E-Sınıf Android Uygulamam, Yorumlarınızı Bekliyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yasamisd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yasamisd

Aktif Üye
Okulda öğrencilerin yaptığı davranışları kayıt altına almak için bir yöntem düşündüm ve biraz uğraşmayla bu uygulamayı oluşturdum. Uygulamayı kendim bizzat kullanıyorum ve velilerden çok olumlu dönütler alıyorum. Öğrenciler ise bu durumdan biraz rahatsız çünkü dersteki olumsuz davranışlarının veliler tarafından öğrenilmesini istemiyorlar. Bazı öğrenciler de bu sistemi uygulamaya başladıktan sonra davranışlarını biraz çeki düzen verdiler. Bu da zaten benim istediğim şeydi.

Sistem nasıl çalışıyor?
-Android tabanlı uygulamaya girdiğim sınıfları, dersleri ve öğrencileri ekliyorum.
-Sonra sınıfta ortaya çıkabilecek davranışları ekliyorum.
-Dersten sonra her öğrencinin yaptığı davranışları kaydediyorum.
-Sistem otomatik olarak telefon numarası olan öğrenciler için kısa mesaj oluşturuyor.
-Daha sonra SMS kutusundan mesajları gönderebiliyorum.
-İstersem verileri internete yükleyerek velilerin başka bir uygulamadan bu davranışları görüntülemesini sağlıyorum.

Bu uygulamayı kullanmak isteyen öğretmen arkadaşlar Google Playden aşağıdaki linki tıklayarak daha geniş bilgi alabilirler.

E-Sınıf Davranış Yönetimi
https://play.google.com/store/apps/deta ... mr.e_class

E-Sınıf Veli
https://play.google.com/store/apps/deta ... ass_parent

Ekli dosyalar

• device-2014-01-10-221948.png
    device-2014-01-10-221948.png
    102.1 KB · Görüntüleme: 1,358
Uygulamanızı beğendim .Sizden ricam birde fotoğraflı not defteri yapabilirmi siniz.Bu uygulama bir çok arkadaşımında ihtiyaç duyabileceği bir çalışma olur (Yazılı,performans,proje notlarını içerebilen)

Uygulamanız çok güzel birde fotoğraflı öğrenci not defteri yapabilirmisiniz,,araştırmalarımda bunu yapan yok çalışmalarınızda başarılar dilerim

Gözzüm;
öncelikle emeğine ve eline sağlık.Ancak,
zamanını boşa harcamışsın bence.Neden mi?
sorun velinin çocuğunun bozuk davranışını öğrenip öğrenmemesinde değil,sorun
bataklık içerisinde gül yetiştirmeye benziyor. bu eğitim sistemi böyle davranışı bozuk öğrenci yetiştirmeye programlanmışken emeğine yazık.
ve bence yargılanacak sonuçlar doğurabilir.dikkat et.
sana göre bozuk olan bir davranış veli için normal olabilir ve bu durumu ifşa etmen çok da hoş sonuçlar doğurmaz.
örnek mi?
sigara içen bir öğrenciyi velisine şikayet ettiğimde aldığım cevap ilginçti.
Hocam akşamları biz beraber içiyoruz ne var ki bunda, dedi.

Arkadaşım. Çalışmandaki bakış açın, eğitim adına emek göstermen takdire şayan. Hani Meb İl müdürü olsam seni argeye alırdım:) Senin gibi arkadaşların desteğe ihtiyacı var. Manevi destekçinim. Ayrıca maddi olarakda destek olmak isterim. Program çalışmandan dolayı sana teşekkür ediyorum. Programın amacını biraz genişletmeyi düşünürsen sana önerilerim olacak. Fatih projesinin eksik gördüğüm bir yerine temas etmişsin.
- Program hakkında arkadaşlara isteklerini sorup, ihtiyaçlarına göre yön vermen durumunda gerçekten önemli bir açığı kapatabileceğine inanıyorum.
- Eğitimle ilgili programları incelemen ve onlardaki bakış açılarını not ederek kapsamlı bir program yapabilirsin.
- Programa öğretmen haftalık ders programını eklemeni isterim.
- Öğretmen öğrenciyi seçtiğinde tüm not, performans, proje, ödev gibi bilgilere ulaşabilmeli, ekleyebilmeli, ölçekleri burdan görebilmeli
- Ödev resimleri çekilebilmeli ve tablet ve telefondan gerekli düzeltmeler resim üzerinde kalemle yapılabilmeli.
- Veli ve öğrenciler bu bilgilerden gerekli olanlara ulaşabilmeli ve öğretmen istediği paylaşımı yapabilmeli.
- Öğretmen sınav tarihi, not açıklama, ödev verme dönüt alma gibi işlemleri yapabilmeli
- Bu bilgiler bir web sitesi üzerinden de takip edilebilmeli. Hatta altyapı direkt web üzerinden çalıştırabilir.
Şu an aklıma gelenler bunlar. Tabiki öneridir. Bunlar bir ihtiyaç bence. Sen bir ucundan yakalamışsın. Allah yardımcın olsun.

BBNET
Geri