dreamweaver soru

Kodla Büyü

juninho10

Üye
slm arkadaşlar..ben dreamweaver ile site tasarlıyorum..fakat aklıma bişey takıldı..Şu an eklediğim linkler ve şablonlar bilgisayarıma kayıtlı olduğu için bu dosyaların bulunduğu konumları link olarak ekliyorum...mesela E:\\WEB TASARIMI\websitem\anasayfa.html gibi...peki ben domain adresi aldıktan sonra bu dosyaları oraya yükleyince bunların adresini otamatik mi değiştirecek...yoksa sonra herbiri için tekrar mı uğraşacağım..???en az 30 adet ayrı html sayfam olacak...bunların herbiri farklı kombinasyonlarda linkleniyor ve baya bi uğraştırıcı..bilmem anlatabildimmi...

Anlatabilmişsin hocam. Eğer şu an klasöründe index sayfan doğru çalışıyorsa ftp ye attığın zaman da aynı çalışacak. Ek birşeyler yapmana gerek yok. İyi çalışmalar...

hocam link verirken file:\\e:vs.vs...... tarzı sabitdisk yolu olmasın. o zaman internette çalışmaz.

mesela index dosyası ile resim.jpg dosyası aynı klasörde ise doğru yol resim.jpg şeklinde yazmaktır. bir klasöre ulaşmak için ise bağlantı verirken klasor\resim2.jpg şeklinde kullanmalısınız

bu şekilde yazdığınızda hem kendi bilgisayarınızda hem de sunucuda doğru çalışır

tinyamasisurum hah işte istediğim cevap buydu aslında...Cevaplayan herkese teşekkürler...Son bir soru..Peki kaydettiğim dosya isimlerinde Türkçe karakter kullansam sonradan problem olur mu ???

Türkçe karakter kullanmamaya çalışın. Bağlantılarınızın adresleri garip bir hal alabilir (örneğin dosya adında kullandığınız boşluk karakteri %20 şeklinde görünecektir), dolayısıyla google'da falan indekslenme sorunu yaşayabilirsiniz. Site tasarlarken http://www.camoglu.net/?cat=12&paged=2 adresinde de anlatıldığı üzere site tanımlayıp, template (şablon) yapısı kullanırsanız, hem daha az problem yaşarsınız, hem de güncelleme işlemlerini kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

hocam çalışmalarınızın(web sayfası,resim,flash...) hepsini bir klasörde toplayıp buna göre siteyi oluşturusanız ek birşey yapmanıza gerek yok

BBNET
Geri