Dersler secmeli oldu,bt ve bote sorunu karıştı, norm fazlası oluyoruz,ne yapacagiz
Ders secmeli oldu,ders degisirmi acaba ,bote tef kavgasına girdiler ders elden gittiKimsenin umurunda değil gibi, başına gelmeyen umursamıyor.
Ders olmazsa işimiz çok zor, dersimize sahip çıkmamız gerek.Ders secmeli oldu,ders degisirmi acaba ,bote tef kavgasına girdiler ders elden gitti
+1Meslekteki 12. Yılım; öğretmenlerin hatta özellikle bilişim öğretmenlerinin bir konuda birlik olduğunu görmedim.Ne ders saati, ne seçmeli dersler, ne uzman öğretmenlik, ne promosyon meselesi, ne sendikal haklar,ne btr çalışma saatleri ve şartları vs… Adam fizikçi yada matematikçi olarak btr sertifikası almış müdür okulun websitesinde güncelleme bile yaptıramıyor, yarım gün okula geliyor öğleden sonra özel ders veriyor biz bilişimci olarak roket yapsak bunun su ile çalışanını niye yapmadın diye bir burun kıvırma muamelesi görüyoruz. Maalesef bize herşey mübah… Teknolojinin günden güne geliştiği bir dönemde teknoloji ile bu kadar ilintili bir branş nasıl günden güne terse gider hayret.
Hocam bizim okul ilin en vasat okullarından biri. Sosyal faaliyet yok , fen lisesi kazanan sayısı 0, Okulumun en başarılı olduğu alan sayemde bilişim . Bilişim sınıfımı da kendim oluşturmuştum. Okul mevcudu her yıl düşüyor köy okuluna dönmek üzereyiz , 5 ler 2 şubeydi 1 e düştü, diğer sınıflar 2 şube. Şuan sadece 6 lara dersim var 4 saat , seneye o da olmayacak 0 dersim var. Yani şunu söylemek istiyorum gözde okul olmasına gerek yok , çok vasat bir okul bizimki . Ha tek kriter bt Sınıfı ise o var evet. Kapısına kilit vuruldu resmen . Yazık çok yazık. Daha doğrusu yazıklar olsun buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum ve gücü yetebilecek konumda olan ama sessiz kalanlara da hakkımı helal etmiyorum!Dil proje okulu olarak genelde gözde olan imkanları iyi olan okullar seçiliyor. Yani BT sınıfı da oluyor bu okullarda. Böyle bir okulda norm fazlası olup da bilişim sınıfı olmayan bir okula düşerseniz vay halinize. BT sınıfsız bilişim dersleri tam bir çin işkencesi. Kendim bizzat tecrübe ediyorum.
Arkadaşlar bu proje ile ilgili bir şeyler yapmamız lazım yoksa çok sıkıntılı günler bizi bekliyor
İlçede 10 senedir norm fazlası olan var. Daha önce bende norm fazlası olduğum için artık çok çekinmiyorum. Resen atama var fakat açılan 3 4 yer için 40 norm fazlası var.Arkadaşlar bu proje ile ilgili bir şeyler yapmamız lazım yoksa çok sıkıntılı günler bizi bekliyor **Henüz durumun ciddiyetinin farkında olmayanlar var. ( Bu sene bizzat yaşadım istifa etmeyi bile düşündüm o kadar )
**Okullarının proje okulu olmayacağını sananlar var. Proje okulu seçiminde bir kriter yok benim okulum çok vasat bir okul ama proje okulu oldu
**Tüm okullar proje okuluna geçiş yapacak yani herkes bu durumu yaşayacak
**Seçmeli derslere boş yere ümit bağlamayın hüsrana uğrarsınız çünkü seçilmiyor seçtirilmiyor