Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

domain aldım, hosting de kurdum ama bi türlü SQL bağlantısı.

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında ikuru tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. ikuru

    ikuru Aktif Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2007
    Mesajlar:
    224
    Beğeni:
    0
    arkadaşlar isimtescil den domain ve hosting(linux standart) aldım, lâkin veritabanı ile bi türlü bağlanmı sağlayamadım.. bilgisayarımda APACHİ de gzl çalışıyo ama sitede çalışmıyo.
    İlk defa bu giriştim acaba sıkıntı bende mi? yoksa Bilmediğim bişey mi var?

    yardımcı olabilecek arkadaşalar HELP mi?
    site adresi: http://www.sivaskatalog.com

    :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
     
  2. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    956
    Beğeni:
    2
    Hocam bilgisayarındaki apache ile satın almış olduğun sunucu arasında bir bağ yok sen işi karıştırma yada kendinizi sunucumu yapmak istiyorsunuz tam anlayamadım ama

    siz ftp programı ile size verilen erişim bilgilerini yani kullanıcı adı ve şifre ile bağlanıp sitenize ait dosyalarınızı kopyalacaksınız linux sunucunuzda ki htdoc klasörüne yerleştireceksiniz ve düzenlemeleride oradan yapacaksınız
    Bu arada size zaten mysql erişim şifreleride verilmiştir phpmyadmin sayesinde size ait veritabanına ulaşabilir ve veritabanınızı düzenleyebilirsiniz..

    CMS mi kurmak istiyorsunuz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz
     
  3. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    956
    Beğeni:
    2
    Root kullancı adı localhostta calışırken gecerlidir bu yüzden bağlanamadınız galiba sitenizdeki hata onu gösteriyor

    satın aldığınız pakette size verilen kullanıcı adı ve şifreleri kullanın yoksa sunucuya bağlanamazsınız yani veritabanı erişim için kullanıcı adı şifresi

    aşağıdakilerin verilmiş olması lazım size
    dbhost: localhosttur genelde ama firmaya göre değişir oradan öğrenin
    veritabanı adı, veritabanı kullanıcı adı ve veritabanı erişim şifresi
    ftp erişimi için kullanıcı adı ve şifresi vede ftp erişim adresi

    ÖRnek Okulumuz için
    www.yusufelihalitpasa.k12.tr icin;

    FTP Adresi ftp://ftp.ttidc.com.tr
    FTP Kullanici adi : halitpasa
    FTP Sifreniz : *******(123456 gibi)

    Veritabani Sunusu: mysql.ttidc.com.tr (Ftp kullanıci adi ve sifrenizle
    girebilirsiniz.)
    Veritabani: halitpasa

    Yonetim Paneli: http://idcman.ttidc.com.tr
     
  4. ikuru

    ikuru Aktif Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2007
    Mesajlar:
    224
    Beğeni:
    0
    hakan hocam ilginizden dolayı teşekür ederim ;
    benim bilgisayarımda localhost olarak sitem çalışıyor; veritabanı bağlantıları sorunsuz..
    AMA cut ftp programı ile httpdocs klasörü içersine attığımda veritabanına bağlantıda;
    problem oluştuğunu fdarkettim; ayrıyeten vt kurmak mı gerekiyor; *.sql adında bii tablo mu olusturmak gerekiyo yoksa farklı bişi mi gerekiyo; onu anlayamadım..


    böte 2006(selcuk üniv.)
     
  5. Gezgin-®

    Gezgin-® Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    27 Nisan 2007
    Mesajlar:
    340
    Beğeni:
    0
    Merhaba hocam sorunu tam olarak yazarsanız yardımcı olayım.

    Bağlantı dosyanızda şunlar olacaktır.

    ########## Database Info ##########

    $db_server = 'localhost';
    $db_name = 'smf';
    $db_user = 'root';
    $db_passwd = 'şifreniz, yazın';
     
  6. ikuru

    ikuru Aktif Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2007
    Mesajlar:
    224
    Beğeni:
    0
    hocam sağolsın;
    problemimin çözümünde kısmi olarak sona yaklaştığımı sanıyorum, eğer hala çözüme ulaşamazsam irtibata geçerim, teşekkürler..
     
  7. ikuru

    ikuru Aktif Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2007
    Mesajlar:
    224
    Beğeni:
    0
    hocam,
    sitemin içersine(hosting'e) phpmyadmin de değil de NAVİCAT 2004 veya metin belgesi şeklinde veritabanımı atabilir miyim... neden böyle soruyorum çünkü hostuma okuldan baglanmaya çalışıyorum, ve okuldan TTNET engellemesine takılıyorum, bu şekilde yapablicegim bişi var mı, teşekkürler
     
  8. Gezgin-®

    Gezgin-® Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    27 Nisan 2007
    Mesajlar:
    340
    Beğeni:
    0
    Hocam okullardan cpanel giriş yok sanırım; bu yüzden okuldan nete bağlanıyorsanız phpmyadmine erişe bilmeniz nerede ise imkansız gibi; ulaşsanız bire işlem yapana dek hattan düşünüyorsunuz.

    Bu tür durumlarda öncelikle sql dosyanıza uzakdan bağlanma hakkı verin "%" işareti ile ; daha sonra sql bağlantı programları ile bağlantı kurabilirsiniz.
     
  9. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    956
    Beğeni:
    2
    hocam rahatsız olduğum için doktordayım anca netten girme imkanı bulabildim evimde değilim il dışındayım

    sorunu çözmüşsünüzdür umarım sorunununz kesin olarak şuydu siz localden cute ftp ile gönderdiğiniz için dosyaları sitenizin localdeki konfigurasyonu diğer sitede yani sunucu üzerinde çalışmıyor yani


    configurasyon dosyanız local hosta göre ayarlandığı için sunucuda çalışmaz

    ########## Database Info ##########

    $db_server = 'localhost';
    $db_name = 'smf';
    $db_user = 'root';
    $db_passwd = 'şifreniz, yazın';

    bu bilgileri cute ftp kullanarak sunucudaki configurasyon dosyası üzerinde sağ tıklayıp edit deyin ve değiştirin

    db_server = localhost yada mysql olabiliyor
    db name niz sizin için o hostta ayrılmış vt adı
    user : sunucu erişimi için kullanıcı adnız
    pass : şifreniz


    phpmyadmin erişim bilgilerinizde vardır okuldan ben rahtlıkla giriyorum sizde yapabiliyor olmaznı lazım tabiki c paneli kullanmanız şart değil sunucuyla iletişime gecin size direk php myadmin adreslerini vereceklerdir ozaman cpanerlsiz girersiniz
     
  10. azizerkut

    azizerkut Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    500
    Beğeni:
    0
    Re:

    ben bu yönetim panelinden bi şey yapamadım klasör açarken bir hata veriyor "550 create directory operation failed" diye yönetim panelinden halledilir sandım ama bir şey yok bu yönetim panelinde
     
  11. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    956
    Beğeni:
    2
    Re: Re:


    hocam bu panel bizim ozamanki hostumuzu paneli herkesin aynı değildir..
    bize erişim için o aDres verildiği için ben örnek teşkil etsin diye onu yazdım.
     
  12. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    956
    Beğeni:
    2
    Re: Re:

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal