Devlet okulu mu özel okul mu?

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Oğlum bu yıl 1.sınıfa başlıyor ve özel okula yazdırdım.Hanımla bu konuda görüş ayrılığımız oldu ve sonuçta kazanan hanım oldu.
Aslında şartlar özel okulda daha iyi ama ben herşeyin çocuktabiteceğini savunuyorum.Maddi olarak baya bi yük getirecek ev kredisi falan var.Ama özel okulun da sınav sonuçları çok başarılı.

Özel okul yemek + servis + okul = yıllık 8000 tl.

Siz olsanız ne yapardınız?

Kaliteli öğretmenlerin olduğu okul benim için daha önemlidir.
Bulunduğunuz şehirde okuldan çok başarılı öğretmenleri araştırın derim.

ya öyle tabi de devlet okuluna göndersem getir götür derdi bakıcı derdi hanım köyde çalışıyor ben 8-5 çalışıyorum.Bi taraftan da maddi yükü var.

ilk kademede özel olmasa da olur bence devletin yerleştirdiği ilkokullarda iyi öğretmenlerimiz çok bence okul imkan açısından da ilkokul kısmı içinde maddi olarak zorlayacak duruma girmeye gerek yok bence yeterki öğretmeni bayan olupta hamile olma durumu olmasın yoksa hamile olursa ister istemez dersler aksar öğretmen değişikliği falan olur
ortaokul ve lise özel olabilir çünkü devlette biliyorsun branş öğretmeni eksikliğinde alaksı olmayan branştan biri geliyor giriyor ücretli olarak

Herkesin eşit eğitim hakkı olması gerektiğine inanıyorum dolayısıyla özel okulları desteklemiyorum mümkünse devlet okuluna gönderin.

ya dostum benim üst katta emekli mühendis var çocukları bu okulda okumuş.3 çocuğu var birisi pc mühendisi yurt dışında birisi hacettepe tıp okuyor diğeri mali müşavir.Benim arkadaşlar var onlar da memnun.Tabi hanım bunları görünce :) Ben de çocuk da biter her şey diyorum.

emrahsahan' Alıntı:
ya dostum benim üst katta emekli mühendis var çocukları bu okulda okumuş.3 çocuğu var birisi pc mühendisi yurt dışında birisi hacettepe tıp okuyor diğeri mali müşavir.Benim arkadaşlar var onlar da memnun.Tabi hanım bunları görünce :) Ben de çocuk da biter her şey diyorum.
eee bizim onlardan ne eksiğimiz var hesabı. Bence boşuna tartışıyoruz karar verilmiş. :lol:

bu ülkenin en zeki mühendislerine, doktorlarına öğretmenlerine bakın çoğu devlet okulu mezunudur. Bizde devlet okulu mezunuyuz. Birde üniversiteyi kazandıran okul değil dersanedir(çocuk dersaneye giderken çalışıyor+ okulda yazılı yapılınca sınav test olunca tamamen zıt birşey çıkıyor).... Özel okulun çocuğa kazandırdığı adidas,nike,iphone 4s, galaxy s2 s3 oluyor...

bu olaya kafa yoran biri olarak konuşuyorum hocam. özel okulu iyi bir eğitim alabilmesi (bunun içinde müzik, spor, tiyatro, dersler vb herşeyi diyorum) iyi bir üniversiteden bölümden mezun olması için özele yollamak istiyorsunuz değil mi?

özele başladı mı en az liseye kadarda verececeksiniz haliyle.

8000*8=64.000 lira. lisede gitmeyeceğide garanti değil. onda da giderse 100.000 lira.

ben bireysel emeklilik sistemine başladım hocam. ayda 100 liraya. orada çok büyük paralar kazanması için yapmadım. üniversiteye kadar çocuk için orada kredi kartından para birikecek. üniversiteyi kazanamazsa özele 2-3 sene göndebilecek kadar birikiyor. çocuğu yok fen lisesi yok bilmem ne sınavları için yıllarca dershanelere harcayacağım paralarıda çocuğu müzik kursuna spor kursuna falan yolamayı düşünüyorum inşallah.

hem özele yollayarak sınavlara çalışması için çocuğa yük binmez hemde sizin ekonominize.

ben sizin yerinizde olsam bireysel emeklilik vb bir sisteme 200 lira yatırır çocuğun özel üniversitede eğitim almasını garantiye alırım. yıllarca özel okullara para akıtmaktansa bu yol çok daha doğru geliyor.

