E-sınav da öğretmenler haricinde görev alan memura denk geldiniz mi?

Kodla Büyü
Malatyada hafta içi tüm sınavlara mebde çalışan memurlar görev alıyor mesela. İşten çıkıp sınava girip eve gidecek şekilde ayarlamışlar. haftasonu da öğretmenlere veriliyor genelde. istisnalar olmakla birlikte böyle.

Şef memur tekniker teknisyen. Başkan olurken öğretmen gözetmen oluyor maalesef . Daha geçen hafta öğrenciyi yanlış yere oturtmuş yüz tanıma tanımadı diyor. Baktım bayan öğrenci yerine erkeği oturtmuş. Söyleyince önemli değil dedi.. 😁😁😁

2 yıldır görev almayı bıraktım. kafam çok rahat. e sınav dahil hiçbir sınavda görev almıyorum artık. hem kazandıkça daha çok vergi kesiliyor hem de bir sürü sorumluluk. ne anladım ben bu işten?

E-sınav salonları ilk kurulduğu zamanlarda görev alabilecek personel çok sınırlıydı. Öğretmen tarafında sadece Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, personel tarafında da Bilgisayar Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisi gibi mantıklı sayılabilecek ünvanlar yer alıyordu. Sonradan lisans şartını genişlettiler; önlisans bilgisayar programcılığı, elektrik mezunu vb. personel. Sonraları daha da genişleterek tüm öğretmenler eklendi. Özetle; mevzuat/yönerge ile izin verirse alttaki hiçbir idareci veya kurum e-Sınav salonlarında sorun çözebilme konusunda yetersiz kabul edilebilecek branşlardaki personeli kursa kabul etmeme riskini hukuksal olarak da göze alamaz ve sonuçta bu tablo ortaya çıkar.

Görev almıyorum kafam rahat. Şimdi bu eğitimi bizim ilçede bilişimciler öncelikli olarak müdürlere verdiler. İsteğe bakılmadı. Eğitim alan memur görmedim fakat eğitimi veren memurdu. Eğitimin ilk gününe gelmeyen müdürü sınava sokmadı. :) Eğitimi veren ildeki memur tecrübeliydi.
Şimdi bu sınavlarda görevli personel nasıl seçiliyor o kısım önemli. Sistem anladığım kadarıyla ünvana bakmıyor en iyi ihtimalle sıra ile alıyordur. İş ilçeye kalmışsa sürekli kendilerini yazarlar. Şaşırmam.

2 yıldır görev almayı bıraktım. kafam çok rahat. e sınav dahil hiçbir sınavda görev almıyorum artık. hem kazandıkça daha çok vergi kesiliyor hem de bir sürü sorumluluk. ne anladım ben bu işten?
Ben de bu görüşteyim. 4-5 sene kadar oldu sınav görevlerini bıraktım. Benim bildiğim sınav eğitim-öğretim hizmetlerine tabi bir iş. Sınav gözetmenliği gibi ciddi bir işi memurlarla giderme yoluna giden milli Eğitim bakanlığını da tebrik ediyorum. Küçümsemek gibi olmasın ama ösym sınavlarına da memurları versinler. Yetmezse yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlar da iyi iş yapar.

2 tane e-sınav salonu olan bir ilçede İlçe MEBBİS Yöneticisi olarak görev yapıyorum. Uygulama İzleme eğitici eğitimi kursunu almış birisiyim.
Sınavlarda Dairedeki tüm memurların görev alması diye bir şey söz konusu olamaz. Mevzuat gereği öğretmenler, ilçede ölçme değerlendirme bölümün şefi, lisans veya önlisans bilgisayar ve elektrik elektronik bölümlerini bitiren memurlar, uygulama izleme sorumlusu kursunu almak kaydı ile sınavlarda görev alabilirler. Sınavlara görevli yerleşimi sistem tarafından yapılmaktadır müdahale söz konusu değil. Sadece iade görevlerde resen görevlendirme yapılır orada ilgili bölüm şefi lehte işlem yapabilirler. Bina sınav yöneticileri okul müdür ve yardımcıları, ilçe müdürü ve şube müdürleri olabilir. Memurların bina yöneticisi olması mümkün değil.

2 tane e-sınav salonu olan bir ilçede İlçe MEBBİS Yöneticisi olarak görev yapıyorum. Uygulama İzleme eğitici eğitimi kursunu almış birisiyim.
Sınavlarda Dairedeki tüm memurların görev alması diye bir şey söz konusu olamaz. Mevzuat gereği öğretmenler, ilçede ölçme değerlendirme bölümün şefi, lisans veya önlisans bilgisayar ve elektrik elektronik bölümlerini bitiren memurlar, uygulama izleme sorumlusu kursunu almak kaydı ile sınavlarda görev alabilirler. Sınavlara görevli yerleşimi sistem tarafından yapılmaktadır müdahale söz konusu değil. Sadece iade görevlerde resen görevlendirme yapılır orada ilgili bölüm şefi lehte işlem yapabilirler. Bina sınav yöneticileri okul müdür ve yardımcıları, ilçe müdürü ve şube müdürleri olabilir. Memurların bina yöneticisi olması mümkün değil.
Yönetici atamanın şefi bina yönetici olabilir mi

Bu konuda eğitici eğitiminden tutun e-sınav kurulumuna kadar her işi yapmış biri olarak şunu gördüm ki bir yerde para varsa öğretmene hele bt öğretmenine yedirmezler.
Bakanlıkta bu işin yetkililerine dedik ki 2 uygulama izlemeci olsun gözetmene gerek yok dedik. Onlar olayı yanlış anlayıp herkesi uyulama izlemeci yaptılar.
Artık görev falan da istemiyorum

ilksms
Geri