e-okul şube ekleme yetki sorunu

Kodla Büyü

ecevahir

Aktif Üye
dün e-okul yeni döneme geçti ve açıldı. ben de hemen yeni sınıf düzenlerini yapmaya başladım. fakat yeni şube eklemye çalıştığımda bu işlemi ilçe kullanıcısı yapar diye hata alıyorum. sorduğum çevre okullardaki arkadaşlar da aynı hatayı alıyormuş. sanırım tüm türkiyede durum bu. saçmalığın daniskası. şube açmak için ilçeye mi başvurucaz. bu e-okul yöneticileri hiç mi düşünmüyor ? her işleri eksik, hatalı, yalapşap.

Aynen hocam hepimiz aldık. bence aktarmadan dolayı yetkilerle ilgili sorun var yani sorun olmasa da yeni bi düzenleme yapılmış olabilir. biraz daha sıkmaya başlamışlar işi.. il ve ilçe yetkileri belirlendikten sonra bence okullara da hemen yetki verilecektir..

yeni yönetmelikte şube belirleme yetkisi ilçeye verilmiş bu nedenle böyle birşey yaptılar sanırım. bu durumda okulun ilçeye yazması gerekiyor şu şu şubeleri açmak istiyorum diye. ilçe de yazıya istinaden şube ekleme yapacak. ilçeler bu işleri 2-3 aya kadar halleder :D
yalnız küçük bir sorun var ilçelerin bu durumdan haberi yok. arayınca e-okulda sorun var merkezden düzelir diyorlar. yarına kadar bu mesele halledilmezse hiç bir okul nakil başvurusu yapamayacak çünkü nakil başvuru yapabilmek için kayıtların sınıflara işlenmesi gerekiyor.

selcukoglakci' Alıntı:
Norm kadrolarda adam kayırmaca olmasın diyedir bu yetki vermeme işi. Başka bir nedeni yok.
O kadar ince düşünebildiklerini sanmıyorum. Ayrıca artık norm kadrolarda belirleyici olan daha çok seçilen dersler. Sınıflar en fazla 1-2 tane oynar. O da ders saatine 2-4 saat ekler veya çıkarır.
Yönetmeliğe göre yapalım dediler herhalde ama ilçe-okul bürokrasisinde geçecek zamanı düşünmediler.

Geçen yılı hatırlayın hocam. İnce düşünmeye gerek yok. Tecrübeliler. Geçen yıl norm fazlası olan sınıf öğretmenleri gitmesinler diye bt sınıfını bile sınıfa dönüştüreceklerdi nerdeyse. Genelge olmasa bt sınıfını bile kapatan müdürler olacaktı. Depodan bozma sınıf yapanlar oldu. Sanırım haberiniz vardır.

selcukoglakci' Alıntı:
Geçen yılı hatırlayın hocam. İnce düşünmeye gerek yok. Tecrübeliler. Geçen yıl norm fazlası olan sınıf öğretmenleri gitmesinler diye bt sınıfını bile sınıfa dönüştüreceklerdi nerdeyse. Genelge olmasa bt sınıfını bile kapatan müdürler olacaktı. Depodan bozma sınıf yapanlar oldu. Sanırım haberiniz vardır.
lisede olduğum için o konu aklıma gelmedi.

BBNET
Geri