Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar merhaba...dreamweaver cs3'te link verilen sayfayı nasıl yeni sekmede açabiliriz. _blank ile yeni sayfada açabiliyoruz ancak yeni sekmeyi bulamadım.var mıdır yardımcı olabilecek???????????
Hocam güzel bir konuya değimişsin. Ctrl tuşuna basarak, fare tekerleğine tıklıyarak yada başka bi yolla bağlantıları yeni bir sekmede açabiliyoruz. Ancak bunları bilmeyen kullanıcılar için kodlarla bu işi yapmak daha iyi olur tabi. Web tarayıcıların sekme özelliğini çıkarmalarından sonra sayfayı yeni pencerede açmak için gerekli olan "_blank" parametresi yetersiz kaldığı bir gerçek. Gerçi Firefox, Chrome, Opera gibi tarayıcılar target="_blank" parametreli bağlantıları yeni pencere yerine yeni sekmede açmasına rağmen Internet Explorer hala yeni pencerede açmaya devam etmekte. Google'da biraz araştırdım; yeni sayfa yerine yeni sekmede açmak için CSS3'te target-new: tab; şeklinde bir yenilik getirilmiş. Ancak IE6,7 ve 8 versiyonlarında CSS3 desteği olmadığı için bu da kullanılamıyor. http://www.findmebyip.com/litmus/#target-selector adresine bakarsan (CSS3:target) Internet Explorer'ın bir çok yeniliği geriden takip ettiğini ve diğer tarayıcıların yanında sınıfta kaldığını görebilirsin. JavaScript ile bu sorunu aşmak için fonksiyon geliştirenler var ama net bir sonuca ulaşanı göremedim. En iyisi IE9'u beklemek, onda CSS3 olacakmış; zaten CSS3'e gerek kalmaz, Microsoft bu durumun farkına varıp yeni IE'da yeni pencere yerine yeni sekme işlevini kazardırır herhalde.