Domain yönlendirme sorunu...

Kodla Büyü

criminal35

Site Gezgini
Arkadaşlar domain konusunda ufak bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
1- xxx.com adında bir okul sitemiz var ve fsbnetwork hosting şirketinde yayında
2- xxx.meb.k12.tr adresinin index html dosyasına yönlendirme yaparak xxx.com adresine yönlendirdim. Buraya kadar bir sorun yok.
3- nic.tr sitesinden de xxx.k12.tr alan adına sahibiz fakat ben bu adreside xxx.com adresine yönlendirmek istiyorum.
Bu alana bağlı bir hosting olmadığından domain yönlendirme yaparak sunucu fsbnetwork firmasının nameserverlarına yönlendirdim fakat bağlantıyı kuramadım. Yanlış yaptığım veya bilmediğim gözden kaçan birşeyler mi var...
Aslında istediğim
xxx.com
xxx.meb.k12.tr
xxx.k12.tr adresleri yazıldığında da okul sitemizin açılması.

hocam xxx.k12.tr domainine ait nameserver ayalarını yaptıysanız, hosting hesabınızın plesk, cpanel vb. yönetim paneline girin parked domain kısmına xxx.k12.tr adresini ekleyin, böyle olması lazım :wink:

Sayın hocam, bence .com uzantılı adres yerine .k12.tr uzantılı adresten devam etmeniz ilerisi için daha iyi olur. Ben olsam .com'u kapatıp, sadece .k12.tr olarak hizmet verirdim. Hem yılda 15 TL vermek yerine 5 TL vermiş olurdum hem de okul siteleri için ayrılmış k12.tr uzantısı sayesinde ziyaretçilere daha fazla güven vermiş olurum.
k12.tr uzantılıyı yönlendirebilmek için .com uzantılı sitenizin bulunduğu firmanızda cname oluşturma yetkinizin olması gerekiyor. Firma yetkilisine durumu anlatan ber istek gönderirseniz, size açıklama yaparlar.

aslında şuan onuda düşünüyorum. Yeni geldiğim okul bir yazılım firması tarafından baya bir kandırılmış internet sitesi yaptıklarını söyleyip yıllık dolgun bir meblağ almışlar kullanım hakkını vermek istemediler. Bizde geçici bir çözüm olarak com adres alıp yeni bir site yaptık taa ki ben nic.tr den sorumlu değişikliği işini çözüp firmayı saf dışı bırakana kadar. Zaten google da arama yapılanca ilk çıkan adresimiz k12 adresi olması nedeniyle okulumuz adresi k12 olarak biliniyor.

BBNET
Geri