Dizel Otomatik arıyorum. tavsiyeleriniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fiyong
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fiyong

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2. el dizel otomatik arıyorum 30 000 tl ye kadar. citroen c4 , peugeot , accent era 15crdi , corsa , honda jazz gibi birsürü seçenek arasında takıldım kaldım. Kullanan arkadaşlardan tavsiye ve eleştrilerinizi bekliyorum.

Honda nın dizeli yok. Accent alırsanız modeli yüksek olur motoru performanslıdır ama corsa kalitesi yoktur. Seçeneklerinizde sınıf farkı olan arabalar var. Nasıl bir araba istediğinize bağlı.

kardeşime lpgli peugeot 206 aldık hem de otomatik.Yarış arabası gibi atak ve vites geçişlerini hissetmiyorsun

otomatikte kesinlikle seat ibiza. vites geçişleri hissedilmiyor bile. benim araba benzin-lpg memnunum

citroen c4 , peugeot , accent era 15crdi , corsa , honda jazz:
citroen c4 eski kasa alırsın dizel istiyorsa yuksek km alırsın sanayi yolunu iyi öğrenirsin usta çevren delişir
peugeto fransız araçlarda citroenden sonra gelir çocuklu aile ise küçük kalır citroendeki gibi km yuksek alırsın
corsa otonatikde sıkıntılı derler sen bilirsin
jazz dizeli yoktur civic yeni modellerinde civic var ama otomatik degıl dıye hatırlıyorum
acsent era bilmem

tavsiyem seat al derim dsg şanzımanlıdır. serviste yada bildik ustaya baktır şanzıman sıkıntısı sonra (kavramalar) cebini kavrar en az 3000tl gider
honda ve reno en iyi otomatiktir
otomatikte şanzımana iyi baktır sorun cıkarsa pahalıya mal oluyor

Hocam citroen'in otomatiğinden uzak durmanı tavsiye ederim.
2 hafta önce abimin c4'ü şanzıman arızası verdi. izmir citroen servise gitti, serviste 1850 tl fatura çıkardılar ama arızayı daha da kötü hale getirdiler. devamında şanzıman revizyonu gerekiyor diyip 6.000 Tl istediler. Dışarıda belki 2500-3000 tl'ye giderilebilecek bir arızadır ama abim uğraşmak istemediği için arabasını satışa koydu, tekrar da fransız araba düşünmem diyor.

Megane 1.5 dci ye ne diyorsunuz ?

kaç yılından sonra megane 2 oluyor 2008 sonrasımı ? hangileri tutuluyor ?

Hocam sınırlı bütçe ile otomatik araç almak istiyorsan dizelden önce benzinli modellere bakmanı naçizane tavsiye ederim. LPG li araç kullanırsın ama biraz daha düzgün bir araca binme imkanın olur. Megane da edc şanzıman kullanıyorlar diye biliyorum, piyasadaki en düzgün şanzımanlardan biri diyebilirim. Parana göre düzgün bir otomatik megane bulma imkanın varsa en isabetli tercihlerden birisi olacaktır.

Hocam bu fiyata hem dizel hem otomatik kafanı ağrıtmayacak bir model çok zor. Dizel olabilir ama manuel bulabilirsin. 2004 ten itibaren megane 2 olur, renaultun dizelleri iyidir, öyle ki mercedes bazı modellerinde 1.5 dci kullanma kararı aldı. Dizelde önemli olan önceki sahibini bilmek, nasıl kullanmış.

Hem dizel hem de otomatik ve 30000 lira. Bu fiyata bulacağınız araba size çok sorun açar, bir özellikten vaz geçin bence ya Manuel-dizel ya da otomatik-benzinli düşünün bu fiyatlara.

kuluncak' Alıntı:
Hem dizel hem de otomatik ve 30000 lira. Bu fiyata bulacağınız araba size çok sorun açar, bir özellikten vaz geçin bence ya Manuel-dizel ya da otomatik-benzinli düşünün bu fiyatlara.

1 ay evvel Chevrolet aveo aldım otomatik tüp&benzinli satan kişi sabahları bazen stop ediyor basit bir sorun dedi gaz ayarından yaptırırsın dedi. Arabayı servise götürdüğümde öğrendimki subap yakmış 1500 tl masraf çıktı hemen sattım.
Konuyu hemen araştırdım.

2005 sonrası euro5 motorlarda uzun süre lpg de kullanınca subaplar yanıyormuş. nedeni ise euro5 motorların subapların magnezyum oranının arttırılması ve bu nedenlede yüksek sıcaklıklara dayanamamasıymış. LPG de benzine göre çok daha fazla ısıtıyor motoru.

Neticede dizelden şaşmamaya bu şekilde karar verdim.

Dizel otomatiğin sıkıntılı olacağını söylemek istemedim, max 30000 fiyat yazdığınız için bu özellikte 30000 e bulacağınız araba muhtemelen sorunlar yaşatır demek istedim.

yarı otomatiklerden uzak durun;özellikle Fransız yarı otomatik şanzımanlar çok sıkınıtlı olabilir ama tabi olmayadabilir :) şans...o fiyatlara bence en güzel araçlar: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 187/detay/
kesinlikle şanzıman olarak ve motor olarak çok dayanıklıdır-sağlamıdr ve konforlu araçlardır..öneririm...belki bir de 2003 -2005 toyota corolla otomatikler olabilir..

BBNET
Geri