çocuğum daha yok ama ben başladım şimdiden, yavaş yavaş artık çocuk istemeye başladık. Allah'ım inşallah bizede sağlıklı hayırlı evlatlar bağışlar.

kafa yorma sebebimde komşu ve akrabaların çocuklarının sınavlar altında nasıl ezilmesi ve adaletsiz bir sistem olduğunu düşünmemden kaynaklı.

İyi bir dersane az bir temelle öğrenciye tıp bile kazandırılır. Birde heryerde üni var kasabalarda bile öğretim üyesi olmayan lise öğretmenlerinin derse girdiği üniler var. Artık kontenjanlar bile boş kalıyor. Benim saf vatandaşımda çocuğum anadolu lisesine gidiyor yada ünide okuyor diyor. Ey saf vatandaş zaten memlekette düz lise kalmadı ülkenin kasabalarına bile öğretim elemanı olmayan üni açtılar. Sen ne safsın vatandaşım.... En sıfır öğrenci bile anadolu lisesine yada üniye gidiyor.

İşte benim konum; Özel okul olayına karşı iken çocuğun yaşı geldikçe bende düşünmeye başladım, Öğretmen kategorize etmeden artı ve eksileri değerlendirince şöyle sonuçlara ulaştım ve bende düşünüyorum,
öncelikler sınıfta öğrenci sayısı az olacaktır, düzeni oturmuş ve kadrosu yıllardır birlikte çalışan insanlardan oluşacaktır, öğrenciler arasında çok büyük farklılıklar olmamakla birlikte(Okuma yazma bilmeyen ve güçlük çeken öğrencilerimizi aynı sınıfta eğitim vermeye çalışmak ve bu öğrencilerimize ayırabidiğimiz zaman yeterli olduğunu düşünmedimden) mevcudun az olması ile o açık kısa sürede kapatılabilir, materyal zenginliği olaiblir, siz müşteri olduğunuzdan :P Veli Nimet olacaksınızdır ki gidip hesap sormakta daha kolay olacaktır... ben ilkokul için düşünüyordum ama şimdiki sistemde 3 sene yeter çünkü yukarıdakilere eklenebilecek bazı maddeler ile çocuk belli bir kıvama gelir, gerisi de zaten öğrenci ve velide bittiğini düşünürsek, 4.sınıfta ileriki sınıflarda beraber olacağı arkadaşları olsun isterim. ayrıca derslerin seçimlik olan kısmı dayatmayla değil sizin rızanız ile olacaktır, yani yakında kurul toplantılarında göreceksiniz, branşlar arasındaki benim dersim seçilsin hatta matematik 2 daha seçelim ...vb olacaktır...

bak arkadaş benim kuzenim az maaşıyla kocasıda garsonluk yaparak tek çocuklarını ankara ümitköyde özel okula yolladılar. Kendileri ankaranın dar gelirli vatandaşlarının yaşadığı sincanda oturuyor. Çocuk arkadaşlarından gördüğü herşeyi istedi anne baba bir şey diyemedi çocuğumuz ezilmesin diye almaya çalıştı. Diğer çocukların aileleri türkiyede ki kumpir zincirlerinin, hastane zincirlerinin sahipleri. Haliyle çocuk anne babayı beğenmemeye, yaşadığı muhuti beğenmemeye başladı anne babayı saymaz oldu şuan liseye geçti düz liselerden bozma anadolu lisesini kazandı.Kendisinin Galaxy s2 si var. Telefondada sınırsız interneti çünkü kumpircinin oğlunun da var ondan... çocuğu kültürel olarak kaybettik.

NOT: Okul cemaate bağlı bir okuldur. Diğer çocuklar okuldan jeeple şoförle alınırken bizim çocuk servise biniyorum neden bizim arabamız yok demeye başladı.

İşin açıkçası be lisede çalışıyorum ve öğrencilerin problemlerini karakterlerini görüyorum.Değişen gençlik tipleri de bizim hanımı ürkütüyor.Okul muhafazakar grubun. hanım çocuklarımız ahlaklı efendi dinini imanını bilecek şekilde yetişsin diyor bu da etkili tabi kararda.

her_dem' Alıntı:
bu olaya kafa yoran biri olarak konuşuyorum hocam. özel okulu iyi bir eğitim alabilmesi (bunun içinde müzik, spor, tiyatro, dersler vb herşeyi diyorum) iyi bir üniversiteden bölümden mezun olması için özele yollamak istiyorsunuz değil mi?

özele başladı mı en az liseye kadarda verececeksiniz haliyle.

