doğal 3-5 ürün satabileceğimiz bir site yapmak istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ybilgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ybilgin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kurmak istediğim sitede yazdıklarımın olmasını istiyorum

1. sitede bazı hayvanlara ait bilgiler videolar olacak.
2. sitede mevcut olan bilgilere 30 gün boyunca ücretsiz ulaşabilecek
3. 30 günden sonra siteden yararlanmak için yıllık ücret ödemesi gerekiyor.
4. ayrıca sitede 3-5 tane doğal ürün satışı da yapılacak.

bu maddeler ışığında neler yapmam gerekiyor. daha önce hiç site kurmadım. hangi hosting firmalarını önerirsiniz.
bu satış işlemleri nasıl oluyor.

bu konularda deneyimi olan arkadaşlardan yapacaklarım hakkında bilgi almak istiyorum.

teşekkürler...

öncelikle satış yapacaksan hazır e-ticaret sistemlerini inceleyebilirsin mesela open cart ( benim daha önceden hazırladığım bir site var istersen bakabilirsin http://www.kalitebal.com) , ayrıca bu tarz hazır sistemlere video vs yükleyebilirsin.
30 gün içeriğe ulaşan kullanıcılar eğer güncellenmyen bir içerikse içeriği kopyalar ücret ödemesine gerek kalmaz.

ejdeharr' Alıntı:
öncelikle satış yapacaksan hazır e-ticaret sistemlerini inceleyebilirsin mesela open cart ( benim daha önceden hazırladığım bir site var istersen bakabilirsin http://www.kalitebal.com) , ayrıca bu tarz hazır sistemlere video vs yükleyebilirsin.
30 gün içeriğe ulaşan kullanıcılar eğer güncellenmyen bir içerikse içeriği kopyalar ücret ödemesine gerek kalmaz.

hocam teşekkürler
site tam olarak e-ticaret sitesi olmayacak içinde bilgilerin olduğu site olacak biz onun içinde aynı zamanda ürün satmak istiyoruz.

hocam birde yaklaşık maliyet ne kadar bu e-ticaret sitelerinin güvenliğinden kim sorumlu oluyor. biraz daha açarsanız sevinirim.

Hocam insallah hedeflerinize en kisa zamanda ulasirsiniz, benimde merak ettigim, vergi vs. Olayi urunleri satmanizda yada uyelik ucretlerini alirken yasal olarak nasil bir yol izleyeceksiniz

tomreader2010' Alıntı:
Hocam insallah hedeflerinize en kisa zamanda ulasirsiniz, benimde merak ettigim, vergi vs. Olayi urunleri satmanizda yada uyelik ucretlerini alirken yasal olarak nasil bir yol izleyeceksiniz

hocam hiçbir fikrim yok. bu işi yapan arkadaşlara soruyorum bende onlar yazarsa bizlerde öğreniriz inşallah

Merhaba, öncelikle başarılar dilerim. E-ticaret konusunda artık bir çok ücretli ve ücretsiz çalışmalar. Arkadaşların bahsetti open-cart, wordpress gibi ücretsiz projeleri üzerinde çalışarak kullanabilirsiniz. Çalışmadan kastım mesela open-cart en temel şablonu size ücretsiz sunar siz istekleriniz doğrultusunda ya kendiniz modül yapıp eklersiniz ya da yapan birine para ile yaptırırsınız. Hangisi olursa olsun yine de bir takım bilgilere sahip olmanız gerekiyor (ki sahip olduğunuzu düşünüyorum). Wordpress ile ilgili daha önceden yapmış olduğum bir araştırmada bulduğum bağlantıyı paylaşıyorum, bu bağlantıda wordpress eticaret sistemine ücretli üyelik sistemini (cüzzi bir fiyatı var) nasıl ekleneceği anlatılmaya çalışılmış. Eğer ingilizceniz de iyi ise bir çok işlemi kolayca halledersiniz. Bağlantı burada http://www.sinanisler.com/blog/wordpress-ucretli-uyelik-sistemi-ve-membership-eklentisi/

Müşterinin ücreti ödemesi, sizin ödemeyi almanızı ise şöyle izah etmeye çalışayım:
a) Site anasayfasında "sınırlı sayıda" içeriği ne olursa olsun tüm ziyaretçilere sunmanız gerekir diye düşünüyorum, aynı zamanda içeriğin tamamı için ücretli üyeliğin olduğunu, üyeliklerin günlük, haftalık, aylık, altı aylık, yıllık ve sınırsız şeklinde olup olmadığını hoş bir tasarımla da tüm ziyaretçilere sunmanız gerekir.
b) Üye olmayan kullanıcıya sınırlı olan ürün detaylarının bir kısmı gösterilebilir, üye olmadan satın alması sağlanabilir (sağlansa iyi olur diye düşünüyorum )
c) Eğer ziyaretçi üye olmaya karar verir ise gerekli üyelik bilgilerini doldurmasını sağlarsınız, ödeme için ise bir banka sanal pos ile anlaşabileceğiniz (işi büyütecekseniz tavsiye ederim) gibi, ptt,banka havalesi/eft gibi kanallar üzerinde ödemeyi aldıktan sonra üye olan müşterinin hazırlamış olduğunuz diğer sayfalara girmelerini sağlayabilirsiniz (bu işlemi eklediğiniz modüller üzerinden yapmanız gerekiyor, dediğim gibi kodlama konusunda bilgi sahibiyseniz işiniz oldukça kolay)
ç) Aidat takibini ister kendiniz isterseniz eklemiş/yapmış olduğunuz modül üzerinden otomatik olarak takip edip üyelere bu konularda mailler ya da mesajlar iletebilirsiniz. Mesela üyeliğinizin şu kadar süresi kaldı, devam etmek için indirim kupon kodunuz şudur gibisinden...
d) Bana sorarsanız 3-5 doğal ürünlerin satışını ücretsiz üyelik ya da üye olmadan (sosyal ağlar üzerinden giriş yaptırarak da olabilir) yaptırırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
e) Yazdıklarımı tekrar okudum da :) ne kadar çok düşünüyormuşum öyle :)
f) Son olarak kodlama bilginiz iyi ise her şeyi sıfırdan kendiniz yapmanızı da tavsiye ederim, şahsen ben açıkları olabileceği korkusuyla wordpress gibi şablonlardan hep uzak kalıp, kendim kodlamaya çalışmışımdır. Eğer yanlış anlamaz iseniz size yaptığım çalışmaların bağlantılarını da gönderebilirim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, merak ettiğiniz başka konular da var ise yine yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar.

alış veriş ve ürün satışları için fatura kesmeniz gerekmektedir. bu faturaları kesebilmek için bir şirket kurmanız gerekecektir.

BBNET
Geri