Dizel otomatik tavsiyesi

Kodla Büyü

keplir

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Tavsiye edebileceginiz dizel otomatik var mı? Özellikle baktiklarim;
Fiat Bravo 1.6 Mjet
Opel astra 1.3 cdti
Peugeot 308 1.6 HDi
Citroen C4 1.6 HDi gibi yarı otomatikler. Ya da sizin tavsiye edebileceğiniz 45.000 - 50.000 arası C sınıfı dizel olabilir.
teşekkür ederim :)

Şu an en alınası kombinasyon dci + edc kombinasyonu sorunsuzluk anlamında yani renault grubu

hocam dizel otomatik tavsiyesi istemişsin. ben de otomatik vites araba ile devam etmek istediğimden ve benzin+lpg ile uğraşmak istemediğimden dizel otomatik alayım dedim. çok baktım, çok inceledim. dönüp yine honda civic aldım, aldığımın 2. günü de lpg dönüşümünü yaptırdım.
yakıt şehirler arasında en son 7,7 lt lpg tüketimi, şehir içinde 11 l lpg tüketimi.
şanzıman sıkıntısız. dsg çok övülüyor ama arıza yaptı mı da canına okuyor.
şikayetvarda arat, vw grubunun şikayetler ağırlıklı olarak dsg iken hondada deri direksiyonun soyulması, sileceklerde su birikmesi sonucu içeri su alması gibi sorunlar çıkıyor.

2.0 altındaki motorlar için otomatik tavsiye etmem. küçük motor otomatik şanzumanı, otomatik şanzumanda küçük motoru çok yorar.

otomatik vazgeçilmez ise büyük motorla birlikte seçin bence.

Saydığınız arabalardan opelin dizel otomatiğini kullandım. Fena değildi. Ben toyota dizel otomatik kullanıyorum. Memnunum. Saydığım arabaların dizel otomatikleri yarı otomatiktir. Kullanırken bazı şeylere dikkat etmek gerekir.

Çok teşekkürler arkadaşlar. Tüp için evdekileri ikna edemedim :) yılda 30.000 km civarı yapiyoruz ayrıca evdekiler rahat kullansın dedim. o yüzden yari otomatik dizel bir arac uygun olur diye dusunuyorum.

Çevrenizde varsa dediklerimden satan, aklınızda olsun arkadaşlar. :) Bunlar kısmet işi tabi. Allah herkesin gönlüne göre hayırlısıni nasip etsin inşallah.

arkadaşta C4 dizel + Yarı otomatik var genel anlamda memnun..ama yarı otomatiklerde enjektörlerde çabuk arızalanma yapabiliyormuş;1 tane enjektörü arızalandı arkadaşın;Allahtan servis garanti kapsamında yeniledi..kendi cebinden yapsa 2000 lira civarı tutar dediler...Alırken garanti kapsamında bi araç tercih edin;başınız ağrımasın...

Fransız araçları biraz narin yapılıdır;ama tüketim-konfor -donanım -güvenlik olarak harika araç..

Kia ceed i 30 golf dizel otomatik . Kia i30 biraz fazla yakar golf az yakar ama dizel otomatik kombinasyonu manuel benzinliye göre 7-10 bin tl arası oynar.

otomatik dizel honda, reno, citroen tavsiye ediliyor. Arkadasların dediği gibi arıza yapmazsa DSG de candır. :+1:

Aslında leon yada golf un 1,2 tsi dsg si düşünülebilir. 2012 den sonrasında DSG problemleri aşıldı diye biliyorum.

0 değil de 2. El bakıyorum arkadaşlar. Şimdilik Astra'yi Eledim gibi. Aklıma yatan
* Fiat Bravo 1.6 Mjet 120 bg, dualogic ve
* Peugeot 308 1.6 HDi, 112 bg, auto6r.
Donanım olarak Bravo üst seviyede ve fiyatı uygun ama artık üretilmeyecek. :(
Bakalim şu yaz halledebilsek iyi olur inşallah.