8000*8=64.000 lira. lisede gitmeyeceğide garanti değil. onda da giderse 100.000 lira.

ben bireysel emeklilik sistemine başladım hocam. ayda 100 liraya. orada çok büyük paralar kazanması için yapmadım. üniversiteye kadar çocuk için orada kredi kartından para birikecek. üniversiteyi kazanamazsa özele 2-3 sene göndebilecek kadar birikiyor. çocuğu yok fen lisesi yok bilmem ne sınavları için yıllarca dershanelere harcayacağım paralarıda çocuğu müzik kursuna spor kursuna falan yolamayı düşünüyorum inşallah.

hem özele yollayarak sınavlara çalışması için çocuğa yük binmez hemde sizin ekonominize.

ben sizin yerinizde olsam bireysel emeklilik vb bir sisteme 200 lira yatırır çocuğun özel üniversitede eğitim almasını garantiye alırım. yıllarca özel okullara para akıtmaktansa bu yol çok daha doğru geliyor.

çocuğum daha yok ama ben başladım şimdiden, yavaş yavaş artık çocuk istemeye başladık. Allah'ım inşallah bizede sağlıklı hayırlı evlatlar bağışlar.

kafa yorma sebebimde komşu ve akrabaların çocuklarının sınavlar altında nasıl ezilmesi ve adaletsiz bir sistem olduğunu düşünmemden kaynaklı.
çok güzel bir mantık sizinle aynı düşünüyorz sadece ben şu her ay kesilen paranın bir faiz döngüsü içerisinde olmasından kaygı duyarım. ama bir şekilde bu para biriktirilebilirse en azından üniversitede hangi bölümü isterse onu okuyabilecek. birde bu özel okullara maliyet hesaplarken yıllık ücret çarpı okuyacağı yıl sayısı sadece harcanacak paranın yarısını verir bir bu kadarda ekstradan harcaması olur anne baba öğretmen olan kişiler için pek mantıklı değil özel okul

emrahsahan' Alıntı:
İşin açıkçası be lisede çalışıyorum ve öğrencilerin problemlerini karakterlerini görüyorum.Değişen gençlik tipleri de bizim hanımı ürkütüyor.Okul muhafazakar grubun. hanım çocuklarımız ahlaklı efendi dinini imanını bilecek şekilde yetişsin diyor bu da etkili tabi kararda.
..
hocam yollayacağınızın okulun özelliklerini bilmiyorum ama şunları biliyorum
.
1. bu sene 4+4+4 ün ilk senesi ve kimse daha hiç bir şeyi bilmiyor
2. bu sene çocuğunuzun öğretmeni olan şahsın seneye norm fazlasından tayin istemeyeceği garanti değil
3. ilkokul ve ortaokul olan kurumlar çok geç belirlendiği için bu okullarda uygun öğretim ortamı henüz hazırlanamadı BENCE
4. seçmeli derslerin ne olacağı tam bir keşmekeş
5. ilkokul - ortaokul - imamhatip ayrımından dolayı belirli okullarda 1-2-3-4 olacağı için ister istemez sınıftaki öğrenci sayıları artacak

bu maddeler çok daha fazlalaştırılabilir. yukarıda arkadaşın dediği de (BES) alternatif bir yöntem gibi görünebilir. hatta baktığınızda daha bile mantıklı gelebilir. ama unuttuğumuz bir şey var. benim yabancı dil öğrenmem ile 6 yaşındaki çocuğun öğrenmesi çok farklı, benim fiziksel aktivitelerim ile 6 yaşındaki çocuğun yapacağı fiziksel aktiviteler çok farklı.

bir çok okul 1. sınıftan itibaren türkçe ile birlikte ingilizce öğretmeye başlıyor. kültür dersleri yanında, müzik, resim, bilgisayar, spor, yüzme, binicilik vb.. sosyal aktiviteleri de öğrencilerine sunuyor. devlet okulunda sabahçı - öğlenci olma durumuna göre günün yarısını okulda geçiren öğrenci günün diğer kısmını doğru geçirme konusunda sıkıntı yaşayabiliyorken, özel okulda öğrenciler etüt dersleri ile derslerine takviye yapma imkanı kazanıyor, spor salonları, satranç takımları, okul takımları sayesinde de sosyal ve bedensel anlamda kendini geliştirebiliyor

başka bir örnek daha vereyim. bu sene fatih kolejlerinin düzenlediği e-dream proje olimpiyatlarına katıldık ve katılanların %90ı özel eğitim kurumlarıydı. hadi katılan projelerin yarıdan fazlasını da öğretmen yaptı diyelim ama yinede öğrenciler tarafından gerçekleştirilen belki bizim bile aklımıza gelmeyecek bir çok proje (programlama, web sitesi, afiş) vardı.

tavsiyem imkanınız varsa gönderin...

