Duyurunun ikinci paragrafına dikkat...

Kodla Büyü
ne kadar güzel niyet açık ve net bir şekilde ifade edilmiş...acaba bu güne kadar eğitim sorunların hangisinde bu kadar acil hızlı çözümler ürettiler merak ediyorum.. :verymad:

herohamster' Alıntı:
ne kadar güzel niyet açık ve net bir şekilde ifade edilmiş...acaba bu güne kadar eğitim sorunların hangisinde bu kadar acil hızlı çözümler ürettiler merak ediyorum.. :verymad:
Başka bir okul olsa bu kadar hızlı kayıt yapılmaz hocam. Her şey düşünülmüş. Kimse madur edilmeyecek. Şimdi burada benim kızdığım imam hatip falan değil arkadaşlar olayı imam hatip düşmanlığına çekip kafir olduğumu bile söyleyebilirler alakası yok. Kızdığım olay şudur: Bu sistemin amacı aslında buydu. Nedir bu çifte standart? Bu okulları madem iyileştirmek, öğrenci kapasitesini artırmak istiyordun bunu pekala oturmuş bi sistemi darma duman etmeden de yapabilirdin. Ayrıca bu okullara özel ilgi ve alaka nereden geliyo? Ne yapılmaya çalışılıyo?

hocam ben anlamadım e konferanstada aynı seyler soylendı zaten ara gecısler yok ımamhatıplere 5 te kayıt olabılecek 6 7 de kayıt olamıcak

hocam su dusuncemız yanlıs artık bunu ımamhatıp ıcın yaptılar felan fılan yok oyle bırsey zaten ıstese daha oncede yapardı bunu bızım avrupaya verdıgımız sözler netıcesınde lıse mezunu olmamız gerekıyordu onlarda bunu sagladılar

sız neden sadece ımam hatıp dıye dusunuyorsunuz meslek lıselerıde artık gıderek toparlanıyor olması gereken de bu zaten eskıden duz lısenın almadıklarını alıyorduk sımdı bızım almadıklarımızı duz lıse alıyor ben ögrencılerıme dusuk bır anadolu lısesı yerıne saglık meslege yollayın dıyorum okusun erken yasta ıs sahıbı olma sansı var dıyorum
bundan 5 yıl once yollama dedıgım okullardı bunlar o nedenle tek yonlu bakmayın yanı ınsan ımamatıpe gecıcnce bırden yobaz mı olucak okul ımamatıp olunca ogretmenıde ımamatıp ogretmenı oluyor onlarda bırden zıhnını degıstırdımı artık sızınle el sıkısıp tokalasmıyacakmı hemen devletı yıkmayımı dusunecek bırakalım bu dusunceyı okullarda degıl bu ısler okul dısında yapılıyor zaten

İyide başka ortaokul varmı devamında lisesi olan mecburen ona ayrı açıklama yapılacak ...mesela bir anadolu lisesinin orta kısmı yok meslek liselerinin yok....neden kasıt aramaya çalışıyorsunuz?
İhl için yapılmış düzenlemeler dediğiniz gibi buna katılıyorum.... yani hiç bu kadardeğişikliğe vs gerek yoktu.

pisagorean' Alıntı:
http://tokat.meb.gov.tr/www/kamuoyuna-duyuru/icerik/82 link bu arkadaşlar. Duyuru yapılmış. 4+4+4 sistemiyle ilgili bilgilendirme duyurusu. 1. paragrafta ufak bi giriş ve bilgilendirme yapılmış esas vurucu duyuru 2. paragrafa atılmış. Sistemin amacı da açıkça belli edilmiş. Milli piyango usulü ile imam hatipe öğrenci alınacağı bildirilmiş.
..
çarpıtmayın konuyu hocam.

adam demişki 50 kişilik yere 100 kişi başvurursa noter huzurunda kurayla öğrenci alacaz. torpil yapıcaz dememiş, yandaşı alacaz dememiş. her şey şeffaf olacak demiş ne var bunda :?:

4+4+4'ün en büyük amacı 9 yaşındaki çocukları imam hatiplere alabilmek (bkz. dindar nesil). Ağaç yaşken eğiliyor çünkü.

Bu ulu amaç uğruna darma duman ettiler eğitim sistemini.

kontenjandan fazla başvuru yapılması durumunda kura yapılacakmış bu normal değil mi?
neye göre öğrenci seçimi yapılacak anlayamadım not ortalamasına göre olsa her okulun seviyesi farklıdır, a okulunda normal bir öğrencinin ortalaması 5.0 iken aynı öğrenciyi b okuluna alsanız ortalaması belki 4.0 ı geçmeyebilir!

bence nasıl kayıt yapılabileceği konusunda öneriniz varsa meb e mail atabilirsiniz veya 147 ye bildirin hocam, kendinizi veli olarak tanıtırsanız daha çok dikkate alınırsınız bu da bi gerçek :?

mevcut' Alıntı:
4+4+4'ün en büyük amacı 9 yaşındaki çocukları imam hatiplere alabilmek (bkz. dindar nesil). Ağaç yaşken eğiliyor çünkü.

28 şubat bin yıl sürecek diyerek İHLlerin ortaokulları kapatılmasaydı şimdi bunlarda olmayacaktı....Yapılan gerekli fakat bu şekilde yapılması yanlıştır.
Başlığa konu olan duyuru arkadaşların da bahsettiği gibi objektivite adına gerekli bir uygulamadır.
Bu arada Anadolu liselerine sınavsız ders notuyla öğrenci alınması ilköğretimlerde not şişmelerini de beraberinde getirecektir....500 tane 5.0 not ortalamalı öğrenci ilin en iyi anadolo lisesine başvurduğunda nasıl alım yapılacak acaba?!

mevcut' Alıntı:

...
hocam eğitim öğretim sisteminin darma duman edilmesi ayrı birşey. paylaşılan yazının içeriği ayrı birşey hocam. konu eğitim sisteminin çarpıtılması değil. öğrenci alımında yapılan uygulama eleştiriliyor. İKİNCİ PARAGRAFA DİKKAT diyerek...

yoksa BENCE de 4+4+4 gereksiz bir uygulamadır.

BBNET
Geri