Din Kültürü Aday Öğretmen Sayısında Anormal Artış!

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir internet sitesinde MEB’in din kültürü atamasına ilişkin bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre:

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 atamalarında din kültürü öğretmenleri içinde toplam mezun ve atama bekleyen sayısını 3987 kişi olarak açıkladı.

Aşağıdaki linkten sıfır (0) vererek öğrenebilirisiniz

http://atama.meb.gov.tr/sonuclar/kpss_s ... onucGoster

MEB bu yıl da toplam kişi sayısını din kültüründe 9130 kişi olarak açıkladı Yine aşağıdaki linkten rakamlara ulaşabilirsiniz.

http://pgm.meb.gov.tr/daireler/ogretmen ... Ogren.aspx

Bu durum kafalarda bazı soru işaretleri oluşturdu.

MEB 6 bin din kültürü mezununu nereden buldu?

Din kültürü sıralamasına bu kadar kişi nereden geldi?

Normalde 4 bin olması gereken din kültürü şu an 9 bin görünüyor.

Memurlar Net Forum
Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

Devamını Oku: http://www.personelmeb.net/atama/din-ku ... z24UiXDTyj

9bin kişi bulduğunu falan söylemiyor kimse...daha önce başvurmamış sonra başvurmuştur...bu seneki mezunların sayısı daha fazladır vs yeni seçmeli derslerden dolayı ve ihl ortaokullarındaki ihtiyaç nedeniyle daha önce KKursu öğretmenliği yada imamlık gibi alanlara yönelen ilahiyatçılarda öğretmenliğe yöneldiğinden bu artış olmuştur... Başka branşlara neden bakmıyorsun mesela ilk başta beden eğitimi var ondada artış var.Yani birbilişimci neden durup dururken din kültürü branşını merak eder?
evet nedir bu din alerjisi !

hocamın din alerjisi olduğunu sanmıyorum. Lise mezunu kız, kuran kursunda okutmanlık yaparken bi bakıyoruz ki devlet kadro veriyor bu kızlara 2 bin küsür tl maaşla. Sen de bilişimci olarak 1.700 maaşla okul okul gezip amelelik yap. Bilişimcinin feryadı bu yüzden.

yasarsahbaz' Alıntı:
hocamın din alerjisi olduğunu sanmıyorum. Lise mezunu kız, kuran kursunda okutmanlık yaparken bi bakıyoruz ki devlet kadro veriyor bu kızlara 2 bin küsür tl maaşla. Sen de bilişimci olarak 1.700 maaşla okul okul gezip amelelik yap. Bilişimcinin feryadı bu yüzden.
sağolasın hocam haberi okuyup önyargısız düşündüğün içinçevremde lise mezunu açıköğretim ilahiyat okumuş zaten biliyorsunuzdur kalma yok bir sene dersten kalsanda 2 sene otomatik geçitiyorlar sonra kpss yok mülakat ve kendimiz sınav yapıyoruz deyip binlerce kişiye özlük ve mali hakları bizden daha iyi bir şekilde memuriyete geçiriyorlar ondan sonra kurumlar arası geçiş mantığı ile her sene 5 bin üzeri kişiyi meb e geçitiyorlar daha sonra yine imam yada kuran kursu hocası ihtiyacı doğdu mantığı ile yine kpss siz aynı mantıkla yeni tabanını memur yapıp kadrolaşmaya devam ediyorlar
sonrada çıkıp 2 sınıfa din kültürü öğretmeni girer diyor bakanlık hangi sınıf öğretmeni 2. sınıfdin kültürü müfredatını anlatamaz acaba
ben 2 sene ortaokulda 2 sene din derslerine girdim müfedat içeriği herkesin anlabileceği içerik ..... ama niyet amaç farklı yoksa din düşmanı değiliz bizde alimizden geldiğince namazını kılmaya ibadetlerini yapmaya çalışıyoruz ama bazı arkadaşlar biz bazı noktalara dikkat çekmek için açtığımız konular nedeniyle bizi hemen din düşmanı ilan edip hemen din savunuculuğuna başlıyor

http://ikgm.meb.gov.tr/sayisal_veriler/2012/Alan_03022012.xls

http://ikgm.meb.gov.tr/sayisal_veriler/2012/Alan_Kurum_03022012.xls

Linklerden Din Kült. ve Ahl.Bil. öğretmenlerinin puanlarına bir bakın.

