DIV'ler hakkında...!!

Kodla Büyü

bayx49

Aktif Üye
Arkadaşlar öğrenmek istediğim 2 şey var
1-Sayfa tasarımlarında çoğunlukla tabloları kullanıyordum.Ama artık Divlere geçmek istiyorum..Bana konuda yol gösterip nasıl başlayacağım ya da nasıl kullanacağım konusunda yardım edebilrimisiniz?(Dreamweaver kullanacağım)
2-Bir de forumda gezerken include komutunu gördüm.Bu komut biliğim kadarıyla asp ve php de kullanılıyor.Bu komut sade HTML 'de ya da bu divlerle birlikte kullanılıyor mu?

1. www.fatihhayrioglu.com sitesindeki CSS dersleri içerisindeki Kutu (box) modelini inceleyebilir, tablosuz tasarım ifadesini aratarak, kaynaklara ulaşabilirsiniz. Kesinlikle geçmenizi de tavsiye ederim.
2. include ne yazık ki html'de kullanılmıyor. Ancak Ajax vs. kullanılarak, bir dosyanın içeriği sayfa değişmeden istenilen bir div ya da elemanın içerisinde gösterilebiliyor.

yakuphan' Alıntı:
1. http://www.fatihhayrioglu.com sitesindeki CSS dersleri içerisindeki Kutu (box) modelini inceleyebilir, tablosuz tasarım ifadesini aratarak, kaynaklara ulaşabilirsiniz. Kesinlikle geçmenizi de tavsiye ederim.
2. include ne yazık ki html'de kullanılmıyor. Ancak Ajax vs. kullanılarak, bir dosyanın içeriği sayfa değişmeden istenilen bir div ya da elemanın içerisinde gösterilebiliyor.
teşekkurler hocam anlaşılan baya bir derin konu..

yakuphan' Alıntı:
include ne yazık ki html'de kullanılmıyor. Ancak Ajax vs. kullanılarak, bir dosyanın içeriği sayfa değişmeden istenilen bir div ya da elemanın içerisinde gösterilebiliyor.
bildiğim kadarıyla ajax ile içeriği çağırmak seo açısından dezavantaj olur, içerik indekslenmez. mümkün olduğu kadar sayfanın çok küçük kısımlarında kullanmak gerekiyor.

Hocam 10 gündür saçını başını yolan biri olaraktan sana tavsiyem aklın varsa DIV den uzak dur :mrgreen: yada benim gibi bi başına cebelleşmek yerine sıkıştığında yardım alabileceğin birileri olsun forumlarda fink atıp iğneyle kuyu kazmaktan nevrim döndü :puhaha:

ereneren55' Alıntı:
Hocam 10 gündür saçını başını yolan biri olaraktan sana tavsiyem aklın varsa DIV den uzak dur :mrgreen: yada benim gibi bi başına cebelleşmek yerine sıkıştığında yardım alabileceğin birileri olsun forumlarda fink atıp iğneyle kuyu kazmaktan nevrim döndü :puhaha:
hakılısın ama bi yerinden de başlamak lazım galiba..

Tablolu tasarım artık demode oldu. Web tasarımıyla ilgilenen bütün arkadaşların mutlaka tablosuz tasarımı öğrenip, geçmesi gerekiyor. Bu web 2.0 dediğimiz anlayışın, temellerinden birini oluşturuyor.

Eğer sitenizin google uyumluluğu, hızlı açılmasını istiyorsanız kesinlikle div kullanın. Tabloda kurallara göre oynamak lazım, Eğer CSS biliyorsanız zaten DIV çok basit gelecektir. ve istediğiniz tasarımı çok rahat yaparsınız. Ama tabiki benim zamanında yaptığım bir hatayı aktarayım, tüm siteyi tablo kullanmadan DIV ile yapmaya çalışmıştım, sonunda da yaptım ama çok vaktimi aldı. En iyisi gerektiği yerde DIV, gerektiği yerde de tablo .

div kullanımını kolay bi şekilde anlamak istiyorsanız benim yapmış olduğum site tasarımlarının kodlamasını inceleyebilirsiniz..
Tamamiyle div sistemi yani Web2.0 sistemi üzerine kurulur..

Tablo sadece ara elemandır.. Başka bir işe yaramaz...Ama sıklıkla kullananlar var hala tasarımlarında..

ereneren55' Alıntı:
hocam çok da karışık değil, css html'den biraz daha komplike sadece.

BBNET
Geri