Herşey çocuk da bitiyor. Eminim ki herkes dersine girdiği öğrencilerden ve çevreden bilir. Çocuk da birşey varsa zaten kendini gösteriyor. Ben burdayım diyor. Bu çocuğu nereye koyarsan koy başarı sağlar. Fakat bazıları ise itelemeyle zorlamayla başarı sağlayabiliyor.

hocam her şey çocukta biter ama eğitim ortamı ve öğretmen de çok önemli. başarılı olmaya aday bir öğrenci yetersiz öğretmen ve okul ortamında asla başarıyı yakalayamayabilir. öğretmenin ilgisi ve okulun imkanları önemli.

mygold' Alıntı:
hocam her şey çocukta biter ama eğitim ortamı ve öğretmen de çok önemli. başarılı olmaya aday bir öğrenci yetersiz öğretmen ve okul ortamında asla başarıyı yakalayamayabilir. öğretmenin ilgisi ve okulun imkanları önemli.

evet öğrenci iyise özel okulda daha başarılı olacaktır.

hasari' Alıntı:
Herkesin eşit eğitim hakkı olması gerektiğine inanıyorum dolayısıyla özel okulları desteklemiyorum mümkünse devlet okuluna gönderin.

aaa öyle demeyin hocam ne kadar para o kadar eğitim bu ülkede.. hem eşit eğitim falan neymiş öyle anarşik söylemlerde bulunmayın lütfen.. :P

mygold' Alıntı:

kesinlikle katılıyorum.

Yalnız özel okulda öğretmen - veli ilişkisi biraz daha fazla. Daha çok aranır, bilgi sahibi olursunuz ve dilediğiniz zaman öğretmenle birebir görüşebilirsiniz tel dahil.

Hocam yorumlara şekil verecek okadar çok parametre varki bakış açınıza göre çok farklı sonuçlar ortaya çıka bilir.
Benim çocukta özel okulda, durum sizimki gibi hanım istedi, birazda haklıydı çalışma saatlerimizde bu kararı almamıza zemin hazırladı.

Develt okulu acımazsızdır. Öğretmen sınıfda kimseye eşit yaklaşmak için çaba harcamaz özeliklede sınıf ilerledikçe sınıfın lokomotif öğrencileriyle ders işlenir. diğerleri zaten parmak kaldırmaz hallerinden memnundur. Durum özel okulda aynı olmayabiliyor, zira veliler anında baskına geliyor. etkinliklerde herkese mutlaka eşit görev ve sorulmuluk verilirken özel okularda, devlet okullarında bu durum pekte iç açıcı değil. Hatasız bir sunum için yetenekli öğrenciler tercih edilir, fakat amacın öğrencilerin kendilerini ifade edebilme yeteneklerini , sorumluluk alma ve özgüvenlerini artırmak olduğu unutulur. özel okullarda eğitsel faaliyetler devlet okullara göre daha fazla bence. Yabancı dil eğitimide farklı.

Benim net görüşüm şu. Eğer öğrencinizde yetenek varsa devlet okulu veya özel okul pek fark etmeyecektir ama genede özel okul iyi olur. Fakat öğrenciniz kendi güveni az , öğretmenin desteğini hissetmesi gerekiyor ise özel okul mutlaka şart. Devlet okulunda araka sıralara atılır ve orda kalır.

İyi bir veli-öğretmen diyalogu ile elbetteki devletteki iyi bir öğretmen..
hocam sınıfçıyım ve 8 senedir 1 okutuyorum, kural şudur:
okula yazdırırken veliye herşeyi sorarım, sonra eğitim konusuna girerim.
-Eğitimini sen mi vereceksin, ben mi? (Zaten soracak aile vardır, sormayacak)
Eğer bana atmışsa topu, artık o çocuk herşeyiyle bana emanettir.
Teneffüste ilgilenirim, bir öğrenciyle tartışmışsa, bi şey olmuşsa mutlaka ilgilenirim.
Kitap alınacaksa alır veliye durumu bildiririm.
Aksi halde müfettişlerin dediği gibi, ben bakanlıktan iyi bilmiyorum ya, bu devletin beleş dağıttığı kitabı var kanunu var. Onu okuturum.

BBNET
Geri