div kullanımı

Kodla Büyü

ereneren55

Aktif Üye
arkadaşlar div kullanımı hakkında birkaç sorum olacak yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
1)div tanımlarken # veya . ile tanımlıyoruz # olduğunda div id . olduğunda ise div class da gözüküyor farkı ne?
2)ben sayfafı ustte bir banner alt solda menu alt sagda icerik ve en alt blokta da açıklama olmak üzere bölmek istiyorum banner da bi sorun yok alt sol menu ve alt sag icerigide yaptım ama sayfanın yüksekligi menu ve icerigi kapsayacak şekilde artmıyor bunu nasıl yapacam ? bunun için menu icerik ve aciklama divlerinin hepsini tek bi divin alt divi olarak mı tanımlamam gerekiyor ben hepsini ayrı ayrı tanımladım da.

# ile tanımlananlar ID'dir ID parametresi ile sadece tek bir HTML elemanına atanabilir. Genellikle tasarım divlerine verilir. Noktalı olanlar class parametresi ile istenen bütün HTML elemanlarına atanabilir.

Diğer soruya gelirsek menu ve içerik divini tek bir div altında toplayıp bu dive arkaplan resmi ekeleyerek yapıyorum ben.

iyide o tek dive arka plan resmine ne geren var onu anlamadım hocam?bu arada tek div içinde iki div tanımlanmıyor galiba dimi ?

hocam mesela tabloya bir id verdin. buna css dosyasında # ile başlayan kodları çalıştırırsın.
sadece o tablya verdiğin isimle çağırırsın. başka bir nesne de çalışmaz veya sorun çıkarabilir.
ama sınıf yani . yaptığında her hücreye yazıya tabloya veya herhangi bir nesneye uygulayabilirsin.
yani özetle # ı tek nesneye . yı ise her neseneye uygulayabilirsin.

ID css den ziyade özellikle ajax ve jquery ile script yazarken o elemana erişim için kullanılır. aslında mantık olarak tüm elemanların bir ID si olması gerekir.

ereneren55' Alıntı:
iyide o tek dive arka plan resmine ne geren var onu anlamadım hocam?bu arada tek div içinde iki div tanımlanmıyor galiba dimi ?
Ben öyle yapıyorum. Menü ile içeriğin uzunluğu aynı gibi görünsün diye.

İçi içe divler oluşturulabilir tabi ki.

ya bu div konusunu adam akıllı anlatan bi kaynak site felan yokmu sizlerin yaptığı sitelerden hatta bazı hocalarımın yazılı sorularından çok şey öğrendim ama işin püf noktalarını bulacağım bi kaynak arıyorum ben uygulamalı anlatan bi kaynak

BBNET
Geri