Eğitimci gözüyle değerlendirmenizi rica ediyorum.

Kodla Büyü

dijitalyerli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
667
Merhabalar;

Eğitimci olarak aşağıda anlatacağım durumda, yanlış bir bakış açısına mı sahibim, bu konuda sizler eğitimci olarak neler düşünürsünüz, fikrinizi almak istiyorum.

ASP.NET işlediğimiz bir derste, site tasarım ile başladığım konuda, tablo değilde div tagları ile site tasarımını dreamveawer üzerinde gösterdim. (pencereler yardımı ile div taglarını oluşturduk) hazırladığımız tasarımı Visual studio ya aktardık.

Ben bu işlemleri anlatırken, baktım 2 tane öğrenci visual studio üzerinde direk css kodlarını yazarak site tasarımı oluşturuyorlar. Tamam bu kısımda sorun yok.
Ama bu 2 öğrenciden 1.cisi bu konuyu çok iyi biliyor. 2.cisi ise 1. ne yaparsa onu yapıyor, 1. , 2. ye anlatıyor ama 2. ilk kez gördüğü için konuları, fark ettiğim kadarı ile anlayarak da yazmıyor.
Sordum durumu, 1. ben ona anlatıyorum konuyu dedi.

Bu noktada benim gösterdiğimden farklı bir şey yapmaları güzel. Yaratıcı düşünceyi geliştiriyor.
Ama 2. öğrenci için;
ben ilk kez gören birinin yabancılamadan anlayabileceği şekilde anlatmaya çalışırken, arkadaşının farklı yollarla ona "öğretiyor" olması ne kadar doğru? Burada müdahele etmeli miyim? yoksa böyle bırakayım gitsin mi?

Eğitimci gözüyle ne düşünürsünüz?
 
Hocam aslında arkadaştan daha iyi öğrendikleri kesin ama bu durum sınıf otoritesinde zafiyete neden olabilir... Bence bu iki öğrenciyle konuşun,


Yaptıklarının iyi bişey olduğunu (yardımlaşma, yaratıcılık, farklı düşünme vs) belirtin ama ders içinde bu olayın olmasının yanlış olduğunu derste sizi dinlemeleri gerektiğini belirtin. Ve hatta dersten sonra birlikte çalışmaları için zaman verebileceğinizi söyleyin... (Belki yanlış ama ben bu şekilde yapardım)
 
BBNET
Geri
Üst