Dizel aracı olanlar; yakıtı nereden alıyorsunuz?

Kodla Büyü

tuncay2744

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben ilk kez dizel araç kullanıyorum, biliyorsunuz dizel de yakıt kalitesi çok önemli. Bende güvenilir olur diye OPET ten alıyordum fakat dün aldığım yakıt bozuk galiba, gaza yükleniyorum ama araba eskisi gibi gitmiyor. :verymad:
Tecrübeli arkadaşlar siz hangi yakıtı öneriyorsunuz? Nereden almalı motorini :?:

ben shell den alıyorum.
bi normal eurodiesel alıyorum.
bir de GTL si var.
sırayla alıyorum.
iyi gibi şu an.

Hocam aracım Ford Fiesta, uzun bir zaman Opet'ten almıştım, sonra PEtrol Ofisinden almaya başladım. Opet'in mazotunun yaramaz olduğunu anladım. Bu arada klasik bir anlayış, istasyon önemlidir der. Sürekli şehiriçi istasyonlardan almaya çalışın. Çünkü şehirlerarası istasyonların bir alan bir daha gelmez zihniyeti barındırması muhtemel olarak düşünülür.
İşyerinde Full'den alan arkadaşlar var (epey ucuz). Ben 1 kez aldım, arabayı tıkadı. Sanırım enjektörlerden birini yada daha fazlasını tıkadı ve gaza yüklenince ileri atılma hareketini yapmadı. Wurtz enjektör temizleyici ile hallettim. Şimdi Petrol Ofisine devam ediyorum sorunsuz. En bariz farkı, sürekli çıktığın bir yokuş varsa orda anlarsın. yada gaza yüklenince ivmelenmesinden anlarsınız. Kolaylıklar dilerim. Aracınız hayırlı olsun.

hocam dizel arabalarda motor sıcaklığı önemli motor soğukken çok fazla bir performans alamamız normal bende uzun zamandır dizel kullanıyorum opet shell bi arada totalden almıştım. heo euro dizel kullandım kırsalı hiç denemedim

bozkuhal' Alıntı:
Hocam aracım Ford Fiesta, uzun bir zaman Opet'ten almıştım, sonra PEtrol Ofisinden almaya başladım. Opet'in mazotunun yaramaz olduğunu anladım. Bu arada klasik bir anlayış, istasyon önemlidir der. Sürekli şehiriçi istasyonlardan almaya çalışın. Çünkü şehirlerarası istasyonların bir alan bir daha gelmez zihniyeti barındırması muhtemel olarak düşünülür.
İşyerinde Full'den alan arkadaşlar var (epey ucuz). Ben 1 kez aldım, arabayı tıkadı. Sanırım enjektörlerden birini yada daha fazlasını tıkadı ve gaza yüklenince ileri atılma hareketini yapmadı. Wurtz enjektör temizleyici ile hallettim. Şimdi Petrol Ofisine devam ediyorum sorunsuz. En bariz farkı, sürekli çıktığın bir yokuş varsa orda anlarsın. yada gaza yüklenince ivmelenmesinden anlarsınız. Kolaylıklar dilerim. Aracınız hayırlı olsun.

Teşekkür ederim hocam, bende bundan sonra SHELL e geçicem galiba, motorin de en iyi bu olduğu söylenir genelde. Ama dediğiniz Wurtz enjektör temizleyiciyi bende kullanayım. Çünkü bahsettiğiniz olayın aynısı var şimdi bende, ara. turboya seri geçmiyor, önceden gaza yapışınca koltuğa yapıştırıyordu. (Araç Focus 1.6 110 hp)

hangi marka istasyon olduğu çok önemli değil aslında. o istasyonun ne kadar dürüst olduğu önemli. aynı kuruluşun farklı istasyonları bile değişebiliyor.

istasyonu olan bir arkadaş söylemişti. Türkiye deki bütün istasyonlar yakıtı aynı yerden alıyorlar. sonrası tamamen onların insafına kalmış.

yıldırımlar dinlenme tesisinden alıyorum. herkesede tavsiye ederim. fiyat 3.52

Yıllardır lpgmi, benzimi şimdi de dizelimi opetten alırım. Hep aynı istasyon mümkünsede aynı pompadan alırım şuana kadar hiçbirinde de araçımda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.

ben de shellden alıyorum. yolda kalıcağımı da bilsem shell istasyonu bulana kadar giderim.. :p

İstanbulda full den alıyorum. İndirimli günlerde 1 litrede neredeyse 40 kuruş fark ediyor. Şimdiye kadar da bir sıkıntısı olmadı. Ne çekişten düştü nede tüketimde artma oldu. Gayet iyi.

Geçenlerde Sancaktepe Starpet şubesinden aldım. İndirim günüydü . Bi problemle karşılaşmadım şimdilik.

BBNET
Geri