Eğitim İş yos mahkeme kararı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eemree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    #yos
Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
nöbet dyk destek eğitim işi çözülmüş duruyor.
artık top meb'de

Sendika metni:
DANIŞTAY'DAN YEĞİTEK OKUL SORUMLUSU GÖREVLENDİRME ESASLARINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI!

Eğitim-İş olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından 29.08.2025 tarih ve E-30706984-903.07-139292068 sayılı “YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirmesi” konulu düzenlemenin hukuka aykırı hükümlerine karşı açtığımız davada,

Mahkeme düzenlemenin 11. ve 16. maddelerinin yürütmesini durdurma kararı vermiştir.
Bu karar, öğretmenlerimizin hak kayıplarına yol açan, belirsiz, ölçüsüz yetkiler içeren ve eşitlik ilkesine aykırı hükümlerin uygulanamayacağı anlamına gelmektedir.

Bu maddeler;
• Okul sorumlusu görevlendirme süreçlerinde belirsiz ve keyfi uygulamalara,
• Kazanılmış hakların ihlaline,
• Eşitlik ve liyakat ilkelerine aykırı düzenlemelere yol açmıştır.

Eğitim-İş olarak, diğer maddelerin iptali için itlraz sürecini başlatacağımızı ilan eder; yürütmesi durdurulan kararlarla ilgili gereğinin MEB tarafından ivedilikle yerine getirilmesini, ilgili maddelerin iptal edilmesini ve tüm eğitim emekçilerinin haklarının korunmasını talep ederiz.

Ekli dosyalar

Milli eğitim koca bir sene yapılan başvuruları geri çevirdi ve bu ücretleri ödememek için herşeyi yaptı. Sıradaki adımını çok merak ediyorum. Sıfırdan bir yos yönetmeliği çıkarıp orada açık açık ödenmeyeceğini yazıp 1 senede öyle oyalamayı denerler mi acaba

Kısaca Özet:

Bakanlık: Mali disiplin ve birden çok ekders ödememek için bunu çıkardık demiş.
Mahkeme: Öyle birşey yok, ne iş yapıyorsa ödemek zorundasın demiş. (1 üye hariç)
Red veren 1 üye: Yerel mahkemelere başvurup verilmeyen ücretlerini faiziyle alabilirler. Bu bizim alanımıza(telafisi imkansız ücret) girmez, demiş.

Ekli dosyalar

yd veren mahkeme oldugunu gorunce gozum yasardi. esimin saglik tayinini vermediklerinden mebe dava actik tam 5 aydir karar asamasinda bekliyor. davayi acali neredeyse bir yil oldu. ne yerel mahkeme ne de bim yd vermedi.

ilksms
Geri