dizüstü touchpad iptal edememe sorunu

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Asus k55v dizüstü var elimde. Windows10 güncellemelerinden sonra touchpad iptal edemiyorum. Önceden fare ayarları içinde " fare takılı iken devre dışı bırak"tığım EAN gibi bir ayar vardı. Şimdi yok. Sitesinden sürücüsünü kuruyorum ama nafile, driver bulma sitelerinden de indirdim..... Fn+f9 vs denedim.. Donanımı kaldırıyorum, kendi geri kuruyor.
Yazı yazarken, klavye ile işim varsa perişanım. Dokunmatik ayarlarında sadece duyarlılığı azalatabiiyorum.
Çok önemsemiyorum ama bluetooth'da benzer durum var. Çalışıyor gözüküyor ama basit bir fareye bile bağlanamıyor.
Pardus ve linux mint ile denedim, tıkır tıkır çalışıyorlar.

Çözün için fikri olan var mı?

1748719618787.webp

hocam bende lenovo var. fn olmadan f6 ile aç-kapa oluyor.siz de f9 olduğundan emin misiniz. bir de fn kullanmadan denediniz mi

Asus k55v dizüstü var elimde. Windows10 güncellemelerinden sonra touchpad iptal edemiyorum. Önceden fare ayarları içinde " fare takılı iken devre dışı bırak"tığım EAN gibi bir ayar vardı. Şimdi yok. Sitesinden sürücüsünü kuruyorum ama nafile, driver bulma sitelerinden de indirdim..... Fn+f9 vs denedim.. Donanımı kaldırıyorum, kendi geri kuruyor.
Yazı yazarken, klavye ile işim varsa perişanım. Dokunmatik ayarlarında sadece duyarlılığı azalatabiiyorum.
Çok önemsemiyorum ama bluetooth'da benzer durum var. Çalışıyor gözüküyor ama basit bir fareye bile bağlanamıyor.
Pardus ve linux mint ile denedim, tıkır tıkır çalışıyorlar.

Çözün için fikri olan var mı?

Ekli dosyayı görüntüle 79248
15 yıllık Asus bilgisayarımda aynı sorunu yaşıyorum. Sorun şu: Windows update in yaptığı son sürüm güncelleme hatalı. Mevcut Dokunmatik sürücülerini silip Asus un sitesinden indirdiğiniz touchpad(elantech) sürücüsünü kurarsanız sorun çözülecektir. Ama güncellemeler kapalı olmalı ki yeniden sürücüyü güncellemesin.

Denedim, olduramadım. Tekrar deneyeceğim.
Ben formattan sonra Asus tan indirdiğim sürücüyü kurup hemen Windows update i kapatıyorum. Aomei ile yedek alıyorum. Bozulursa imajı tekrar yüklüyorum. Çok saçma. Bi tane sürücü yüzünden ne kadar uğraşıyorum.

BBNET
Geri