DNS Sorunu

Kodla Büyü

zülfikar123

Site Gezgini
öğretmenler odasında 2 bilgisayarda sürekli internete girememe problemi yaşıyorum. Bilgisayar açıldığında sağ taraftaki ağ işaretinde ünlem çıkıyor. Daha sonra ağ bağlantılarındaki Yerel Ağ bağlantısına sağ tuş tıklayıp devre dışı bırak dedikten sonra tekrar etkinleştiriyorum. Böyle yapınca internete giriyor. Yerel ağ bağlantısı özelliklerinden tanıla deyince DNS problemi olduğu yazıyor. Bu sorunlu bilgisayarlar hep win7. Halbuki aynı ağda olan win xp lerde böyle sorunlar olmuyor. Ne yapmam lazım?

aynı sorunu bende yaşamıştım, otomatik ip yı devre dışı bırakıp statik ip atadığımda düzelmişti

Aynı ağ üzerinde birden çok DHCP server olabilir. Bazen modem ve access point ikisi birden ip dağıtmaya çalıştığında (biri farklı bir ip aralığında diğeride başka bir ip aralığında ip dağıtmaya çalıştığında) böyle bir problem başınıza gelebilir.

Doğal olarak elle ip verdiğimizde problem ortadan kalkacaktır ama en kesin çözüm bütün AP'lerin DHCP'sini kapatmak. Tek DHCP dağıtıcısının olduğundan emin olmak.

BBNET
Geri