Doğalgazda hangi markayı ve hangi tipi önerirsiniz?

Kodla Büyü

yyavuz07

Aktif Üye
Doğalgazı ilk defa kullanacağız. Apartman olarak aynı markayı düşünüyoruz.Bosch ve Vaillant ile görüştük.Vaillant almayı düşünüyoruz. Araştırdığım kadarıyla herkes yoğuşmalı kombi tavsiye ediyor. Vaillant yetkili servisi (evlerimiz 115-120 metrekare) evlerimize yoğuşmasız kombiyi önerdi ve bizim kafamız biraz karıştı. Doğalgazı yıllardır kullanan arkadaşlar bu konu hakkında samimi fikirlerini yazarsa çok sevinirim.
Şunuda yazabilir misiniz? Ayda yoğuşmalı kombiyle ne kadar ödüyorsunuz? Yoğuşmasız kombiyle ne kadar ödüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler....

Hocam ben geçen yıl çok araştırdım hepsini gezdim hepsinden fikir aldım, fiyat aldım internetten her markayı modeli inceledim servislerle görüştüm artık araştırmaktan bıktım o derece sonuç eca yoğuşmalı aldım çok memnunum tavsiye ederim bence fazla araştırma eca ya git
Edindiğim bilgiye göre tek mesele yoğuşma yapması değil yoğuşmasız olanlar eski teknoloji ve verimi düşük yoğuşmalılarsa yeni teknoloji verimi daha yüksek ve ek olarak odatermostatıda almayı (fiyatı sormayı) unutmayın

hocam yoğuşmalı kombi için eviniz küçük.
genellikle 150 metrekarenin üstünde evler için %8 lik bir tasarruf sağlıyor.. 120 metre kare evlerde belki fark bile olmayacaktır.
eskiden kombilerin tüm aksanları metalden yapılırdı.. şimdilerdeyse neredeyse tamamını plastikten yapılıyor... maalesef eski kombilerin kalitesi yok. hangi marka alırsanız bu böyle..
genellikle vailant, buderus sık tercih edilen alman markalarından yine viessman var alman malı çok nadir arıza çıkarır ancak servis konusunda sıkıntılıdır..
yoğuşmalı şu kadar hermatik şu kadar yaktı gibi bir çıkarımda bulunmak bizim açımızdan söz konusu değil..
zira evlerimizde tek kombi kullanıyoruz..

bu arada daikin/airfell kombileri incelemenizi öneririm..
piyasaya yeni girdiler. ancak malzeme kalitesi konusunda tatmin edici olduğunu düşünüyorum..

Mesele sadece yoğuşma yapması değil yoğuşmazızlar eski teknoloji ve verimi düşük yoğuşmalılar yeni teknoloji verimleri yüksek araştırmalarımdan öğrendiğim kadarıyla avrupada yakında yoğuşmasızların satışı yapılamayacakmış

BBNET
Geri