E-okul öğrenci belgesi bulamıyorum

Kodla Büyü

garip_dost

Üye
Merhaba arkadaşlar. E-okulda öğrenci belgesi almak için daha önce öğrenci sayfasından raporları tıkladığımızda öğrenci belgesi bölümünü tıklayarak alabiliyorduk. Ancak son zamanlarda o bölümde öğrenci belgesi yok sadece "öğrenim belgesi" diye farklı bir belge var. Şu anda öğrenci belgesi almak için ne yapmamız gerekiyor bilen arkadaş varsa yardımcı olsa sevinirim. Not: Söz konusu ekrana ait görüntü ektedir.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    77 KB · Görüntüleme: 6,072
Sayın Hocam,

Yeni İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre Öğrenci Belgesi kaldırıldığı için E-Okuldan da kaldırmışlar.

İyi çalışmalar.

Eskişehir MEM
"Öğrenci Belgesi okul müdürlükleri tarafından bilgisayar ortamında hazırlanarak verilmelidir."
demiş. Ancak belgelerle ilgili şu anda öğrenim belgesi yönetmelikte madde 73 te ek 3 belgesi için açıklanmış. ancak oradada "e-Okul sistemi tarafından güvenlik numarası verilir. " kısmı çıkmıyor. Raporun alt kısımda ise Uşak MEM doğrultusunda işlem yapılırsa daha doğru gibi.
kısaca biri kuyuya taş atıyor.....

biz lisede öğrenci belgesi veriyorduk. yönetmelik te değişmedi ama şu an e- okul öğrenci belgesi bize de vermiyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Hocam şu an sınıf atlatmalar gerçekleştirildiği için sistem vermiyor, yakında düzelir, Okul öncesi ve İlköğretim kurumları yönetmeliği EKinde bulunan belgeyi doldurup, idarenin onayıyla veriliyor.
(Ayrıca yukarıdaki mesajlar 2014 tarihli, okuyunca ben bile şaşırdım)

Evet başlığı görünce bende baktım yok :scared: Elle yazmak zaman ve enerji kaybı olacaktır umarım geri gelir... Ayrıca yönetmelik eki elinde olan varsa paylaşırsa Eğitim Öğretime hazır oluruz. Paso vs. işler için çokca isteniyordu....

Sınıf geçmeler yapılıyor. Bundan dolayı sınıf listeleri bile gözükmüyor..Tahminen 1-2 gün sonra sorun hallolur. Alamadığımız diğer raporları da alırız..

Öğrenci belgesi kalktı malumunuz, öğrenim belgesi diye geçiyor..

Acil belge lazım olursa şablon olarak http://mevzuat.meb.gov.tr/html/ilkveoku ... yon_0.html sonunda eklerde örnek var...

EK-3
İLKOKUL / ORTAOKUL / İMAM-HATİP ORTAOKULU ÖĞRENİM BELGESİ

BBNET
Geri