e okul ile ilgili bir soru

Kodla Büyü

KARÇİÇEĞİ

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar e ouklda öğretmene notları kilitleme tanımlanmış. sorum şu bu not kilitleme geçen sene var mıydı. yoksa su sene mi geldi. ayrıca biz kilitlediğimiz zaman idare notları değiştirebiliyor mu?

Sayın Hocam,

Kurum işlemleri + Not kilitleme E-Okulun başlangıcından itibaren vardı ve sadece okul idarelerine açık olan bir menüdür. Okul idaresi kendisinde bulunması gereken bir yetkiyi öğretmenlere vermiş. Yanlış olmuş. Okul idarecisine söyleyin bu yetkiyi öğretmenlerden kaldırsın.

İyi çalışmalar.

mutlaka olması gereken bir buton benim notlarım iznim olmadan değiştirilmişti farkettim de düzeltirdim fırçayı da kaydım bu butonla bu durumların önüne geçilebilir

Diyelim ki ben notları performansları filan girdim.
İdare benden izinsiz ve habersiz öğrenci notlarıyla oynayabilir mi? Evetse ben bunun önüne nasıl gecerim? (Kalmış öğrenciyi geçirmeyi göze alamasalar da 30 u 40 yapıp yılsonu ortalamasını yükseltme de olur)

2.sorum:
Resmiyette eokulda notların ne zaman kilitlenmesi gerekiyor?

Sayın Hocam,

1. Öğretmenin girdiği notları okul yönetiminin değiştirme yetkisi var. Ancak yapılan değişikliklerin hangi kullanıcılar tarafından değişiklik yapıldığının log kayıtları tutulmakta olup öğretmenlerimiz bu log kayıtlarını görmektedir.

IOK10003 Not Kilitle IOK10003R010 Not Değişiklikleri İzleme Raporu (LOG)

2. Not kilitleme Dönemden Kapanmadan 5 gün önce yapılır.

Öğretmen puan çizelgesi

MADDE 26 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğretmenler, her ders için öğrencilere verdikleri puanları e-Okul sistemindeki Öğretmen Puan Çizelgesine zamanında işler. Her dönem sona ermeden beş gün önce okul yönetimince, e-Okul sisteminden çıktısı alınan Öğretmen Puan Çizelgesi ilgili öğretmenlerle birlikte kontrol edilerek imzalanır ve okul müdürü tarafından onaylanarak dosyasında saklanır.

İyi çalışmalar.

BBNET
Geri