Dilovası kirliliğe karşı ayakta!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan orebro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

orebro

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Dilovası halkı bugün kirliliğe karşı sokağa çıktı. Kanser oranının fazlalığından dolayı ‘Kanser Ovası’ olarak da bilinen ve ağır sanayi bölgesi olan Dilovası’nda halk, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kalkması, İZAYDAŞ Evsel Atık Deposu Merkezinin kapanması ve Dilovası çanağının sanayiden arındırılması için miting düzenledi. Dilovası Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, fabrikalarından kömür tozu yağdırarak Dilovası’nı toza bulayan Kömürcüler OSB’nin yakınında son buldu.
Dilovası halkı uzun süredir bölgede yaşanan kirliliğe karşı tepkilerini dile getiriyordu. Bu konuda herhangi bir iyileştirme yapılmadığı gibi Kömürcüler OSB’nin, Dilovası’nın nefes borusu denilen kuzey bölgesindeki tepelere kurulması bardağı taşırsan son damla olmuştu.

Dilovası’ndaki muhtarlar, Dilovası Koruma ve Geliştirme Platformu üyesi otuz dernek, Halkların Demokratik Kongresi ve AKP dışındaki siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturdukları platformun çağrısıyla düzenlenen mitinge 1000’in üzerinde vatandaş katıldı. Mitinge, Dilovası ile ilgili araştırmalar yapan Prof. Onur Hamzaoğlu ve Onurumuzu Savunuyoruz Hareketi temsilcilerinin yanısıra CHP Milletvekilli Haydar Akar ve MHP Milletvekili Lütfü Türkkan da katıldı. Mitingde sık sık "Dilovası ölüm ovası olmasın”, “OSB'ye inat yaşasın hayat” ve “Gençlik ovana sahip çık" sloganları atıldı.

YETKİLİLER BİLİMİ YOK SAYIYOR
Mitingde Dilovası'nı Geliştirme Platformu adına konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ercan Oğuz "Yapılan tüm bilimsel araştırma sonuçlarının yok sayılarak sanayileşmeye devam edilmesini kabul etmiyoruz" dedi. Dilovası çöplüğüyle ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Oğuz, "Bizler çöplüğün kaldırılmasını isterken, birileri yangından mal kaçırırcasına kimseyi bilgilendirmeden çöplük alanını büyüyüp Dilovası halkını hiçe sayıyor” dedi.
Kocaeli Valiliği’nin Gebze ve civarında Dilovası Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde faaliyet gösteren tüm Kömür İşletmelerini, Dilovası'nı hava akım koridorlarının üzerindeki hakim tepelerinde kurulan Kömürcüler OSB'ye taşınmasına tepki gösteren Dilovası halkı, ilçede konut alanı olabilecek yerlerin çeşitli bahanelerle kapatılmasını sanayiye yer ayrılması olarak değerlendiriliyor.

dilo1.jpg

http://evrensel.net/news.php?id=47475

isterlerse 1 yıl eylem yapsınlar birşey çıkmaz neden suriye daha önemli.Sakaryada 6 sene çalıştım dilovasından çok geçtim iş çıkmadı memlekete geldim 3 sene geçti halen orada tık yok.Neden sebebini söyleyeyim kimin bahçesine toz iniyorsa fabrika sahipleri zaten aylık o aileye 1000tl ödüyor

Buzkırıcı' Alıntı:
isterlerse 1 yıl eylem yapsınlar birşey çıkmaz neden suriye daha önemli.Sakaryada 6 sene çalıştım dilovasından çok geçtim iş çıkmadı memlekete geldim 3 sene geçti halen orada tık yok.Neden sebebini söyleyeyim kimin bahçesine toz iniyorsa fabrika sahipleri zaten aylık o aileye 1000tl ödüyor

yıllardır artarak sürüyor bu kirlilik.. fabrika sahipleri halka sessizce ölmeleri karşılığında bu parayı veriyor ve insanlar çocuklarının sağlığını düşünmeksizin bunu kabul ediyorlarsa bu onların vicdansızlığıdır... halk tek yürek olup birleşmediği ve açlık grevi gibi uzun süreli ses getirecek bir eylem gerçekleştirmediği sürece haklısınız sayın hocam bir şey çıkmaz...

BBNET
Geri