driverları bulmak için hangi program?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan undomiel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

undomiel

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar.benim okuldaki bilgisayarlara format atmak istiyorum vista olan bilgisayarları win7 yapmak istiyorum.ama bilgisayarlarla ilgili hiç bir döküman yok elimde.format attıktan sonra internet üzerinden driverları bulacak bi program var mı yoksa kasayı mı açmak zorundayım?

Şu sürücü paketini indirin formattan sonra çalıştırın bu paket sürücülerinizi otomatik olarak yükleyecektir.
driver-bios-firmware-update-f106/driverpacksolution-13-final-tr-win8-win7-vista-xp-t107450.html

Yok ben sürücüleri tek tek indirmek istiyorum dersen şu ufak yazılımı çalıştır anakart modelini öğren ona göre sürücülerini indir. Yani bilgisayarı açmanıza gerek yok.
yasal-program-paylasim-freeware-shareware-f99/sistem-bilgisi-sunan-dusuk-boyutlu-bir-arac-t80463.html

aygıt yöneticisinden sürücü listesini not et. Daha sonra internette ara, eğer win7 destekli ise, kur.
Driver Genius Professional
Double Driver
ile şu an yüklü driverların yedeğini alıp win7'de deneyebilrsin. Çünkü genelde vista driverları win7'de çalışıyor.

ercinc98' Alıntı:
aygıt yöneticisinden sürücü listesini not et. Daha sonra internette ara, eğer win7 destekli ise, kur.
Driver Genius Professional
Double Driver
ile şu an yüklü driverların yedeğini alıp win7'de deneyebilrsin. Çünkü genelde vista driverları win7'de çalışıyor.
Vista sürücüleri win7'de sorun çıkarıyor genellikle.

Driver programı aramaya falan gerek yok, kuramadığınız sürücüye aygıt yöneticisinde özellikler-ayrıntılar-donanım kimlikleri yollarıyla ulaşınız orada çıkan yazıları (PCI\VEN_8086&DEV_27CA&SUBSYS_50041458&REV_01 gibi) internette aratınca direk sürücü bilgileri ve kurulum dosyaları karşınıza gelir. Bu programların da çalışma mantığı budur zaten.

sunny' Alıntı:
Driver programı aramaya falan gerek yok, kuramadığınız sürücüye aygıt yöneticisinde özellikler-ayrıntılar-donanım kimlikleri yollarıyla ulaşınız orada çıkan yazıları (PCI\VEN_8086&DEV_27CA&SUBSYS_50041458&REV_01 gibi) internette aratınca direk sürücü bilgileri ve kurulum dosyaları karşınıza gelir. Bu programların da çalışma mantığı budur zaten.
http://devid.info/ sitesinden aranabiliyor haklısın fakat sürücüler için bunu tek tek yapmak zorundasın ayrıca güncel olup olmadığı bilemiyorsun bunun dışında internet bağlantısı gerektiriyor paylaştığım programın kendi veritabanı var direk yüklüyor. Bu da gene bir seçenek tabi. :)

BBNET
Geri