BATMAN/GERCÜŞ/Kayapınar İlköğretim Okulu 25,096
ŞANLIURFA/SURUÇ/Onbirnisan İlköğretim Okulu 25,606
KARS/DİGOR/Türk Telekom Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 33,203
ŞANLIURFA/MERKEZ/Emine Belkıs Akyüz İlköğretim Okulu 33,906
MARDİN/KIZILTEPE/Vatan İlköğretim Okulu 36,894
ADIYAMAN/BESNİ/Suvarlı Merkez İlköğretim Okulu 37,521
SİİRT/MERKEZ/Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 38,039
BATMAN/BEŞİRİ/Beşiri Lisesi 38,114
MUŞ/MERKEZ/Kızılağaç İlköğretim Okulu 39,442

....

yazıklar olsun ki bu formda halen hükümeti savunan bilgisayar öğretmenleri var..Allah bu hükümete oy veren bilgisayar öğretmenlerinin belasını versin...

hocam sadece dinimize değil kalbimizede darbe vurdu... cumhuriyetten bu yana eşleri ayıran başka bir hükümet gösterin bana...bizimö yuvamızdan ettiler...

akp döneminde en büyük darbeyi memur yemiştir.
memurlar içinde en büyük darbeyi öğretmen yemiştir.
öğretmenler içinde en büyük darbeyi bilişimciler yemiştir.

şimdi bilişimcilere oy kullandırsanız %50 den fazla akp ye oy çıkar.

siz nasılsanız öylede yönetilirsiniz

cesur yürek99' Alıntı:

haklısınız hocam...ben inanın bütün bilişimciler hükümet karşıtı diye düşünüyodum..bir hizmetiçi eğitime katıldım rizede..şuan onlarda bu formdadır kesin..duyduklarıma inanamadım o kadar memnun okadar yandaştılarki şok oldum....özellikle meslek lisesinde çalışan bilişimciler daha ayrı bi yandaştılar..sadece o arkadaşlara değil onlara o diplamayı verip bilgisayar öğretmeni yapan sisteme yazıklar olsun dedim..çünkü onlarda azıcık beyin olsa bugün destek çıkmazlardı...bazen diyorum acaba hitlerinde benim gibi sorunları vardı sonradan bu katliamı yaptı demiyor değilim.... :D

sosyal okuyanlar,sınıf öğretmenliği okuyanlar bu ülkenin evladı değil arkadaş.Bakanın dediği gibi devlet bunlara iş garantisimi verdi bu bölümleri yazarken, ama birilerine iş garantisi vermenin ötesinde yoksa da onlara iş yaratıyor. kimler ögretmen olur başlığını birilerine göre kafasına göre değistirebiliyor.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
Bir internet sitesinde MEB’in din kültürü atamasına ilişkin bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre:

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 atamalarında din kültürü öğretmenleri içinde toplam mezun ve atama bekleyen sayısını 3987 kişi olarak açıkladı.

Aşağıdaki linkten sıfır (0) vererek öğrenebilirisiniz

http://atama.meb.gov.tr/sonuclar/kpss_s ... onucGoster

MEB bu yıl da toplam kişi sayısını din kültüründe 9130 kişi olarak açıkladı Yine aşağıdaki linkten rakamlara ulaşabilirsiniz.

http://pgm.meb.gov.tr/daireler/ogretmen ... Ogren.aspx

Bu durum kafalarda bazı soru işaretleri oluşturdu.

MEB 6 bin din kültürü mezununu nereden buldu?

Din kültürü sıralamasına bu kadar kişi nereden geldi?

Normalde 4 bin olması gereken din kültürü şu an 9 bin görünüyor.

