Malatyada hafta içi tüm sınavlara mebde çalışan memurlar görev alıyor mesela. İşten çıkıp sınava girip eve gidecek şekilde ayarlamışlar. haftasonu da öğretmenlere veriliyor genelde. istisnalar olmakla birlikte böyle.
Eğitimi veren ildeki memur tecrübeliydi. Ben de bu görüşteyim. 4-5 sene kadar oldu sınav görevlerini bıraktım. Benim bildiğim sınav eğitim-öğretim hizmetlerine tabi bir iş. Sınav gözetmenliği gibi ciddi bir işi memurlarla giderme yoluna giden milli Eğitim bakanlığını da tebrik ediyorum. Küçümsemek gibi olmasın ama ösym sınavlarına da memurları versinler. Yetmezse yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlar da iyi iş yapar.2 yıldır görev almayı bıraktım. kafam çok rahat. e sınav dahil hiçbir sınavda görev almıyorum artık. hem kazandıkça daha çok vergi kesiliyor hem de bir sürü sorumluluk. ne anladım ben bu işten?
Yönetici atamanın şefi bina yönetici olabilir mi2 tane e-sınav salonu olan bir ilçede İlçe MEBBİS Yöneticisi olarak görev yapıyorum. Uygulama İzleme eğitici eğitimi kursunu almış birisiyim.
Sınavlarda Dairedeki tüm memurların görev alması diye bir şey söz konusu olamaz. Mevzuat gereği öğretmenler, ilçede ölçme değerlendirme bölümün şefi, lisans veya önlisans bilgisayar ve elektrik elektronik bölümlerini bitiren memurlar, uygulama izleme sorumlusu kursunu almak kaydı ile sınavlarda görev alabilirler. Sınavlara görevli yerleşimi sistem tarafından yapılmaktadır müdahale söz konusu değil. Sadece iade görevlerde resen görevlendirme yapılır orada ilgili bölüm şefi lehte işlem yapabilirler. Bina sınav yöneticileri okul müdür ve yardımcıları, ilçe müdürü ve şube müdürleri olabilir. Memurların bina yöneticisi olması mümkün değil.
Sana denk gelmedi demekki. Bana sabah üniversitenin kütüphanecisi, öğlen teknikeri salon başkanı denk geldiBen de bu görüşteyim. 4-5 sene kadar oldu sınav görevlerini bıraktım. Benim bildiğim sınav eğitim-öğretim hizmetlerine tabi bir iş. Sınav gözetmenliği gibi ciddi bir işi memurlarla giderme yoluna giden milli Eğitim bakanlığını da tebrik ediyorum. Küçümsemek gibi olmasın ama ösym sınavlarına da memurları versinler. Yetmezse yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlar da iyi iş yapar.
(neyin teknikeri onu da sormadım. Mobilyacı da olabilir) O gün üniversite sınav görevini bıraktım. Kaç sene oldu hatırlamıyorum bile.