Eğitim - Öğretim Ödeneği -- Kurumda Fotokopi Kullanımı

Kodla Büyü

Phascolarctos cinereus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Merhaba,
Bizim kurumda açık lise kayıtları yapılıyor, vatandaşı fotokopi için tekrar gönderiyorlar, sırf keyfinden bir sürü de engel çıkarıyor. Orada görevli olmayan bir memurla konuşurken, artık bu bürokrasi işleri bitti, fotokopi bile çekilse olur dedim. Önemli olan vatandaşa hizmet dedim (kurumda ekonomik sıkıntı yok). oda aslında öğretmenin bile kullanmaması gerekiyor, eğitim öğretim ödeneği aldığı için dedi. Ciddiye alacağım biri değil, sabahtan akşama 2 - 3 browserı açıp aynı anda kendiyle oyun oynayan biri, devletin bilgisayarından.

Kendimce yeterince hassas davrandığımı düşünüyorum.
AMA işin aslına gelince; planlar, sınavlar, zümreler vb diğer yazılarda okulun yazıcı ve fotokopilerini kullanılma durumu hakkında ne düşünüyorsunuz ve mevzuat bilgisi olan var mı bu konuda? Bunlar özel tabir edeceğimiz(çocuğun ödevini yapma gibi) işlere giriyor mu? fikirlerinizi almak isterim. eğitim - öğretim ödeneğinin kapsadığı şeyler nelerdir mesela?

Hocam ödenekle bunun ne alakası var anlamadım. O para bence kitap alalım okuyalım kendimizi geliştirelim diye veriliyor.
Oldu olacak öğrencinin oturacağı sıraları da biz alalım.

sınavları bilmem ama zümre ve planlar okuldan çıkarılmamalı. eğitim öğretim ödemeği bu tarz şeyler için bence

ysartemur' Alıntı:
sınavları bilmem ama zümre ve planlar okuldan çıkarılmamalı. eğitim öğretim ödemeği bu tarz şeyler için bence

Normalde eğitim-öğretim ödeneği , şahsi fotokopi işlerinizin ücretidir diye düşünüyorum. Zümre, plan , tutanak , dilekçe ( hatta okul evrakları için yazıcı, okulda kullanmak için notebook bile olabilir bence )
İşin doğrusu alınan o 540 TL okul / eğitim için harcanmalıdır AMA
bu ücreti bugünlerde tüm MEB personeline vermeyi düşünüyorlar eğer öyle bir şey olursa bundan sonra DÜŞÜNÜRÜM ?

Ne de olsa MEB teşkilatında fedakarlık beklenen tek grup bir fiil okulda çalışan ekiptir...

bence de her öğretmenin kendi okuluna en azından kırtasiye, fotokopi, gibi işlerde belli bir miktar ücret ödemesi gerekir diye düşünüyorum. herşey yapılır birlik olunsa. mesela öğretmenler odasına çok iyi bir bilgisayar alınabilir. 20 öğretmen olsa her yıl 250 tl si bile verilse hepsi krallar paşalar gibi karşılanır bence.. ama çok tuhaftır ki o parayı alıp bunları hiç ama hiç düşünmeyen arkadaşlarımız var. ( bana sen veriyomusun diye soranlara tek şey derim, banka promosyonlarını bile okula ıvır zıvır almakta kullanırım.. )

öyleki, okulda kağıt bitse , kalem için mürekkep bitse, tebeşir bulamasa burası nasıl okul diye sızlanmalar oluyor.. çok değil her yılda 5 top kağıt 25 -30 lira yapar. kaça kşi getiriyor yıl içinde 5 top kağıt?

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba,
Bizim kurumda açık lise kayıtları yapılıyor, vatandaşı fotokopi için tekrar gönderiyorlar, sırf keyfinden bir sürü de engel çıkarıyor. Orada görevli olmayan bir memurla konuşurken, artık bu bürokrasi işleri bitti, fotokopi bile çekilse olur dedim. Önemli olan vatandaşa hizmet dedim (kurumda ekonomik sıkıntı yok). oda aslında öğretmenin bile kullanmaması gerekiyor, eğitim öğretim ödeneği aldığı için dedi. Ciddiye alacağım biri değil, sabahtan akşama 2 - 3 browserı açıp aynı anda kendiyle oyun oynayan biri, devletin bilgisayarından.

Kendimce yeterince hassas davrandığımı düşünüyorum.
AMA işin aslına gelince; planlar, sınavlar, zümreler vb diğer yazılarda okulun yazıcı ve fotokopilerini kullanılma durumu hakkında ne düşünüyorsunuz ve mevzuat bilgisi olan var mı bu konuda? Bunlar özel tabir edeceğimiz(çocuğun ödevini yapma gibi) işlere giriyor mu? fikirlerinizi almak isterim. eğitim - öğretim ödeneğinin kapsadığı şeyler nelerdir mesela?

kesinlikle kişisel harcamalar içindir bu ödenek.. ceket, kravat vb. gibi şeyler almak içindir. yönetmelikte kişisel harcamalla ilgili oluğu yazıyor. 3-5 yıl önce tartışmış ozaman yönetmelikleri bulmuştum.. okulda kullandığınız tahta kalemininden tutunda bir sayfa kağıda kadar hiçbir şeyi alma mecburiyetiniz yok.

Mdr Yrd. olarak fotokopi firmasından rica ettim aylık 2000 sayfa yazıcı çıktısı hibe etti okulumuza. Öğretmenlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

"Eğitime Hazırlık Ödeneği" Eğitim Öğretime hazırlık yapabilmek için öğretmene ödenen paradır.
Bu hazırlığı çorabım eksikse onu tamamlayarak ,odunum eksikse onu tamamlayarak hazırlığı tamamlarım.
Kişisel harcamalarım dışındaki kırtasiye , fotokopi ,tebeşir,tahta kalemi ....ne tür ihtiyacım varsa (eğitimle ilgili) istiyorum ; sağolsunlar karşılıyorlar.

BBNET
Geri