e-okul sitesine sadece bizim okuldan girilmiyor !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan svbarut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

svbarut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar e okul sitesine okulumuzun ağından girilmiyor.sebebi ne olabilir? acil, notları hala giremedik :(

Biz de giremiyoruz 2 gündür. Sadece sizin değil hocam sanırım. Herkeste durum aynı mı yoksa piyango bize mi vurdu :( güncelleme gibi bir şey mi var acaba?

Bizden de girilmiyor. Gelişmeleri paylaşabilirsek iyi olur.

İlde girebilenlerin olduğunu duyduk nasıl oluyor böyle birşey pek anlayamadım... :-1:

Sayın Hocalarım,

Ben İl MEM'deyim ve sorunsuz giriş yapabiliyorum.

Bazı çözüm yolları;

1. Aşağıdaki DNS'leri girip deneyin.

195.175.39.39
195.175.39.40

2. Modeme sadece bir PC takıp deneyin.

3. Modemi kapatıp açın.

4. Modeme reset atın.

5. Farklı bir modem deneyin.

6. Telekom ile görüşün.

İyi çalışmalar.

ama cep telefonundan giriliyor evlerden de giriliyor. ağ ayarlarında mı bi sorun var acaba.sadece okuldan giremiyoruz.
modemi kapattım yine olmadı

hocam bizde bi ara e okula giremedik bayağı uğraştan sonra dns leri 195.175.39.39
195.175.39.40 olarak değiştirince düzeldi umarım sizde de çözüm olur

nihatbal' Alıntı:
hocam bizde bi ara e okula giremedik bayağı uğraştan sonra dns leri 195.175.39.39
:+1:

nihatbal' Alıntı:

Denedim hocam girilmiyor yine de. Acaba ben mi yapamadım? Herhangi bir yöntemle girebilen varsa yardım bekliyoruz lütfen

aynı sorun bizdede mevcut modemi kapatıp açtım yine hallolmadı. durup dururken olması çok garip 2 gündür e-okul yok okulda

Bizde de farklı bir sorun var. E-okul dahil bakanlığın tüm siteleri dışında hiçbir site açılmıyor. Yukarıda önerilen maddelerden sadece modem reseti denemedim. Resetleyince İnş. çözülür.

Kesim çözüm:

DNS ler, farklı tarayıcılar, modem resetleme çözüm olmuyorsa yapılacak iş;
TTnet i arayarak bağlantının "statik ip" sini değiştirmelerini istemeniz gerekiyor. Büyük ihtimalle e-okul tarafından bağlantınızın ip si engellenmiş durumda.
Biz böyle çözdük.

TTnet genel merkezinden ziyade bulunduğunuz ilde ulaşabileceğiniz kişiler varsa daha çabuk çözüme ulaşırsınız. :+1:

hocam telekomu aradım... kendilerrinden kaynaklı olmadığını söylediler.aslında bağlantı var ama çok yavaş...

uragan06' Alıntı:
hocam telekomu aradım... kendilerrinden kaynaklı olmadığını söylediler.aslında bağlantı var ama çok yavaş...

Genel merkezi o yüzden aramayın dedim banada öyle dediler ildeki bir görevliyle hallettik. Statik ip mizi değiştirdi problem çözüldü. Dediğim gibi e-okul ip lerin bazılarını engelledi sanırım...

Yapabiliyorsa tel görevliye statik ip nizi değiştirmesini söyleyin, ısrar edin 2-3 dakika içinde zaten belli oluyor problemin çözülüp çözülmediğini.

BBNET
Geri