Dinçer:Eğitim Fak. Açılmasına Artık İzin Vermeyeceğim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
:alkis: :alkis:

Sürekli eğitim fakülteleri açılıyor. Bu yıldan itibaren eğitim fakültelerinin açılışına onay vermeyeceğim. Ama zaten eğitim fakülteleri bir sürü mezun veriyor. Fen edebiyat fakülteleri, ilahiyat fakülteleri gibi fakültelerden pedagoj,ik formasyonla öğretmen olunabiliyor. Kimseyi suçlamadan ulusal program içinde bu sorunu çözmeliyiz.

"ÖĞRETMEN İYİ YETİŞMELİ"

Öğretmen yetiştirme meselesini masaya yatırmak gerekiyor. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Bu beraberinde aynı güçte bir sorumluluk da getirir. Öğretmenin bu sorumluluğu öylesine ağırdır ki, imkansızlıklarınız olsa bile iyi bir öğretmenle iyi çocuklar yetiştirebilirsiniz. Öğretmenlik mesleği için en kabiliyetli, en başarılı çocuklarımız olmalı.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/7 ... -mezun-var

:alkis: :alkis:

bu konuda bakanı destekliyorum... sorunun tespiti ve çözüm önerisi çok doğru...

bende bikaç yılda öğrenci almasın eğitim fakülteleri. bir de böte kapatılsın. odtü böte kalsa yeter. :)

dijitalyerli' Alıntı:
bende bikaç yılda öğrenci almasın eğitim fakülteleri. bir de böte kapatılsın. odtü böte kalsa yeter. :)

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin toplam 1500 öğrencisi var.

Türkiye nin en küçük üniversitelerinden biri ama eğitim fakültesi yılda en az 400 öğretmen adayı mezun veriyor..

İyi de hocam referandum da bile gittikleri her ilde övünmediler mi üniversite, fakülte açmakla?

Gerçekten zihni soluklaştırıyorlar, ne olduğunu anlayamıyoruz artık, gündem o kadar hızlı değişiyor ki açarken de bunlar haklı oluyor, kapatırkende, izin vermezkende... Gerçekten anlamıyorum... Üniversite okuyan kişiye bişey katmalı, ama biz heryere üniversite açtık, yüksek lise gibi iş görüyorlar...

Bu sistemin içinde eşeği bağlayın 1. sınfa, ikinci kademeyi bitirdikten sonra liseye gidip yazdırın lise mezunu olur. Şansa 5-10 tane de şık doğru tutsun bizim eşek üniversite mezunu olur.

Kimse sormuyor ama efendim 10 yıldır açtığınız üniversitelerle fakültelerle övündünüz... Kimse sormuyor ilahiyat mezununun, fen edebiyat mezununun ne işi var. Niye formasyon hakkı tanıdınız? Herkes girerken seçimini ona göre yapsaydı....

Dediğim gibi doğru karar ama dün üniversite açarken bu adamlara yine doğru yaptı dedik ben bunu anlamıyorum. Bu adamların her yaptığı doğru ama yaptıkları her iş bir öncekinin tam zıttı, bir yerde yanlış var ama ben çözemedim!

Hocam yeni açılan hangi üniversitede bunlar açıldı... En basit eğitim fakültesi, 20 sıra at üç tane de eğitmen ata bitti... İşletme, eğitim fakültesi açılan bölümler bunlar ben mi yanılıyorum?

s_kajmeran' Alıntı:
İyi de hocam referandum da bile gittikleri her ilde övünmediler mi üniversite, fakülte açmakla?

Gerçekten zihni soluklaştırıyorlar, ne olduğunu anlayamıyoruz artık, gündem o kadar hızlı değişiyor ki açarken de bunlar haklı oluyor, kapatırkende, izin vermezkende... Gerçekten anlamıyorum... Üniversite okuyan kişiye bişey katmalı, ama biz heryere üniversite açtık, yüksek lise gibi iş görüyorlar...

Bu sistemin içinde eşeği bağlayın 1. sınfa, ikinci kademeyi bitirdikten sonra liseye gidip yazdırın lise mezunu olur. Şansa 5-10 tane de şık doğru tutsun bizim eşek üniversite mezunu olur.

Kimse sormuyor ama efendim 10 yıldır açtığınız üniversitelerle fakültelerle övündünüz... Kimse sormuyor ilahiyat mezununun, fen edebiyat mezununun ne işi var. Niye formasyon hakkı tanıdınız? Herkes girerken seçimini ona göre yapsaydı....

Dediğim gibi doğru karar ama dün üniversite açarken bu adamlara yine doğru yaptı dedik ben bunu anlamıyorum. Bu adamların her yaptığı doğru ama yaptıkları her iş bir öncekinin tam zıttı, bir yerde yanlış var ama ben çözemedim!

Altına imzamı atarım...

10 yılıdır iktidarda olanlar kendileri değil mi? Şimdimi akıllarına geldi eğitim fakültelerini açmamak kontenjan düşürmek.

kpss de yığılma başlayalı 7-8 sene oluyor. Çok önceden yapılmalıydı. Eğitim Fakültelerinden önce Fen Edebiyat Fakülteleri kapatılmalı.

s_kajmeran' Alıntı:

:alkis:
doğru lafa ne denir?

2012 sonrasında mezun olacaklar fazla ümitlenmesin diyor kapıları kapattık denizaltıdan çıkış yok vatan sağolsun.

ilksms
Geri