Dolandiriciliğin Böylesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilalca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilalca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün başimdan geçen bir olay. Okul müdürü milli eğitimde toplantiya gitti. Müdür yardimcisi olduğum için de okul bana kaldi. Saat 10:30 civari çat kapi birisi geldi. Neden geldiğini anlatmaya başladi. Cebinden bir gazete kağidi çikardi. Bu gazete kağidinda kendisi ve çocuguyla alakali yerel basinda çikmiş bir yardim kampanyasi ile alakali bir haber. İşte yillar önce 2 yaşındaki oğlu İ. Ç.'i 1995 yılında kaybettiğini ve şu anda da 8 yaşindaki kizinin da ayn durumla karşi karşiya olduğunu 2 gün sonra istanbulda ameliyat olmasi gerektiğini söyledi. Fakat bir ilaç varmiş ve bu yurt dişindan kaçak yollarla geliyormuş fiyati da 470 TL imiş. Bunu devlet karşilamiyormuş. Kimliğini gösterdi. Gazetede yazan ayni isim. Ara ara gözleri doluyor, ağliyor, sizliyor. Herşey plana göre işliyor. O ara matematik öğretmeni arkadaş geldi. Ona durumu anlattim o da üzüldü. Adam ağlamakli ben de adama moral vermeye çalişiyorum. Zil çaldiği zaman öğretmenler odasina götüreceğimi söyledim. Daha zaman olduğunu söyleyince ben bir sigara içeyim diye odadan ayrildi. Ben de firsat bu firsat diye google'a adamin ismini ve tümör diye yazdim. İlk gelen sonuca baktim. Haber sitelerinin bir tanesinin 2006 yilina ait haber. Bana göstermiş olduğu kağittaki haber ile hemen hemen ayni tek farki bana söylediği 8 yaşindaki kizi idi fakat 2006'da yayinlanan haberde ise 9 yaşindaki oğlu tümör hastasi idi. Adam sigararasini içip geldi. Bu eski tarihli haberi gösterince adam birden şekil değiştirdi. Lavabonun yerini sordu ve gitti. O ara da zil çaldi. Ben adami aramaya başladim. Sağa bak sola bak adam yok. Öğretmenler odasina baktim yok. Zaten görmüş olsam da adami kovacağim. Meğer adam apar topar hizli adimlarla okuldan uzaklaşmiş. Bizim okuldan beş kuruş alamadan çekti ve gitti. Fakat başka bir okuldan kendi ifadesi 230 TL para almiş. Aman arkadaşlar siz siz olun bu tarz şeylere rağbet göstermeyin.

Sonuçta aynı adamın çocuğumu yoksa başkasına ait bir haber ve bu şahıs sahte kimlik mi çıkarmış?

Böyle adiler yüzünden garibim gariban vatandaş bir ihtiyacı olan vatandaş birkişiden birşey isteyemez oldu bu tipler yüzünden insanlarda haklı kime inanaacağını şaşırdı.
sokaktaki dilenciye bile birşey vermeye kalkısınca karnıma agrılar girer oldu yalan mı doğru mu diye

hasari' Alıntı:
Sonuçta aynı adamın çocuğumu yoksa başkasına ait bir haber ve bu şahıs sahte kimlik mi çıkarmış?
Ayni adam ayni haber çocuk kiz değil erkek. 2006'daki haberde fotoğraf yok.

hocam bizim okula da bi arkadaş 2 gün önce geldi çocuğu kalp hastasıymış valilikten yazılı izni varmış ben görmedim ama müdür bey ve müdür yardımcımız bakıp onay vermişler adamın para toplamasına. adam 3 pilot kalemi 5 liraya satarak para alıyodu. yardımda bulundum ama aklımda soru işareti kalmadı da değil

BBNET
Geri