Memurlar Net Forum
Haber Kaynağı: http://www.personelmeb.net

Devamını Oku: http://www.personelmeb.net/atama/din-ku ... z24UiXDTyj
böyle bir haberin altında görebileceğimiz klasik bir yorum;
artsın hocam sen müslüman değil misin :D

akif_van' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

haklısınız hocam...ben inanın bütün bilişimciler hükümet karşıtı diye düşünüyodum..bir hizmetiçi eğitime katıldım rizede..şuan onlarda bu formdadır kesin..duyduklarıma inanamadım o kadar memnun okadar yandaştılarki şok oldum....özellikle meslek lisesinde çalışan bilişimciler daha ayrı bi yandaştılar..sadece o arkadaşlara değil onlara o diplamayı verip bilgisayar öğretmeni yapan sisteme yazıklar olsun dedim..çünkü onlarda azıcık beyin olsa bugün destek çıkmazlardı...bazen diyorum acaba hitlerinde benim gibi sorunları vardı sonradan bu katliamı yaptı demiyor değilim.... :D
hocam bu adamlar bu oyları sonuçta biryerden alıyorlar, destekçileri çok.

akif_van' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

evet hitlerde senin gibiydi....ruh hastasısın sen başka birşey değil!
Memnun değilim akp politikalarından ....ama oy verdim ...ne hakla böyle ifadeler kullanabiliyorusun?!

ilon' Alıntı:
akif_van' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

Memnun değilim akp politikalarından ....ama oy verdim ...ne hakla böyle ifadeler kullanabiliyorusun?!
evet işte içimizdeki hainlerden biri itiraf etti....eeee yola devam mı hocam?

akif_van' Alıntı:
ilon' Alıntı:
akif_van' Alıntı:
evet işte içimizdeki hainlerden biri itiraf etti....eeee yola devam mı hocam?

o yazdığın ifadelerden sonra sana nasıl cevap vermemi bekliyorsun?! Nakliyat firmaları gibi Akliyat firmaları da olsa ya! Akıl gerekenlere fikir taşısalar... !
cesur yürek akpnin en rezil olduğu bakanlık eğitim bunu kimse inkar etmez tamam ....
ama öğretmen sadece bu dönemde mağdur olmuyor 1997de göreve başladım ben taaa o zamanlarda vardı öğretmenin mağduriyetleri...çok iyi bilirim izmirde ilçelerde bayan arkadaşların çektiklerini ve torpillilerin bir ayda okul değiştirdiklerini.

erat76' Alıntı:
akif_van' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

Akif hoca esip gürlmişsin. Rizede kim kızdırdı seni :)
sen değil kadim dostum..onlar kendini biliyor..umarım değnek onlarada dokunur belki bu rüyadan uyanırlar..bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyenlerdi...

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa elimize şans geçti diye açıkça ifade ediyor ve seçmeli derslerin başvuruları internet üzerinden yapılacakmış bunlar ne kadar adil ve gerçek olacak göreceğiz...elbetteki sayı artacak bu şimdiye kadar olan alımlardada sayı yeterince yüksek değilmiydi evet alınsınlar ama adalet diyorum hak diyorum....haklı oldukları yerde elbette haklısın denilir ama böle körü körüne bir bağnazlıkta başka bir ülkede yoktur...azdır yapılanlar diyorum bu yüzden daha fazlasını yapsınlar o kadarki insanların at gözlüğü takmış dar bakışlarından sıkıldım en ufak eleştiriyi nasıl bağadaştırabiliyorlarsa dinle anlayamıyorum ve bunuda hemen dinsizlikle bağdaştıran kendileri din savunuculuğuna soyunan dinimizin yegane savunucularını tebrik ediyorum...

ofsati' Alıntı:
http://i49.tinypic.com/2v8h6rn.jpg

Resim olarak her iki ekran görüntüsünüde aldım.
2011 de sınava giren %99 atandı zaten bu sayı 4000 den 9000 çıkıyor bence bunun sebebi din kültürü öğretmenliği sanırsam geçen seneye kadar eğitim fakültesinden mezun oluyordu şimdi bunu ilahiyat fakültesine kaydırdılar bu sayede de aktif olarak ilahiyatı fakültesinde farklı bölümlerde okuyan herkese öğretmenlik hakkı tanıdılar kimseye çaktırmadan zaten kim karşı çıkacak rektörmü yök mu meb mi hepsi zaten aynı çöplüğün amipleri.......... haşa kim dur diyebilir yanlış yapıyorsunuz diyebilir haşmetli ağalara

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
ofsati' Alıntı:

