Dreamweaver iframe de sayfa açtırma

Kodla Büyü

hgx2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
meraba arkadaşlar okulun html sitesini yenilerken karşılaştığım bir problem var nasıl aşacağımı bilemedim
bir index sayfam var, birde sitenin şablonu olan diğer sayfa var şablon içerisinde de bir iframe var
index sayfasında bulunan linke tıkladığımda, şablon sayfası açılacak ve bu sayfada bulunan iframe de istenilen sayfa görünecek

index sayfasında değişken tanımlayabilirmiyim? biraz değişkenlerle uğraştım ama php bilmediğim için çözemedim,
Mesela index sayfasında linke tıklandığında $x="okulumuz.html" ataması yapılıp
şablon sayfasında <iframe src= $x şekilinde bir atama mantığı oluşturabilirmiyiz? :?

her bağlantı için hedef olarak isimli çerçeceyi göstermen yeterli
çerçeveyi <iframe name="icerik"... şeklinde tanımlarsın
bağlantıları da <a href="sayfa.html" target="icerik"... şeklinde verirsin.

hocam şablon sayfasında iken iframe e sayfa yüklemede problem yok, yapamadığım şey, index sayfasından şablona geçip iframe içinde bir sayfa gösterme

Hocam benim bir zamanlar en iyi bildiğim seydi tabi o zmanlar sablon olarak kaydetmeyi bilmiyordım
Dediğinizi cok iyi anlıyorum
orneğin: <iframe frameborder="1" width="500" height="400" name="orta" scrollbar="no" src="anasayfa.html"> iç frame kodu bu sadece iframenin nerede gözükltüğüne karar ver oraya kodu yapıstır sadece dikkat etmen gereken yer linkin targetına name değişkenine verdiğin ismi yazman yeter kolay gelsin

sanırım tam anlatamadım, şablon sayfası açıkken linklere tıklayınca iframe içinde ilgili sayfaları gösterebiliyorum, onda problem yok
problem index sayfasında linke tıklanınca şablon sayfasını açacak ve iframe içinde ilgili sayfayı gösterecek, neyse en iyisi ben akşam resim ekliyim daha iyi anlaşılır :)

xorcistforyou' Alıntı:
dediğini pek anlamadım ama birde "frameset" komutunu bi araştır. Belki ihtiyacını karşılar...
fatih sende mi anlamadın :D
demek istediğim 1 sayfada linke tıklıyorum 2.sayfayı açıp ilgili sayfayı iframe içine açmak istiyorum

mehmeta81' Alıntı:
o zaman linkleri index e değil de şablona koy müdür 8)
süper yöntem daha önce aklıma gelmemişti :!: kolaya kaçmayalım hocam :D

BBNET
Geri