E-kurs sınıflar neye göre nasıl oluşturulacak??

Kodla Büyü

kkslyyldz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu e-kurstan öğrencileri sınıflara neye göre bölüyoruz, ders programı nasıl oluşturuluyor
bu prosedürleri halledip kurslara başlayan var mı?
çaresiz durumdayız :(

Hocam sınıf bölme işini falan o sistemde halledemedik biz. çünkü bizde öğrenci istediği kursu seçti ama sistem sınıf yapısına göre kurulmuş. Yani bir sınıftaki her öğrenci aynı dersi alacak şekilde giriş yapabiliyorsunuz. Çünkü bir öğrenciyi bir sınıfa koydunuz mu başka sınıfa koyamıyorsunuz. o yüzden biz de sisteme tüm 9 lar aynı sınıftaymış gibi giriş yaptık ama sınıfları kendimiz böldük ve progmatikle de md yard programı yapacak

yabancı dil : (A) 56 (B) 37 (C) 38
Matematik : (D) 38 (E) 100
Fen : (F) 100 (G) 27 (H) 27
Sosyal B : (I) 45 (J) 16 (K) 39 (L) 38
Türkçe : (M) 22 (N) 81 (0) 5
Din : (P) 33

Arkadaşlar yukarıda harflerle öğretmenleri gösterdim. Her bir öğretmenin dersini seçen öğrenci
sayısı da tablo halinde göstermeye çalıştım. Burda takıldım :) bundan sonra ne yapayım nasıl sınıf oluşturayım
bilemedim

Bizde 8. sınıf 30 öğrenci var. derse giren öğretmen arkadaşlar öğrencilerin durumlarına göre 8-A ve 8-B olarak iki gruba ayırdılar. bien de e-kurs üzerinde 8-A grubu ve 8-B olarak iki farklı grup açıp belirlendiği üzere öğrencileri bu gruplara dağıttım.

sizin mevcut azmış ne güzel bizde 170 öğrenci var hafta içi olacak kurs ve kullanabileceğimiz derslik sayısı 5.

Sizde yine azmış hocam 170 kişi. Bizim okul hafta içi 1035 mevcudumuz var. Hafta sonu kursuna 600 kişi başvuru yaptı:) :D
Deneme sınavı yaptık. Seviye sınıfı yapacaz. A B C D E F G sınıfları oluşturduk. A en iyi G en zayıf sınıf. Her 6 da hafta da bir deneme sınavı yapıp sınav sonucuna göre sınıflarını değiştirecek. Asansör sistemi olacak yani :)

Ben ne yaptığımızı anlatayım hocam... Aslında bu işin olması gereken sistem diye düşünüyorum. Şahsi kanaatim.
Toplamda fenden 80 başvuru oldu diyelim. Sistemde A öğretmenini seçmiş öğrenci fenden. B öğretmenini seçmiş sosyalden. C öğretmenini seçmiş ingilizceden.
Sıkıntı şurada. A B ve C değilde A B D öğretmenini seçtiğinde sistem alt üst.
Biz de şöyle yaptık.
8A ve 8 F sınıflarını: Toplayarak bir Hafta içi grubu.
8B ve 8 D sınıfılarını toplayarak bir hafta içi grubu.
8C ve 8E yi de toplayarak ayrı bir hafta içi grubu oluşturduk. Aynı durumu hafta sonu içinde yaptık. Başvuru sayıları ortalama böyle oluyor diye yaptık. Ve şuanda derslere başladık. Gayette iyi gidiyoruz. İlk hafta bitmek üzereyken. Geçen hafta sonu aslında bir de denemesini yapmıştık durum nasıl olacak diye. 5 6 ve 7.sınıflarda da aynı mantıkla hareket ettik.
Bu arada başvuru sayılarına göre tabi Fen sosyal din ingilizce matematik kursları açıldı.

BBNET
Geri