Domain Hakkında Sorunum Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wertyu6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar ........org diye bi domainim ve bir hostum vardı, şimdi .......com diye yeni bir domain aldım, yalnız yeni bir host almadım, aldığım bu yeni domaini o hosta yönlendirmek için ne yapmam gerekiyor? whois.net adresinden ns adreslerini aldım ve yeni domaine verdim ama sayfa görüntülenemiyor açtığımda.
acaba sorun iki domaininde aynı hosta yönlendirilmesi olabilirmi?

Hostunuzla görüşüp, com uzantılı olanı kullanmak istediğinizi ve gerekli DNS ayarlarının host firması tarafından yapılmasını sağlamanız gerekiyor. Eğer iki domaini birden kulllanmak isterseniz, bu durumda hosting firmanız bunun için ekstra ücret isteyebilir.

Hocam dns ayarlarını ben kendim yapabiliyorum, yaptımda zaten ama sayfa görüntülenemiyor. Hosting firmasına diğer domaini kullanacağım diye söylemem gerekiyor mu yoksa dns ayarlarını girdiğimde gerek kalmıyormu ben bunun cevabını arıyorum. çünkü hosting şirketi ile irtibat kuramıyorum.

Benim bahsettiğim DNS ayarı hosting firmasındaki name server'da yapılacak olan ayar. Hosting firması sizin .com uzantılı adresinizin sitenize yönlendirilmesini sağlaması gerekiyor. Host firmanıza yeni domaini kullanmak istediğinizi ve gerekli ayarların yapılmasını söylemeniz gerekiyor. Sizin DNS ayarlarını değiştirmeniz yeterli değil. Hosting firmasının name serverlarında da değişiklik yapılması lazım.

NS ayarlarını yapmanız doğru bir iş olmuş. Ancak sunucuda yeni aldığınız adresinizin dns zone olarak tanımlanması gerekiyor. Eğer şu anki hosting hesabınız add-on domain destekliyorsa, yani birden fazla domaini aynı hesapta kullanabiliyorsanız kontrol panelinizden ( cpanel, plesk vs. ) yeni aldığınız domaini tanımlamanız yeterli olacaktır.

halukk' Alıntı:
NS ayarlarını yapmanız doğru bir iş olmuş. Ancak sunucuda yeni aldığınız adresinizin dns zone olarak tanımlanması gerekiyor. Eğer şu anki hosting hesabınız add-on domain destekliyorsa, yani birden fazla domaini aynı hesapta kullanabiliyorsanız kontrol panelinizden ( cpanel, plesk vs. ) yeni aldığınız domaini tanımlamanız yeterli olacaktır.

Yok hocam ben birden fazla kullanmayacağım sadece yeni aldığımı kullanacağım ama bu adresi nasıl dns zone olarak tanımlatacağım, çünkü hosting şirketi ile irtibat kuramıyorum.

Bu domain ile başka bir site yayınlamak istiyorsanız farklı bir hosting hesabı açtırmanız lazım, add-on domain olarak tanımlarsanız ancak aynı siteyi iki adresten de görüntüleme şansınız olur. Hosting firmanıza ulaşsanız da onlar da yeni bir hesap açacaklar ve ücret isteyecekler.

Aslında add-on hakkınız varsa index sayfanıza koyacağınız ufak bir kontrol ile farklı domainleri farklı klasöre yonlendirebilirsiniz ama bu adres satırında görüneceğinden pek bir anlamı olmaz. Firmaya ulaşamıyorsanız en iyisi başak bir firmadan hosting alın, yeni domainizin nslerini de onlara yonlendirin.

teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için, ama ben sorunumu tam olarak anlatamadım sanırım. diyelimki bir siteniz var (domain ve hosting) bu siteyi aynı şekilde kullanmaya devam etmek istiyorsunuz sadece domaini değiştirmek istiyorsunuz bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

Hocam eğer siz org uzantılı domainden vazgeçip .com uzantı ile devam etmek istiyorsanız ve artık org uzantısından vazgeçtiyseniz öncelikle .com uzantılı domainin dns lerini hosting firmanıza yönlendirmelisiniz. Yönlendirmeden sonra sizn hostinginizde önceden domain olarak ayarlı olan .org uzantılı domainin yerine .com uzantılı domaninizi yazmanız yeterlidir. Benim sizin yazdıklarımdan anladıklarım bu.
Eğer siz .org ve .com domain adreslerinizi tek hosting kullanmak istiyorsanız ozaman firmayla görüşüp işlemi yapmalarını isteminiz gerekmektedir. Çünkü genellikle hosting firmaları tek hosting için tek domain yönlendirme hakkı verirler.
Kolay gelsin hocam...

wertyu6' Alıntı:
teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için, ama ben sorunumu tam olarak anlatamadım sanırım. diyelimki bir siteniz var (domain ve hosting) bu siteyi aynı şekilde kullanmaya devam etmek istiyorsunuz sadece domaini değiştirmek istiyorsunuz bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

Bu durumda daha önce dediğim gibi sunucuda dns zone tanımlamasının değiştirilmesi gerekiyor. Bunu da ancak hosting sağlayacı firma yapar.

aldığınız hosting şirketinin sitesindeki panelde muhakkak alan adı(domain) yönlendirme menüsü vardır mutlaka bunun için oraki yeri kullanmanız yeterli olacaktır. eğer yoksa cpanel, plesk veya directadmin panellerindende yönlendirme yapabilirsiniz. Panel'iniz nedir acaba ona göre yardımcı olalım :)

Ben hostlarımı isimtescil.net ten alıyorum.
Yönlendirmek istediğim siteyi hiç dns ile uğraşmıyorum. Yönlendirme linki koymuş adamlar. Yönlendirmek istediğim adresi yazıyorum 10 dakika sonra yönleniyor.
Domaini aldığınız yerin yönetim panelini kurcalayın.
İkinci bir seçenek : ns ayarlarından da yapılır ancak bunun için host gereklidir.

BBNET
Geri