dys java problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan storm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

storm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yine DYS yine bir sorun,
Her şey tıkır tıkır işlerken beklenmeyen bir sorun çıktı.
Gelen evrakçı tarayıp hazırladığı belgeye not eklediğinde(örneğin yazı ekinde bir adet CD var) java 8 yüklü diğer bilgisayarlar bu belgeyi açamıyor dolayısıyla işlem yapamıyor. kurumda iki tane bilgisayarda java 6 var(tarayıcı için java 6 kullanıyorlardı) onlar görüyor. java 8 ler göremiyor. şimdi sadece bu iş için diğer tüm bilgisayarlara tekrar java 6 yüklemem gerekiyor gibi. java 8 için bu işi düzeltecek bir ayar varmı?

NOT: Habib hocam bu konuda bilgin vardır inşallah

Sayın Hocam,

1. Birim Gelen Evrak Kayıt kullanıcısı evrakları tararken tarayıcı çözünürlüğü 100-200 arası olması lazım.

2. 32 bit kullanılıyorsa system32 64 bit kullanılıyorsa syswow klasörüne dll dosyalarının eklenmesi gerekiyor.

3. Problem not eklendiğinde mi çıkıyor? Not eklenmeden de sıkıntı var mı?

4. Javanın 1.6.03 versiyonunu kullandığınızda farklı sıkıntılarla karşılaşırsınız. MEBBİS, E-Okul vb. programlarda rapor alamazsınız.

Benim tahminim 1 ve 2. seçeneklerden birinden kaynaklanıyor.

İyi çalışmalar.

hocam sadece not eklediğinde problem çıkıyor. not eklemezse bir sorun yok
çözünürlük 200 zaten. gelen evrakçı hava 6 kullanıyor. diğer birimlerde java 8 var. bir bilgisayarda java 8 kaldırdım java 6 yı ekledim oda notlu evrakı görebildi.

bizde de aynı sıkıntı dün oluştu habib hocamla da görüştük belgeyi iptal etme imkanımız var mı diye. ama hem ilden hemde habib hocamdan iptal etme imkanımız olmadığını öğrendik. dediğiniz gibi bizde not eklediğimizde bu sıkıntının olduğunu gördük. java 6 yüklü xp pc lerde sorunsuz açıldığıını gördük. yalnız 64 bit pclerde java 6 kurulmuyor sıkıntı oluyor. ilden uzaktan bağlanma yöntemiyle bağlanan arkadaşlar bile java 7.25 kurdu. sorunun çözümünü bizlerde bulamadık.

Sayın Hocam,

Bizde de aynı sıkıntı vardı. Çözünürlüğü düşürünce çözülmüştü.

İyi çalışmalar.

bu problemi aşamadım. yaptıklarım

1. çözünürlük düşürdüm 150 yaptım.
2. gelen evrakçıya da java 8 kurdum. yine java8 ler göremiyor ama java 6 lar görüyor.
( ilginç olan gelen evrakçı not ekledikten sonra kendi yaptığı belgeyi daha sonra açamadı
java 8 olduğu için. şimdi ona tekrar java 6 kuruyorum)

ne yaptıyasam olmadı. java 8 notlu belgeyi görmüyor. java 6 notlu belgeyi görüyor.

aynen hocam bizde de java 6 kurulu pclerde gelen evrakçı açtı gördü notu kaldırdı. sonra kendi pc de yeniden oturum açıp batı yine göremedi. şube müdürünün yapacağı işlemleri java 6 kurulu pclerde oturum açıp yaptık işlevi evrağın işini bitirdik.

BBNET
Geri