2011 de sınava giren %99 atandı zaten bu sayı 4000 den 9000 çıkıyor bence bunun sebebi din kültürü öğretmenliği sanırsam geçen seneye kadar eğitim fakültesinden mezun oluyordu şimdi bunu ilahiyat fakültesine kaydırdılar bu sayede de aktif olarak ilahiyatı fakültesinde farklı bölümlerde okuyan herkese öğretmenlik hakkı tanıdılar kimseye çaktırmadan zaten kim karşı çıkacak rektörmü yök mu meb mi hepsi zaten aynı çöplüğün amipleri.......... haşa kim dur diyebilir yanlış yapıyorsunuz diyebilir haşmetli ağalara
Velev ki dediğin gibi oldu ...ne var yani bunda ......insanların dinini öğrenmesi seni neden bu kadar rahatsız ediyor da ....çöplük amip gibi terbiyesiz ifadeler kullandırtıyor sana?!

ilon' Alıntı:
19siyaHBeyaz03' Alıntı:
ofsati' Alıntı:

Velev ki dediğin gibi oldu ...ne var yani bunda ......insanların dinini öğrenmesi seni neden bu kadar rahatsız ediyor da ....çöplük amip gibi terbiyesiz ifadeler kullandırtıyor sana?!

arkadaş!!! insanların dinini öğrenmesine kimse karşı çıkmıyor. din okulun dışında isteyenlere öğretilmeli. bizim karşı çıktığımız adaletsizlik. 90 puanlarda atanamayan kişiler var ken. din kültürü mezunları 25-30 puanla yer beğenmediler ve 300 civarı kontenjan boş kaldı. yaaa arkadaş anlatmak istediğimiz bu umarım anlamışsındır

Arkadaş aynı branşda biri 90la atanamıyorken diğeri 30 puanla atansa tamam...da burada aynı branşdan bahsediyoruz neden rehberlik öğrt.leri kimsenin gözüne batmıyor?.... Mezun az ihtiyaç çoksa puanların düşmesi normaldir...Kaç defa yazıldı burada 2000li yıllarda hiç alınmıyordu din kült.öğretmeni dolayısıyla azaldı ilahiyatların mevcudu.. o dönemki açık ancak kapandı ama mezun olan az şu anda...haliyle puanlarda düşüyor.
İyi.... din okulun dışında öğrenilsin tarikatlere cemaatlere kalsın din eğitimi! Atatürk demiyormu din eğitimi okullarda verilmelidir diye?

2000 li yıllarda hiç alınmıyordu demişsin, akp 2002 de geldi zaten ve al al bir türlü bitiremedi. Baktı ki artık atayacak yer kalmadı kuran ve peygamberimizin hayatını da ders olarak koydu ve atama yarışını sürdürdü. Bunun din ile alakası yok bu hareketler tamamen siyasidir.

Siyasi yönü var elbet....ama sonuçta yıllardır ihmal edilen bir din eğitimi açığı var ki kendine oy verenlerin bu telebini görmezden gelemez tabiki....Ayrıca Konulan dersler seçmeli... talep olmazsa işlenmez...

ilon' Alıntı:
Siyasi yönü var elbet....ama sonuçta yıllardır ihmal edilen bir din eğitimi açığı var ki kendine oy verenlerin bu telebini görmezden gelemez tabiki....Ayrıca Konulan dersler seçmeli... talep olmazsa işlenmez...

dersler seçmeli değil... zorunlu seçmeli yani... Hz. Muhammed(SAV) Hayatı veya Kuran-ı Kerim'den birini seçmek zorunlu yani ikisinden birini kesin göreceksin...

burada CHP tabanının bunu istemediğini düşünürsek... Yada hadi hepsi değil çeyreği olsun ülkenin yüzde 6'sının istemediği dersi zorla verecekler...

ama yüzde 6 çok önemli değil dersen... kürt açılımını bu hükümet niye yaptı sorun ne derim...

kürtler yüzde 6 değil AKP hükümetine oy veren kürtler de bu açılımı destekliyor dersen... bunlarda normalde yüzde 20 alıyor zaten derim...

ama ne yazık ki öyle devir ki devlete hainlik edenler her dem daha değerli.... özgürlük denilen şey ise sadece oy alınan tabanın isteğinden ibaret...

ilksms
Geri