dreamveawer ve ie de sorunlarım var lütfen yardımcı olun

Kodla Büyü

legend87

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar sitemi dreamveawer 8 de yaptım ama bazı sorunlarım var yardımcı olursanız çok sevinirim
-açılır menü yaptım mozillada açılan menüleri tıklayamıyorum ???? ama ie da sorun yok
-kayan yazı yaptım mozillada oluyor ama ie de olmuyor
sorunlarım bunlar nedenleri nedir yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler....

hocam bunlar tarayıcıların farklılıklarından kaynaklanan problemler. bunları ortadan kaldırmanın en kolay yolu her platformda çalışacak şekilde siteyi tasaramanız.
örnek :
..
açılır menüyü dw de yapmak yerine Sothink DHTML menu tarzı programlar deneyin
kayan yazıyı dw den eklemek yerine kod görünümüne geçip klasik MARQUE tag ını kullanarak ekleyin.
..
birde bir an önce bilgisayarınız kaldırıyorsa cs3-4-5 e geçiş yapın

hocam açılır menü için bi ton program indirdim ama hiçbirisinden menülerimi alamadım çünkü paralı hepsi anlatabildim mi ? :) açıkcası bendede o para yok o yüzden bende dreamveawerda açılır menü yaptım...
marque yi yaptım kod olarak değiştirdiğim tek şey alttan üste doğru yazıların kayması bu kadar

bide hocam cs yi değiştir demişsin nedeni nedir????

Yeni sürümlerde tarayıcıya uyumlu kodlama kullanılmaktadır. Özellikle CS4'te rahat edersiniz. Açılır menüler, kayan yazılar için internette bir sürü hazır kod, onlardan birisini de kullanabilirsiniz. Hem böylece işin mantığını da öğrenmiş olursunuz. Özellikle CSS ile yapılan açılır menüler, jquery ile yapılanları incelemenizi tavsiye ederim.
DW ile yapılan işlemlerde bir sürü kod kalabalığı oluşuyor, böylece bunun da önüne geçmiş olursunuz.

yakuphan' Alıntı:
Yeni sürümlerde tarayıcıya uyumlu kodlama kullanılmaktadır. Özellikle CS4'te rahat edersiniz. Açılır menüler, kayan yazılar için internette bir sürü hazır kod, onlardan birisini de kullanabilirsiniz. Hem böylece işin mantığını da öğrenmiş olursunuz. Özellikle CSS ile yapılan açılır menüler, jquery ile yapılanları incelemenizi tavsiye ederim.
DW ile yapılan işlemlerde bir sürü kod kalabalığı oluşuyor, böylece bunun da önüne geçmiş olursunuz.
+1
hocam benden önce gerekli cevabı vermiş. yeni sürümler yeni tarayıcıları destekliyor. DHTML için SOTHINK DHTML menu programını kullanabilirsin. Sayfaya entegre etme kısmı biraz sıkıntılı ama bu forumda nasıl yapılacağına dair sorun ve cavapları var.

marque de sanırım DIRECTINO="up" demeniz yeterli olur marque kodları içinde

BBNET
Geri