detecting IDE primary master none hatası

Kodla Büyü

nedenben

Aktif Üye
arkadaşlar bilgisayar açılırken windows ekranı gelmeden bu hatayı veriyor üstelik del e basıp bios a da giremiyorum

hdd in kablosunu çıkarıp yenişden taktım ama olmadı
lütfen acele yardım

Bu durum ;

1- Bios tan konrol edin bios HDD yi görüyormu:PC açılışı sırasında DEL ( bazı PC lerde F tuşarından biri- bu açılış ekranında setup menu adıyla belirtilmiştir ) tuşuna basarak bios u açın.İlk menude Primary master yazan yerde none yazıyorsa göremiyordur.O zaman ppwer - hdd kabloları kontrol edilmeli.

2- HDD kablosuyla ilgili olamakla birlikte POWER kablosuylada ilgili olabilir : Her ikisinide farklı kablolar deneyerek test edin.

3 - HDD ve CD okuyucu tek bir ide kablosu üzerinden bağlanıyorsa ;
Jumper ayarları kontrol edilmeli.HDD ( primary master) CD- ROM ( secondary master ) olmalı.( JUMPER hdd ve cd okuyucu arkasında power kablosunun yemen yanında yer alır .Uygun konum kısaltmaları HDD ve cd okuyucu üzerinde belirtilmiştir )

hdd de veya ide kablosunda sorun olsa bile bios'a girmesi gerekir. ram ları çıkarıp yeniden takın ve bios pilini dğiştirerek yeniden deneyin.

penguen.os' Alıntı:
hdd de veya ide kablosunda sorun olsa bile bios'a girmesi gerekir. ram ları çıkarıp yeniden takın ve bios pilini dğiştirerek yeniden deneyin.
arkadaşım haklı biosa mutlaka girmeli bence bios a girmek için yaptığınız uygulamayı daha açık anlatırsanız daha uygun olacak..

hocam setupa girmek için del e basın devam etmek için f1 e basın diyor ya inglizce tabi

f1 e de bassam del e de bassam hiçbir tepki vermiyor

klavye ışığı yanıyor yani elektirk geliyor kalvyeye ama bence sorun anakartta öle düşünüyorum zaten yolladım bilgisayarı ama merak ettim

BBNET
Geri