Dreamweaver' de Font Problemi

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Web sitemde default font kullanmak yerine internetten indirdiğim değişik fontları kullanmak istiyorum. Dreamweaverda yaptığım site için internetten indirip bilgisayarıma yüklediğim “TR Briguet” fontunu kulandım ama tabi ki diğer bilgisayarlarda bu font olmadığı için tanımadı ve default fontla yayınladı ama benim sorum şu bir fontu web hotsumuza ekleyip yol gösterip her bilgisayarda çalışmasını sağlayamazmıyız?

Kendi bilgisayarımdaki fontları kullanıp flash veya image dosyası yapıp siteye eklesem sorun olmazdı her yerde çalışırdı tabi ama fontla yapmak daha iyi olur kanısındayım.

-alıntıdır-

@font-face:

Font face ile sitemize özel font ekleyebiliriz .Fontumuzu Sitemizin FTP adresine yüklememiz gerekiyor Yüklemiş olduğumuzu varsayarsak örnek kodlarımıza geçelim
Fontu Çağırma Örnek
@font-face {
font-family: "Bana Ozel"; /* Fontumun İsmini Belirliyoruz */
src: url("fonts/ozel.ttf"); /* Fontun Yolunu Yazıyoruz*/
}

üstteki kodda fontumuzu çağırdık bir elementte kullanmak istediğimizde sadece fontun ismini yazmamız ve font ailesinin ismini vermemmiz yeterli olacaktır örnek
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Font test</TITLE>
<STYLE TYPE="text/css" MEDIA="screen, print">
@font-face {
font-family: "Bana Ozel";
src: url("font/ozel.ttf")
}
H1 { font-family: "Bana Ozel ", serif }
</STYLE>
</HEAD>
<BODY>
<H1>Bana Özel Fontum </H1>
</BODY>
</HTML>

Hocam başka siteden bağlantı yapabilirsin sitenin kullanna kişilerde fontun yüklü değilse hemen site ye bağlanıp kendisi ordan açıyor. Bence bu türşeylerden kaçının neden mi diyelimki bağlantı yaptığın site çöktü ve herhangi birt nedenden kapandı ozaman ne olacak. Cevap veriyorum siteniz tanımlanamayan karakterler gösterecek. En iyisimi herkesin makinasında yüklü olan bir font tercih edin. Arial,Times new Roman, Verdana gibi

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>HERNEYSE</title>
<STYLE TYPE="text/css" media="screen, print">
@font-face { font-family:"ozelfont"; src: url("font36.ttf") }
.yazi { font-family:"ozelfont", serif; color:#ff0000; }
</STYLE>
</head>
<body>
<table>
<tr>
<td class="yazi">iste yeni yazimiz</td>