emrahsahan' Alıntı:
İşin açıkçası be lisede çalışıyorum ve öğrencilerin problemlerini karakterlerini görüyorum.Değişen gençlik tipleri de bizim hanımı ürkütüyor.Okul muhafazakar grubun. hanım çocuklarımız ahlaklı efendi dinini imanını bilecek şekilde yetişsin diyor bu da etkili tabi kararda.
..
hocam yollayacağınızın okulun özelliklerini bilmiyorum ama şunları biliyorum
.
1. bu sene 4+4+4 ün ilk senesi ve kimse daha hiç bir şeyi bilmiyor
2. bu sene çocuğunuzun öğretmeni olan şahsın seneye norm fazlasından tayin istemeyeceği garanti değil
3. ilkokul ve ortaokul olan kurumlar çok geç belirlendiği için bu okullarda uygun öğretim ortamı henüz hazırlanamadı BENCE
4. seçmeli derslerin ne olacağı tam bir keşmekeş
5. ilkokul - ortaokul - imamhatip ayrımından dolayı belirli okullarda 1-2-3-4 olacağı için ister istemez sınıftaki öğrenci sayıları artacak
bu maddeler çok daha fazlalaştırılabilir. yukarıda arkadaşın dediği de (BES) alternatif bir yöntem gibi görünebilir. hatta baktığınızda daha bile mantıklı gelebilir. ama unuttuğumuz bir şey var. benim yabancı dil öğrenmem ile 6 yaşındaki çocuğun öğrenmesi çok farklı, benim fiziksel aktivitelerim ile 6 yaşındaki çocuğun yapacağı fiziksel aktiviteler çok farklı.
bir çok okul 1. sınıftan itibaren türkçe ile birlikte ingilizce öğretmeye başlıyor. kültür dersleri yanında, müzik, resim, bilgisayar, spor, yüzme, binicilik vb.. sosyal aktiviteleri de öğrencilerine sunuyor. devlet okulunda sabahçı - öğlenci olma durumuna göre günün yarısını okulda geçiren öğrenci günün diğer kısmını doğru geçirme konusunda sıkıntı yaşayabiliyorken, özel okulda öğrenciler etüt dersleri ile derslerine takviye yapma imkanı kazanıyor, spor salonları, satranç takımları, okul takımları sayesinde de sosyal ve bedensel anlamda kendini geliştirebiliyor
başka bir örnek daha vereyim. bu sene fatih kolejlerinin düzenlediği e-dream proje olimpiyatlarına katıldık ve katılanların %90ı özel eğitim kurumlarıydı. hadi katılan projelerin yarıdan fazlasını da öğretmen yaptı diyelim ama yinede öğrenciler tarafından gerçekleştirilen belki bizim bile aklımıza gelmeyecek bir çok proje (programlama, web sitesi, afiş) vardı.
tavsiyem imkanınız varsa gönderin...