Dizüstü bilgisayarda 7200 rpm disk kullanmak?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
2,930
Merhaba ,

Bilgisayarımda bulunan sabit diskin özellikleri şunlar :

- 5400 Rpm
- 250 GB
-8 Mb ön bellek.
-54.8 Mb/s ortalama okuma hızı (34.4 - 69.6 Mb/s)

Bu disk yerine

- 7200 Rpm
- 500 Gb
- 16 Mb ön belleğe sahip bir disk takmayı düşünüyorum.

130-150 TL arası bir fiyat söz konusu.

Bu noktada sabit disk değişiminin getirisi ne olacaktır? Değişim yapmaya değer mi?

Sistem özellikleri :

Dual Core 1.6 Ghz işlemci 1 MB önbellek
2048 MB DDR2 266 Mhz bellek
 
hocam 7200 rpm li hdd'ler diğerlerine göre daha fazla güç tüketir ve daha çok ısınır. Pil ömrü ister istemez kısalır. Tabi ki performans düşünüyorsanız 7200 düşünün ancak gürültü de sıcaklık takıntınız varsa o zaman 5400 derim.
 
7200 ile 5400 diskler arasında çok fazla fiyat farkı olmamasına rağmen firmalar 5400 tercih ederler. Çünkü güç tüketimi arasında fark vardır. Taşınabilirlik durumunda da en önemli faktörlerden biri gücün saklanarak uzun süre kullanılmasıdır. Yoksa 7200 takmak çok sorun olmayacaktır.
 
bilgisayarın en yavaş parçasıdır sabit bellek , 7200 takınca hızı fark edersiniz ama bu hız sizi sadece veri aktarımında memnun edecektir. filatros'unda dediği gibi : pil ömrü, ses ve sıcaklık açısından getireceği dezavantajı göz önünde bulundurarak bir karar verin.
 
Dual Core 1.6 Ghz işlemci 1 MB önbellek
2048 MB DDR2 266 Mhz bellek

Bu sistem özelliğindeki bir bilgisayara takıpta neyaapcasın bilgisayarda sarsıntı, ses ve çabuk pil tüketimi olarak sana dönecektir. Hiç değmez bu sevdadan vaz geç.
 
hasari' Alıntı:
Dual Core 1.6 Ghz işlemci 1 MB önbellek
2048 MB DDR2 266 Mhz bellek

Bu sistem özelliğindeki bir bilgisayara takıpta neyaapcasın bilgisayarda sarsıntı, ses ve çabuk pil tüketimi olarak sana dönecektir. Hiç değmez bu sevdadan vaz geç.
:+1:
 
Bilgisayarın diski herşey demek !!!
7200 ü düşünmeden tak ya da paraya kıy smart solid disk al.

-Office yavaş açılır sebebi disktir
-Windows geç açılır sebebi disktir
-Oyun kasar sebebi disktir
-vs.(tabi öncelikle RAM ı 3gb falan yaptıktan sonra)

2 yıl kadar önce garanti olayını biraz araştırdım bozmaz dediler hemen sipariş verdim 320 gb 7200 seagate aldım taktım, gayet memnun kaldım. Ev arkadaşıma sipariş verdik aldık taktık gayet memnun, başka bir arkadaşa aldım taktım gayet memnun.

Bir Dizüstü bilgisayardaki en büyük darboğaz disktir. Bu gün yeni notebook alsam hiç düşünmeden 7200 takarım(ucuzlarsa SSD)

-7200 ler 5400 lere göre bilgiye daha kısa sürede ulaşırlar dolayısıyla güç tüketimi ve ısınma konusunu yorumlarken bunu göz önünde bulundurun..
-sessizlik konusunda emin olun eski 5400 hitachi diskim kadar sessiz

Son olarak piyasada çatır çatır satan Monster diye bilininen oyun amaçlı toplama notebook lar vardır, adamlar ya 7200 yada ssd kullanırlar.
 
Görüş ve önerileriniz için teşekkürler.

Seagate 500 gb diski bilgisayarımı taktım test sonuçları şu şekilde gerçekleşti

- 7200 Rpm
- 500 GB
-16 Mb ön bellek.
-65.4 Mb/s ortalama okuma hızı (9.2 - 98.0 Mb/s)

Bilgisayarım pil bitik olduğu için sürekli prize takılı olarak çalışıyor. Dizüstü olmasına rağmen neredeyse hiç taşımıyorum. Bir nevi masaüstü gibi kullanıyorum.

Bilgisayarın açılışında bir hızlanma söz konusu.

5400'lük diskle yaklaşık 101 snde restart yaparken şimdi bu süre 71 sn inmiş durumda.

Programların çalışmasında da çok ahım şahım olmamakla birlikta bir hızlanma söz konusu oldu.
 
elbetteki fark edecektir lakin imkaniniz olup da SSD kulanmis olsaydiniz cok daha fazla farkederdi diye düsünüyorum
 
BBNET
Geri
Üst