Domain Hosting e nasıl yönlendirilir?

Kodla Büyü

chernobil

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar benim sorum ; Domain ile hosting nasıl birbirine baglanıyor ? yani onların arasındaki bağ nasıl kuruluyor ? bunları anlatan bi yer varmı ? veya resimli bir şekilde nasıl yapıldıgını gösteren bir yer varsa yollarsanız sevinirim ..

Hocam domain aldığınız yerde bir yönetim paneliniz vardır, burada hosting aldığınız yerin name server adresini kaydetmeniz gerekir.
Diyelim a firmasından benimadim.com domainini aldın. Firma sana domainini kontrol edebilmen için bir yönetim paneli hazırlamıştır. Sen orada hostigi aldığın yerin name server adreslerini tanımlamalısın.(ns1.iyihosting.com, ns1iyihosting.com gibi adresler)

kaberdey' Alıntı:
Hocam domain aldığınız yerde bir yönetim paneliniz vardır, burada hosting aldığınız yerin name server adresini kaydetmeniz gerekir.
Diyelim a firmasından benimadim.com domainini aldın. Firma sana domainini kontrol edebilmen için bir yönetim paneli hazırlamıştır. Sen orada hostigi aldığın yerin name server adreslerini tanımlamalısın.(ns1.iyihosting.com, ns1iyihosting.com gibi adresler)

Teşekkürler Hocamm . Yalnız bir domain ismi satan firmaya üye olmak için kredi kartı lazım dimi .. Kredi kartını önceden tanımlamamız gerekir mi yani ?

Kredi kartına gerek yok, havale ile de ödme yapabiliyorsun.

chernobil' Alıntı:
kaberdey' Alıntı:

Teşekkürler Hocamm . Yalnız bir domain ismi satan firmaya üye olmak için kredi kartı lazım dimi .. Kredi kartını önceden tanımlamamız gerekir mi yani ?
isimtescil kullanıyorum türk firmalardan. havale ile ödeme seçeneği var. ayrıca yabancılardan godady ve namechepte kullanıyorum. bunlarda da ödemelerimi verified paypal hesabımdan yapıyorum.

isim tescilde dns guncelleme secenegi olmasi lazim hocam ordan ns1.siteadi.com ns2.siteadi.com yazarsaniz 24 saat icinde ns yonlendirmeniz gerceklestirilir saygilarimla...

Aşağı yukarı her banka kendi kredi kartı için internet üzerinden saanal kart tanımlaması yaptırabiliyorlar. O şekilde limiti kendiniz tanımlayıp gerekli olanı aktararakta aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

okul domaimini nasıl başka bir hosta yönlendirecem.meb in control paneli yokki gerekli tanımlamaları yapayım?

Merhaba

Direk yönlendirme yapamadığınız için manuel şekilde yönlendirme yapabilirsiniz. Meb'teki alanınızda bir index.html dosyası oluşturun ve aşağıdaki kodları bu dosyaya kopyalayın. Siteadı.com bölümünü yeni site adresiniz olarak değiştirin.

Kod:
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="1; URL=http://www.siteadı.com "> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<title>site dı</title>
</head>
<body>
Lütfen bekleyiniz. Siteye yönlendiriliyorsunuz...
</body>
</html>

BBNET
Geri