E-okul ücretli öğretmen kaydında TC sorunu

Kodla Büyü

recep_dr

Üye
E-okulda ücretli öğretmen kaydetmek istiyorum. TC kimlik no'yı girip yandaki "..." buttonuna bastığımda öğretmenin adı ve soyadı çıkmıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba fikri olan var mı? :?

Bu işi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim müdürlüğü yapabilir. Okullar yapamaz.. Onlar yaptıktan sonra okulların e-okul öğretmen listesinde gözükür ve "Ad Soyad (Görevlendirme)" şeklinde yazar. Aynı şekilde başka okulda kadrosu olupta başka okulda ders alanlarda benzer bir işleme tabi tutulur..

Eğer orada çalışıyor ve kurum adına giriş yapıyorsan büyük bir ihtimalle kimlik numarsa yanlıştır.

recep_dr' Alıntı:
E-okulda ücretli öğretmen kaydetmek istiyorum. TC kimlik no'yı girip yandaki "..." buttonuna bastığımda öğretmenin adı ve soyadı çıkmıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba fikri olan var mı? :?
Sayın Hocam,
Ücretli öğretmenlerin E-Okulda çıkabilmesi için MEBBİS'ten kayıt yapılmaları gerekmektedir. Mernis sisteminde sorun olduğu için MEBBİS'e kayıtları yapılamamaktadır. Mernisteki sorun düzelir ve MEBBİS'e giriş yapılırsa E-Okulda çıkar. Bu işlem İl/İlçe MEM'ler tarafından yapılmaktadır.

İyi çalışmalar.

Re: Ynt: E-okul ücretli öğretmen kaydında TC sorunu

Hocam e-okul da şu anda sadece pdf görüntüleme ve indirmemi var?
Java
Crystal report ne oldu?
Word
Excell
Olarak liste alamıyorum

COBOL' Alıntı:
Java
Crystal report ne oldu?
Word
Excell
Olarak liste alamıyorum

E okuldan örneğin bir sınıf listesini excell tablosu şeklinde almanın yolu kalmadı mı?

Arkadaşlar bir bilen :idea:
Help yani???

COBOL' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Java
Crystal report ne oldu?
Word
Excell
Olarak liste alamıyorum

E okuldan örneğin bir sınıf listesini excell tablosu şeklinde almanın yolu kalmadı mı?

Help yani???

Java hala mevcut fakat Chrome un java desteği sona erdiği için internet explorer kullanmalısınız. Explorer ile javayı seçip excel ortamında liste alabilirsiniz.

habibocak' Alıntı:
recep_dr' Alıntı:
Sayın Hocam,
Ücretli öğretmenlerin E-Okulda çıkabilmesi için MEBBİS'ten kayıt yapılmaları gerekmektedir. Mernis sisteminde sorun olduğu için MEBBİS'e kayıtları yapılamamaktadır. Mernisteki sorun düzelir ve MEBBİS'e giriş yapılırsa E-Okulda çıkar. Bu işlem İl/İlçe MEM'ler tarafından yapılmaktadır.

İyi çalışmalar.

Habib hocam bu sorun uzun süredir mevcut sanırım.
Normalde ücretli öğretmenler mebbis üzerinden işlenip e-okulda otomatik olarak adları çıkıyordu, normal işleyiş bu şekildeydi.

3 sorum olacaktı;
1-Bizde de ücretli öğretmenler mebbis üzerinden işlenmedi fakat ders programlarını işlemek ve bu sorunu aşmak adına, e-okul şube işlemleri>ücretli öğretmen ekle bölümünden okullarımız ücretli öğretmenleri ekledi. Doğru veya uygun bir yol mu izledik bilmiyorum.
2-Mernis problemi tam olarak ne zaman düzelecek bilginiz var mı?
3-Mernis problemi dolayısıyla da e-okul öğrenci nakillerinde de problemler var sanırım. Sizde de aynı sorun var mı?

schumix' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Java
Crystal report ne oldu?
Word
Excell
Olarak liste alamıyorum

Help yani???

Java hala mevcut fakat Chrome un java desteği sona erdiği için internet explorer kullanmalısınız. Explorer ile javayı seçip excel ortamında liste alabilirsiniz.

habibocak' Alıntı:
recep_dr' Alıntı:
Sayın Hocam,

İyi çalışmalar.

Habib hocam bu sorun uzun süredir mevcut sanırım.
Normalde ücretli öğretmenler mebbis üzerinden işlenip e-okulda otomatik olarak adları çıkıyordu, normal işleyiş bu şekildeydi.

3 sorum olacaktı;
1-Bizde de ücretli öğretmenler mebbis üzerinden işlenmedi fakat ders programlarını işlemek ve bu sorunu aşmak adına, e-okul şube işlemleri>ücretli öğretmen ekle bölümünden okullarımız ücretli öğretmenleri ekledi. Doğru veya uygun bir yol mu izledik bilmiyorum.
2-Mernis problemi tam olarak ne zaman düzelecek bilginiz var mı?
3-Mernis problemi dolayısıyla da e-okul öğrenci nakillerinde de problemler var sanırım. Sizde de aynı sorun var mı?

Hocam,

1. Doğru

2. Seçimden sonra büyük ihtimal. Ancak mernis akşamları açılabiliyor. Ara ara denemek lazım.

3. Nakil, öğrenci ekleme, okul açma, okul kapatma vb. Mernisten bilgi çeken tüm modüllerde sıkıntı var. Bu sorun tamamen İçişleri Bakanlık Ulusal Veritabanındaki sorundan kaynaklanıyor. Maalesef diğer bakanlıkları ve özellikle bizi ciddi etkiliyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Habib hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
1.sorumla ilgili olarak;

Peki bu mernis problemi düzelince ücretli öğretmenleri yine eskisi gibi mebbis üzerinden işleyip sistemde otomatik çıkması yöntemiyle mi devam edeceğiz yoksa bundan sonra ücretli öğretmenler e-okul üzerinden mi eklenecek ? Bu konuda son durum nedir acaba bilginiz var mı?

schumix' Alıntı:
Habib hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
1.sorumla ilgili olarak;

Peki bu mernis problemi düzelince ücretli öğretmenleri yine eskisi gibi mebbis üzerinden işleyip sistemde otomatik çıkması yöntemiyle mi devam edeceğiz yoksa bundan sonra ücretli öğretmenler e-okul üzerinden mi eklenecek ? Bu konuda son durum nedir acaba bilginiz var mı?
Hocam, Mebbis kısmına işleme ile ilgili okulların yapacağı bir şey yok. Onu il/ilçe mem hallediyor. Okullar sadece E-okuldaki şube ekleden ücretli öğretmen ekle yapacaklar. MEBBİS'e eklenince otomatik gelme durumu yok.

Tamamdır hocam teşekkürler, ben hafızama tam güvenemedim o yüzden sormak istedim.

Sahi ya, internet explorer vardı.Unutmuşuz sayın hocam.Yarın okulda bakarım.

Hatırlatma için teşekkürler.

BBNET
Geri