şanzuman gibidir. yani şanzuman bakımıda tam otamatiğe göre daha ucuzdur.

internetten bende de " easytronik kötü şanzumandır " önyargısı var. Reelde kullanan biriyle görüşmedim hiç fakat görüşsem de objektif olamıyor araç sahipleri pek. Sorsam kesin mükemmel - sorunsuz derler.

Hocam bende de yarı otomatik araba var. Alırken fazla güvenmesemde nete baktım çoğu kötülemişti. Kullanan biri ile direk muatap oldum, tam otomatiğe göre çok seri vites atmaz, sarsıntısı olabilir demişti. Sorun yasamıyorum ben su an, yakıtı da çok iyi. Hatta bir arkadas alırken denmişti; "honda sanzımanda ne kadar kötü olaiblir ki"... Honda aldım, çok memnunum... Opeli bilmiyorum ama nette her türlü yarı otomatikleri fazla kötülüyorlar...

Ben de c5 MCP var. Arkadaşımda da astra classic enjoy var. Astrayı uzun yolda kullandım. LPG ile gayet az yakıyor. Ama vites geçişleri berbat. Yokuşlarda bayılıyor. Bendeki MCP ise şahane. Tavsiye ederim...

Yokuşlarda bayılıyor mu ;) bendeki astra 1.6 115 beygir 1250 kg. Performans gayet tatmin edici. Maksimum hız 260 km. Ayrıca Spor sürüş modu koltuğa yaslıyor adamı.

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
Yokuşlarda bayılıyor mu ;) bendeki astra 1.6 115 beygir 1250 kg. Performans gayet tatmin edici. Maksimum hız 260 km. Ayrıca Spor sürüş modu koltuğa yaslıyor adamı.

1.6 klasik motor astranında koltuğa yasladığını ilk defa duyuyorum

hocam aynı araç bende de var. Yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. bir sıkıntısının görmedim.

ahmetismet' Alıntı:
hocam 2005 astra hb easytronic aracım var ve 4 yıldır kullanıyorum.Gaza düzgün basarsanız vitesler düzensiz geçmez.Vites geçişlerini hissettirir ama yokuşta geri kaçış gibi bir durum yok.Eşinizde kullanacaksa o segmentte alabileceğiniz en donanımlı araçtır.Birde IDS+ özelliği varsa hiç kaçırmayın.;)

Şehir efsanelerine kulakları tıkayın, aracı kullanın kendiniz test edin yoksa porsche bile kusur bulur bizim millet.

ben de var, kasım başı 0 km aldım, benim de tereddüdlerim vardı fakat şu an memnunum henüz 8000 km de ilerde sorun çıkarırmı bilmem. eğer seri kalkış yapmak isterseniz vites geçişleri hissediliyor yumuşak kalkışlarda hissedilmiyor. spor modu bence de koltuğa yapıştırıyor. yokuşta geri kaçma olayı yok. ama parası çok olan tam otomatik araçlara yönelebilir sonuçta tam otomatik değil. parasının hakkını veren bi araç. inşallah yardımcı olabilmişimdir.
Not: sen kullananların yorumlarını dikkate al :D

İnternette easytronic ile ilgili yazan yorumları bilmem ama burada okuduklarıma çok güldüm.
İnternette okuduklarıyla deneyim yazıları yazan arkadaşlar var!!! :!: Bu şekilde yorum yapanlara sadece gülüyorum.

Gelelim benim yorumuma :roll:
İnternetteki yorumlara baksam bende Astra almazdım( Benimki düz vites ). Çok hantal vb birsürü yorum var. Ben aracı sevdiğim ve Opel'e güvendiğim için gittim tereddütsüz aldım. Çok memnunum ve hiç sorun yaşamadım. :+1: Hantal diye arabayı eleştiren bir arkadaşım aracı almayı düşünüyor. :o
Kısacası arabanın tipi hoşuna gidiyorsa ve gerçekten bu aracı istiyorsan git al, yok tipi hoşuna gitmiyorsa sakın alma. İsteyerek ve beğenerek almazsan sonra her şeyi batar...

sisss' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
1.6 112 hp C5ten daha ataktır büyük ihtimal :)
kusura bakma hocam yokuşta c5 yazısını görürsün sadece
yok hocam ne kusuru olacak ama bilgi sahibi olmadan konuşuyorsun :D
citroen C5 1.6 MCP 0-100 km 12.6 sn. maksimum hız: 190 , ağırlık: 1525 kg.
astra classic hb 1.6 maneul vites 0-100 km 11.7 sn. maksimum hız: 191 . ağırlık: 1215 kg.
astra classic hb 1.6 easytronic vites 0-100 km 12.7 sn maksimum hız: 192 , ağırlık : 1215 kg.
http://www.citroen.com.tr/Resources/Con ... aslagi.pdf

Peki arkadaşlar bu aracın komfort paketlisinde opsiyonlar arasında açılır tavan sunroof göremedim. İstersek ekstra olarak gelebilir mi?

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
sisss' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
1.6 112 hp C5ten daha ataktır büyük ihtimal :)
kusura bakma hocam yokuşta c5 yazısını görürsün sadece
yok hocam ne kusuru olacak ama bilgi sahibi olmadan konuşuyorsun :D
citroen C5 1.6 MCP 0-100 km 12.6 sn. maksimum hız: 190 , ağırlık: 1525 kg.
astra classic hb 1.6 maneul vites 0-100 km 11.7 sn. maksimum hız: 191 . ağırlık: 1215 kg.
astra classic hb 1.6 easytronic vites 0-100 km 12.7 sn maksimum hız: 192 , ağırlık : 1215 kg.
http://www.citroen.com.tr/Resources/Con ... aslagi.pdf

Bayılmaktan bahsediyorduk hocam farkındaysan yokuşta demişim. şimdi yokuşta, dizel c5 i geçsin o araba 5 tanede ben alayım :)

BBNET
Geri