e okulda tasarım değişti

Kodla Büyü
**melike**' Alıntı:
tahtakama' Alıntı:
yeşil renkli öğrenciler seçmeli kredisi tamamlamayan öğrencilerdir şeklinde yazıyor hocam yazan, onu idare şifresiyle idare halledecek, öğrencilere seçmeli ders atamasında eksik olanlar onlar.

E okul giriş sayfası değişmiş, iç tasarı mı da değişmiş menüler aynı sadece renk düzeni değişik. ilk başka açtığımda giriş yapınca aynı ekran geldi, uyumluluk görünümüne ekleyince yeni tasarımı ile açıldı.

idare şifresi var bende hocam
şimdi denedim yine aynı öğrencilere not girilmiyor :(

hocam idare şifresiyle çocuklara seçmeli ders tanımla 3 tane düzelir.

bilisimci61' Alıntı:
arkadaşlar yeni mebbis te hizmet içi eğitim modülünü ya da diğer modüllere giriş yapabilen var mı?

En üstte yer alan Kullanıcı Adı ve Şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Ardından diğer modüller açılacaktır.

rapor alırken yaşanan sıkıntı ne durumda. onun için bi çalışma yapılmış mı? inceleyen arkadaşlar sıkıntı çıkıyormu yine.

hayaletx' Alıntı:
göz boyama bunlar :) :?

Halk Eğitim otomasyonu da değiştirdiler. Bir sürü sorun var.

Tamam şekilli olmuş güzel görünüyor ama işlevsellik yok. Bir sürü hata çıkıyor. Keşke önce denemesini pilot okullara yaptırsalardı. :-1:

insan renkleri, sağını solunu falan biraz meb'in sitesine benzetir.

ilk gördüğüm zaman e-okul şifrelerini toplamak amaçlı tasarlanmış dolandırıcılık sitesine girdiğimi zannettim.

bildiğin yarım saatte hazırlanmış ana sayfa tasarımı. o arka plan resmi falan, basitliğin bu kadarı :/

şifremi değiştiremiyorum.okulda kimse de değiştiremeiyor.yetki meselesi değilmiş.uyumluluk dediler o da etkilemedi.acaba bilgisi olan var mı?siz değiştirebiliyor musunuz?

e-okul işlemlerinde şimdilik en iyi firefox çalışıyor arkadaşlar bilginize.

görsel olarak degişmiş.köylü fadimeden şehirli fadimeye dogru değişim..fadimenin Makyajlı hali ... :mrgreen: ...abartmasınlar...

Karşılaştığımız sorunlar:

Herhangi bir sayfadan rapor almaya çalıştığımızda CRXDRD Error Occured on e-1 şekjlinde hata veriyor ekran raporları kısmından java yerine pdf seçtiğimde ise bir dosya açılıyor o da açılmıyor.

2- öğrencilere not girişi yapılamıyor (hem kurum şifresiyle hem öğretmen şifresiyle denedim)

3- Öğretmen şifresiyle şu anda sınıf seçtikten sonra ders kısmı bile açılmıyor

Şimdilik gözümüze çarpanlar bu kadar aynı durumla karşılaşan var mı başka?

Bu arada rapor sayfası en üst kısmında yazılan her şeyi yaptım bir değişiklik yok
Sistemden ilk kez rapor alacak olan kullanıcılarımızın rapor gösterici yazılımın otomatik olarak yüklenmesini beklemeleri gerekmektedir.
Bu işlem birkaç dakika sürebilir, lütfen tarayıcınızı kapatmayınız.
Yüklemenin sonunda "Güvenlik Uyarısı" ile karşılaşan kullanıcılarımız yüklemenin tamamlanabilmesi için uyarı ekranında yüklemeyi kabul etmelidir.
"İşlem Tamamlanmıştır" ifadesinden sonra rapor ekrana gelmemiş ise, aşagıdaki alanda yer alan sonraki ( > ) sayfa simgesine tıklayınız.
Gösterici Yazılım Yüklenmiyor İse Buraya Tıklayarak Yükleyebilirsiniz
Windows 7 ve üstü İşletim Sistemlerinde Linkteki program yüklenmesi sonrası gösterici yazılım çalışmıyor ise c:\CRSETUP\YUKLE.BAT dosyasına sağ tuş yaparak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile yükleyiniz.
64 bit Windows işletim sistemi kullanıcıları programlarının içinde bulunan 32 bit tarayıcıyı seçmelidirler. 64 bit tarayıcı üzerinde gösterici yazılımlar çalışmayabilir.
Java Gösterici Çalışmıyor İse Tıklayınız (Not: Ekran Raporları sayfası üst bölümünde yer alan gösterici seçeneklerini deneyebilirisiniz. PDF Gösterici Tüm Tarayıcılara uyumludur)

9 sene oldu hala not girişlerinde Grid başlıklarına tıklayıp Ada göre sıralama,Nota göre sıralamayı yapamadılar.Dandik bir gridi yerleştirince yine yapılıyor, aspx ne de olsa.Ya da jquery'nin bir sürü Table eklentisi var, yapsana kardeşim. Adamı not girerken uğraştırıyorsunuz..

Fotoğrafı miror yapmışlar fakat bir şeyi gözden kaçırmışlar. Öğrencinin yakasındaki harfler :roll: :roll:

Ekli dosyalar

• eokul.jpg
    eokul.jpg
    191.5 KB · Görüntüleme: 476
Re: Ynt: e okulda tasarım değişti

Teachnologist' Alıntı:
Fotoğrafı miror yapmışlar fakat bir şeyi gözden kaçırmışlar. Öğrencinin yakasındaki harfler :roll: :roll:
Hocam belki öğrenci ters takmistir yakalığı :)

Hala şu ajax ile ilgili bölgeye veri yükleme işini yapamadılar. Bütün sayfa yeniden yükleniyor.Binlerce insanın her saniye yeniden sayfa yüklediğini düşünürsek sunucu bir hayli yorulacaktır.
Bir el atın şu işe. 2014'ün Türkiyesinde olmaz :)

Gördüğüm diğer bir eksiklikte şudur.Önemli bence.
Başvurduğum hizmetiçi eğitimlerin okul-ilçe ve il tarafından onaylanması aşamasında sırf ilgili kişiler modüle zamanında girmediklerinden hizmetiçi eğitimleri kaçırabiliyoruz.Yani bir ekran mesajı ile uyarılırsa hiç kimse mağdur olmayacaktır.Bu istenilen şeyler artık sıradan ve adiyattandır.Zor değildir,mümkündür.

BBNET
Geri