Alırken satmayıda düşünün. Sonrasında çok zararına satmak durumunda kalabilirsiniz . Hem de istediğiniz an satamayabilirsiniz.

1. fransızdan uzak durun
2. c sınıfı dizel bir araç ve otomatik olacaksa 1.6 dan küçük olmasın hacmi
bütçeyi bilmiyorum ama vw grubu yada focus yeni 1.5 tdci 120 hp otom. çok aceleniz yoksa yıl sonunda 1.6 136 lık yeni kasa astra ile beraber otom. vites gelecek

bellagio' Alıntı:
Şu an en alınası kombinasyon dci + edc kombinasyonu sorunsuzluk anlamında yani renault grubu

sorunsuzluk(edc dsgyi arıza konusunda baya bir geride bıraktı) ve renault kelimeleri aynı cümlede :alkis: :alkis: :alkis:

Hocam ben opel astra 1.3 tdci otomatik kullanıcısı olarak arabamdan çok memnunum. Bayramda Samsun-Ankara gittim geldim 1 depoyla 1000 km yi geçtim, depo 210 TL civarına doluyor.Soruların varsa cevaplayabilirim.

peugeot 308 alacaksan tam otomatik al. bende yarı otomatiği var.
dsg için ise bir arkadaşta passat vardı 3 kez kavrama değişti garantiden. sonra sattı. bir diğeri trafikte ısındı arızası vermiş. aramış çok ısınınca vitesi elle atın demişler :)

Kia Cee'd. Ama şimdiki değil, bir önceki kasa. Sanırım en yeni 2011 model var.

sametbozkurt' Alıntı:
peugeot 308 alacaksan tam otomatik al. bende yarı otomatiği var.
dsg için ise bir arkadaşta passat vardı 3 kez kavrama değişti garantiden. sonra sattı. bir diğeri trafikte ısındı arızası vermiş. aramış çok ısınınca vitesi elle atın demişler :)

DSG oldukça sorunlu bir şanzıman diye biliyorum ama fiyatları pek de az değil. Golf 1.6 TDI DSG baktığınız zaman 50.000 den aşağı pek yok. Ama ne hikmetse inanılmaz prim yapıyor araba.

Aslında Kia ve Hyundai bu kadar yakmaya en güzelleri onlar ama 8 litre karma tüketim çok fazla.

Dizel otomatikler genelde sıkıntılıdır hocam özellikle Opel Astra'yı hiç tavsiye etmem. Ben de 7 ay önce çok araştırdım ve gittim benzinli tam otomatik aldım.

Dizellerde VW grubu DSG ve Reanult grubu EDC'ler aynıdır ve en sorunsuzu bunlar olmasına rağmen sorunludur benzinli tam otomatiklere göre. Sorunlar genelde 30-40.000 km kullandıkça çıkıyor ve masrafları da biraz fazla oluyor.

Yakın zamanda Opel ve Peugeot tam otomatik dizel arabalar çıkardı ama fiyatları sizin fiyat aralığınızdan yüksek. Almanya'da Audi fabrikasında çalışan bir tanıdık ve benim sürekli gittiğim servisin sahibi dedi ki "2.0 motor altı dizel otomatikler sıkıntılı".

Acele etmeyin ve iyice araştırın.

ben hyundai accent blue kullanıyorum
2014 model dizel otomatik crdi biz modeli...1.6 motor....3 ay önce 45.000'e aldım...23.000 km.
kesinlikle tavsiye derim. hem ekonomik hem konforlu...

usare' Alıntı:
Hocam ben opel astra 1.3 tdci otomatik kullanıcısı olarak arabamdan çok memnunum. Bayramda Samsun-Ankara gittim geldim 1 depoyla 1000 km yi geçtim, depo 210 TL civarına doluyor.Soruların varsa cevaplayabilirim.

hocam benım civic 1.6 tüpte şehir dışı 18kr yakıyor sizin aracın yakıtı fazla değilmi?

BBNET
Geri