Dreamweaver--Dosya İsminde Türkçe Karakter Sorunu

Kodla Büyü

the_myth

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. okul müdürümüz bütün öğrenci resimlerinin sınıf sınıf sitede yayınlanmasını istedi. şablonu falan hazırladım. fotoğraflarıda daha önce bir fotoğrafçı gelip btün okulunkini çekmiş. bütün öğrencilerin fotoğrafları var elimde. yanlız fotoğrafçı bunları isimlendirirken dosya isimlerini hep olduğu gibi yazmış yani türkçe karakterlerle ve büyük harflerle. ben dreamveawerda tasarlarken dosyaları olduğu gibi atıyorum ( ismini değişltirmeden ) sorun çıkmıyor ama hosta atınca resimler türkçe karakterlerde dolayı çıkmıyor. sorun yaratıyor. bütün fotoğrafların isminide tek tek değiştirip düzeltmeye çalıştım ama çok zor. 500 tane öğrenci. bunun kolay yolu varmıdır acaba? yani dreamveawerda resmi eklediğimizde dosya ismini otomatikmen içindeki türkçe karakterleri düzelten bi özelliği var mıdır ? yada dosya isimlerini otomatikmen değiştiren başka tarz bi program var mıdır bildiğiniz?

tabiki var resimlerin adlarını bi tıkla değiştirebilirsiniz
faststone gibi programlar var

resimlerin tamamını sec ve 1.sinin üstüne sağklik yeniden adlandır ve turkce isim yaz ve entera bas (en pratiği bu şekilde)

hocam teşekkürler öneriler için. faststone programını daha deneyemedim ama ayhan hocamın önerisini denedim. işe yarıyor ama şöylede bi sorun var. fotoğrafların hepsinin üzerinde öğrencilerin numarası ve ismi var. sizin önerinizde numara ve isim bilgileri kayboluyor. oda bana yine ek yük getirecek. her öğrencinin kim olduğunu e-okulda yine tek tek bakmam gerekir. dosya isimlerini komple değiştirmeden sadece içinde türkçe karakterleri değiştirebilecek bi yöntem varmıdır ki acaba? çok şeymi istiyorum yoksa.

neyse hocam onunda çözümünü buldum. önerileriniz için teşekkür ederim. aklıma gelmemişti bunlar :) çok makbule geçti sağolun.

arkadaşın verdiği yöntemle. yani hepsini seçip yeniden adlandır dediğimde hepsini sırayla değiştiriyor. mesela ilkinin ismini a verdiğimde diğerleri sırayla a(1) a(2) .. diye gidiyor. öğrenciler zaten numara sırasına göre sıralı olduğundan ilk öğrenciye a(1), diğerine a(2) diye isim verdi. sonrada sıralı sınıf listesinden hangi öğrencinin kim olduğu zaten anlaşılıyor. a(1) birinci öğrenci, a(2) ikinci öğrenci vd. diye gidiyor.

BBNET
Geri